שלום אני תלמיד בכיתה י' כבן 16 האם לאכול לחמניה עם גבינה או חביתה או טוסט זה טוב בווקר? או שצריך עוד משהו?. אני קונה חטיפי בריאות בטעם שיבולת שועל ודבש,זה בריא?.. זה יכול לעזור לי בריכוז _(אני מאובחן כתלמיד אשר סובל מהפרעות קשב וריכוז )
כמה דוגמאות - 1) לחמניה עם גבינה זה סבבה, עדיף קוטג' לדעתי, חביתה היא גם אפשרות למרות שנעדיף משו שמכיל חלבון שמתפרק מהר בבוקר 2) קורנפלקס עם חלב אפשר להוסיף פרי לסיפור.... שיבולת שועל ודבש? בריא אבל משמין... הפרעות קשב וריכוז לא נפתרות ע"י תזונה אבל יש מורים שמתמחים בבעיה ובהחלט יכולים לעזור לך למצוא שיטות למידה טובות יותר.
לא אחרי אימון , ולא בכלל. החלבון נכנס לזרם הדם באותו זמן , השאלה היא רק איך יראה הגרף של הכמות שלו. בחלבון "איטי" הכמות תהיה דומה רוב הזמן , ובחלבון מהיר תהיה קפיצה חדה ואחר כך ירידה.
איטי- קזאין. יש עוד המון סוגים של חלבונים , בד"כ מדברים על אלה כשמתייחסים לאיטי/מהיר. גם אלבומין נחשב "איטי". מצורף גרף שמתאר את ההתנהגות של WHEY וקזאין
למה זה מעניין אותך? לרוב השימושים אין ראיות שיש עדיפות לחלבון "מהיר" על פני "איטי". שלא תבין אותי לא נכון "הגיונית" אפשר לחשוב על שימושים שונים לחלבונים שונים אבל באופן מעשי אני לא מכיר מחקרים בפועל תועלת כזו ולכן לא הייתי מכניס את עצמי לכאב ראש הזה.