ארוחת בוקר

viko222

New member
ארוחת בוקר

שלום אני תלמיד בכיתה י' כבן 16 האם לאכול לחמניה עם גבינה או חביתה או טוסט זה טוב בווקר? או שצריך עוד משהו?. אני קונה חטיפי בריאות בטעם שיבולת שועל ודבש,זה בריא?.. זה יכול לעזור לי בריכוז _(אני מאובחן כתלמיד אשר סובל מהפרעות קשב וריכוז )

MidNight Flame

New member
ארוחת בוקר אידיאלית :

כמה דוגמאות - 1) לחמניה עם גבינה זה סבבה, עדיף קוטג' לדעתי, חביתה היא גם אפשרות למרות שנעדיף משו שמכיל חלבון שמתפרק מהר בבוקר 2) קורנפלקס עם חלב אפשר להוסיף פרי לסיפור.... שיבולת שועל ודבש? בריא אבל משמין... הפרעות קשב וריכוז לא נפתרות ע"י תזונה אבל יש מורים שמתמחים בבעיה ובהחלט יכולים לעזור לך למצוא שיטות למידה טובות יותר.

m0sh3

New member
לא צריך חלבון מהיר לא בבוקר ,

לא אחרי אימון , ולא בכלל. החלבון נכנס לזרם הדם באותו זמן , השאלה היא רק איך יראה הגרף של הכמות שלו. בחלבון "איטי" הכמות תהיה דומה רוב הזמן , ובחלבון מהיר תהיה קפיצה חדה ואחר כך ירידה.

a e q u i t a s

New member
לא צריכים חלבון אחרי אימון

לא צריכים חלבון אחרי אימון? אפשר טיפה פירוט?

m0sh3

New member
צריכים חלבון אחרי אימון ,

אבל לא חלבון מהיר. חלבון כלשהוא , בלי קשר ל"מהירות" שלו.

c u t y

New member
מה ההבדל?

כלומר, איזה חלבון הוא איטי ואיזה הוא מהיר?

m0sh3

New member
מהיר - WHEY [מי גבינה]

איטי- קזאין. יש עוד המון סוגים של חלבונים , בד"כ מדברים על אלה כשמתייחסים לאיטי/מהיר. גם אלבומין נחשב "איטי". מצורף גרף שמתאר את ההתנהגות של WHEY וקזאין

c u t y

New member
איפה אפשר למצוא אותם?

זתומרת באילו מוצרים עשירים בחלבון יש חלבון מהיר ובאילו יש חלבון איטי?

אלי ו.

New member
אני יהודי טוב ולכן אשאל אותך

למה זה מעניין אותך? לרוב השימושים אין ראיות שיש עדיפות לחלבון "מהיר" על פני "איטי". שלא תבין אותי לא נכון "הגיונית" אפשר לחשוב על שימושים שונים לחלבונים שונים אבל באופן מעשי אני לא מכיר מחקרים בפועל תועלת כזו ולכן לא הייתי מכניס את עצמי לכאב ראש הזה.

m0sh3

New member
מהיר - אבקות חלבון מי גבינה ,

איטי - ביצים , מוצרי חלב [במוצרי חלב יש יחס של 4:1 בין קזאין ה"איטי" למי גבינה ה"מהיר" עד כמה שאני יודע].

למעלה