ארוחת בוקר ונצולנית..........
בכל מדינה בעולם מאכל לאומי המוכר לכולם ולנו יש ארפה ארפה ארפה........ בישראל אוכלים פלאפל ובונצואלה אוכלים ארפה , אין בית אשר מכבד את עצמו שלא אוכל ארפה לארוחת בוקר והרבה פעמים גם בארוחת הערב. מתכון להכנת הארפה עובר בירושה מאם לבת ואוי לאותה בת שתעמוד בערב חופתה ואין באמתחתה הידע להכנת הארפה. ארפה אפשר לאכול מטוגנת, אפויה או בטוסט ארפה שהיום נמכר בכל חנות לכלי מטבח פה .מאחר והמתכון עובר בירושה אין ממש ממש כמויות ותמיד שתשאל איך מכינים התשובה תהיה " נו לפי העין " לך תבנה מדינה לפי העין. הארפה בעצם היא הפיתה המקומית כמו שפותחים פיתה בארץ וממלאים ככה עושים עם הארפה....... מצרכים לארפה קילו קמח תירס 4 כוסות מים קרים כפית מלח. אופן ההכנה שמים בקערה עמוקה את הקמח מעל יוצקים את המים מוסיפים את המלח ולשים לבצק, משהים לחמש דקות ובודקים את הבצק ,הוא אמור להיות רך ונוח ללישה עם הוא קשה מוסיפים מים ופה באמת לפי העין עד שהבצק נעשה נוח ללישה וכמובן לא דביק, לוקחים חופן די גדול ביד ויוצרים צורה של מעין פיתה שמנה ובגודל של המבורגר ממסעדת בשר ראויה לשמה. אפשר לטגן בשמן עמוק היטב היטב משני הצדדים עד שמזהיב וכאשר תופחים על הארפה נשמע מין קול חלול, או אפשר לאפות בתנור ושוב התוצאה הסופית אמורה להיות אותה תוצאה אבל בלי שמן שנוזל מכל צד או להכין על האש לשים מחבת טפלון עבה מרוחה בטיפ חמאה ולהכין { אנחנו מכינים בטוסט ארפה שיש בו שקעים מיוחדים לארפה וככה היא יוצאת קשה מבחוץ רכה מבפנים ממש כמו שאני אוהבת} כאשר הארפה מוכנה ועדין חמה חמה פותחים באמצע מוציאים את רוב הבצק מבפנים וזורקים לזבל, ממלאים בבשר קצוץ, גבינה, סלט אבוקדו, ביצי שליו, נקניק ועוד ועוד כל אחד לפי טעמו וחיכו. אין עיר שמכבדת את עצמה ולא מתגאה בכמה ארפרות טובות , אל הארפה מתלוה בדרך כלל באטידו דה פרוטה {BATIDO DE FRUTA] מיץ פירות והנה לנו ארוחת בוקר ונצולנית. .כמובן עם רוצים פחות ארפות לוקחים רק חצי קילו קמח ושתי כוסות מים ופחות מלח, את הארפה מכינים בכל מיני ואריאציות זו היא הפשוטה ביותר עם רוצים להעשיר את טעמה של הארפה מוסיפים מעט גבינה לבצק, או מעט סוכר, או ביצה, או הכל יחד והנה יש ארפה מושקעת. אם זה טעים לכם תנו קריאה ותקבלו מתכון לקאצאפה שדורשת יותר עבודה אבל מה זה טעימה.
בכל מדינה בעולם מאכל לאומי המוכר לכולם ולנו יש ארפה ארפה ארפה........ בישראל אוכלים פלאפל ובונצואלה אוכלים ארפה , אין בית אשר מכבד את עצמו שלא אוכל ארפה לארוחת בוקר והרבה פעמים גם בארוחת הערב. מתכון להכנת הארפה עובר בירושה מאם לבת ואוי לאותה בת שתעמוד בערב חופתה ואין באמתחתה הידע להכנת הארפה. ארפה אפשר לאכול מטוגנת, אפויה או בטוסט ארפה שהיום נמכר בכל חנות לכלי מטבח פה .מאחר והמתכון עובר בירושה אין ממש ממש כמויות ותמיד שתשאל איך מכינים התשובה תהיה " נו לפי העין " לך תבנה מדינה לפי העין. הארפה בעצם היא הפיתה המקומית כמו שפותחים פיתה בארץ וממלאים ככה עושים עם הארפה....... מצרכים לארפה קילו קמח תירס 4 כוסות מים קרים כפית מלח. אופן ההכנה שמים בקערה עמוקה את הקמח מעל יוצקים את המים מוסיפים את המלח ולשים לבצק, משהים לחמש דקות ובודקים את הבצק ,הוא אמור להיות רך ונוח ללישה עם הוא קשה מוסיפים מים ופה באמת לפי העין עד שהבצק נעשה נוח ללישה וכמובן לא דביק, לוקחים חופן די גדול ביד ויוצרים צורה של מעין פיתה שמנה ובגודל של המבורגר ממסעדת בשר ראויה לשמה. אפשר לטגן בשמן עמוק היטב היטב משני הצדדים עד שמזהיב וכאשר תופחים על הארפה נשמע מין קול חלול, או אפשר לאפות בתנור ושוב התוצאה הסופית אמורה להיות אותה תוצאה אבל בלי שמן שנוזל מכל צד או להכין על האש לשים מחבת טפלון עבה מרוחה בטיפ חמאה ולהכין { אנחנו מכינים בטוסט ארפה שיש בו שקעים מיוחדים לארפה וככה היא יוצאת קשה מבחוץ רכה מבפנים ממש כמו שאני אוהבת} כאשר הארפה מוכנה ועדין חמה חמה פותחים באמצע מוציאים את רוב הבצק מבפנים וזורקים לזבל, ממלאים בבשר קצוץ, גבינה, סלט אבוקדו, ביצי שליו, נקניק ועוד ועוד כל אחד לפי טעמו וחיכו. אין עיר שמכבדת את עצמה ולא מתגאה בכמה ארפרות טובות , אל הארפה מתלוה בדרך כלל באטידו דה פרוטה {BATIDO DE FRUTA] מיץ פירות והנה לנו ארוחת בוקר ונצולנית. .כמובן עם רוצים פחות ארפות לוקחים רק חצי קילו קמח ושתי כוסות מים ופחות מלח, את הארפה מכינים בכל מיני ואריאציות זו היא הפשוטה ביותר עם רוצים להעשיר את טעמה של הארפה מוסיפים מעט גבינה לבצק, או מעט סוכר, או ביצה, או הכל יחד והנה יש ארפה מושקעת. אם זה טעים לכם תנו קריאה ותקבלו מתכון לקאצאפה שדורשת יותר עבודה אבל מה זה טעימה.