ארוחת בוקר ונצולנית..........

עיר שלם

New member
ארוחת בוקר ונצולנית..........

בכל מדינה בעולם מאכל לאומי המוכר לכולם ולנו יש ארפה ארפה ארפה........ בישראל אוכלים פלאפל ובונצואלה אוכלים ארפה , אין בית אשר מכבד את עצמו שלא אוכל ארפה לארוחת בוקר והרבה פעמים גם בארוחת הערב. מתכון להכנת הארפה עובר בירושה מאם לבת ואוי לאותה בת שתעמוד בערב חופתה ואין באמתחתה הידע להכנת הארפה. ארפה אפשר לאכול מטוגנת, אפויה או בטוסט ארפה שהיום נמכר בכל חנות לכלי מטבח פה .מאחר והמתכון עובר בירושה אין ממש ממש כמויות ותמיד שתשאל איך מכינים התשובה תהיה " נו לפי העין " לך תבנה מדינה לפי העין. הארפה בעצם היא הפיתה המקומית כמו שפותחים פיתה בארץ וממלאים ככה עושים עם הארפה....... מצרכים לארפה קילו קמח תירס 4 כוסות מים קרים כפית מלח. אופן ההכנה שמים בקערה עמוקה את הקמח מעל יוצקים את המים מוסיפים את המלח ולשים לבצק, משהים לחמש דקות ובודקים את הבצק ,הוא אמור להיות רך ונוח ללישה עם הוא קשה מוסיפים מים ופה באמת לפי העין עד שהבצק נעשה נוח ללישה וכמובן לא דביק, לוקחים חופן די גדול ביד ויוצרים צורה של מעין פיתה שמנה ובגודל של המבורגר ממסעדת בשר ראויה לשמה. אפשר לטגן בשמן עמוק היטב היטב משני הצדדים עד שמזהיב וכאשר תופחים על הארפה נשמע מין קול חלול, או אפשר לאפות בתנור ושוב התוצאה הסופית אמורה להיות אותה תוצאה אבל בלי שמן שנוזל מכל צד או להכין על האש לשים מחבת טפלון עבה מרוחה בטיפ חמאה ולהכין { אנחנו מכינים בטוסט ארפה שיש בו שקעים מיוחדים לארפה וככה היא יוצאת קשה מבחוץ רכה מבפנים ממש כמו שאני אוהבת} כאשר הארפה מוכנה ועדין חמה חמה פותחים באמצע מוציאים את רוב הבצק מבפנים וזורקים לזבל, ממלאים בבשר קצוץ, גבינה, סלט אבוקדו, ביצי שליו, נקניק ועוד ועוד כל אחד לפי טעמו וחיכו. אין עיר שמכבדת את עצמה ולא מתגאה בכמה ארפרות טובות , אל הארפה מתלוה בדרך כלל באטידו דה פרוטה {BATIDO DE FRUTA] מיץ פירות והנה לנו ארוחת בוקר ונצולנית. .כמובן עם רוצים פחות ארפות לוקחים רק חצי קילו קמח ושתי כוסות מים ופחות מלח, את הארפה מכינים בכל מיני ואריאציות זו היא הפשוטה ביותר עם רוצים להעשיר את טעמה של הארפה מוסיפים מעט גבינה לבצק, או מעט סוכר, או ביצה, או הכל יחד והנה יש ארפה מושקעת. אם זה טעים לכם תנו קריאה ותקבלו מתכון לקאצאפה שדורשת יותר עבודה אבל מה זה טעימה.
 

pirge

New member
אממממממממענין,תודה על המתכון ../images/Emo45.gif

 

נירהמ1

New member
"ונצואלה, ונצואלה, ונצואלה אין דומה../images/Emo140.gif

לה אולה. פם פה רם פם, איי איי איי איי איי" (מכירה את השיר?).
ותודה רבה על המתכון הטעים. מוסיפה למאמרים. חושבת שאפתח קטגוריה חדשה של "מתכוני תירס".
 

עיר שלם

New member
עכשיו הגעתי מהעבודה.....

וראיתי מה כתבתן.... בטח שמכירה את השיר בעקבותיו הגעתי עד הלום, ארץ יפיפייה שופעת ירק ומים, אגמים, נחלים , הרים, מפלים, נהרות, ציפורים בשלל צבעים, מקומות מיוחדים, דרכים הרריות עם נופים עוצרי נשימה......בהחלט ארץ ששוה ביקור. עוגת שלושת החלבים.....TORTA TRES LECHE מצרכים 100 ג"ר מרגרינה 1 כוס סוכר 3 ביצים מופרדות חצי כוס חלב 2 כוסות קמח 2 כפיות א. אפיה 1 חבילה סוכר וניל כפית קליפת לימון מגורדת 1 קופסא קרם חלב { הכוונה לשמנת שבה משתמשים להכנת קרם לפסטות אולי נקראת שמנת לאפיה} 1 קופסא ריבת חלב 1 קופסא חלב ממותק למרנג 3 חלבונים חצי כוס סוכר אופן ההכנה להקציף את המרגרינה עם חצי כוס סוכר , חלמונים, קליפת לימון, וסוכר וניל להוסיף את הקמח והחלב, להכין קצף מהחלבונים ושארית הסוכר ולערבב עם תערובת החלמונים והקמח, לשים בתבנית מלבנית ולאפות במשך חמישים דקות או כל אחד לפי תנורו. לשים בבלנדר את שלושת החלבים ולערבב היטב עד למיזוגם. להוציא את העוגה מהתנור לתת לה להתקרר בערך 10 דקות ואז לחורר את העוגה במזלג {הרבה הרבה חורים} ולשפוך את תערובת החלבים באופן שווה על העוגה. בשלב זה אפשר להשאיר את העוגה ככה ואם רוצים עוגה יותר יפה מכינים קצף יציב משלושה חלבונים פלוס חצי כוס סוכר ומקשטים את העוגה יש ששמים מעט קינמון מעל או א. קאקאו . זו עוגה שאפשר למצוא בכל מסעדה כאן מאוד אהובה על המקומיים. חברה נתנה לי את המתכון היא מכינה אותה המון אני אישית נוגסת ממנה בעדינות.
 

נירהמ1

New member
איזה כייף לך שאת גרה בארץ כזאת../images/Emo99.gif

המתכון של העוגה נראה נפלא - בספרדית השם נשמע מתנגן וטעים יותר.
מוכרחה להכין אותה בקרוב. השמנת עליה מדובר נקראת כאן שמנת לבישול (32% שומן). תודה על המתכון. אוסיף אותו למאמרים.
ועוד דבר, ראיתי אתמול שאת מחפשת מתכונים ירושלמיים ׁ(הייתי בעבודה ומהמחשב בעבודה אני לא יכולה להשיב) - יש לי את הספר של רשליקה. יש שם מתכונים ספרדיים-יהודיים. יהודים נמצאים בירושלים למעלה מ-500 שנה (מאז גירוש ספרד ופורטוגל) . אוכל להדפיס לך כמה מתכונים אם תרצי. המתכונים שלה נפלאים ומי שמכיר את המתכונים מהבית פשוט נתקף געגועים רק מלקרוא את המתכונים ולראות את התמונות (יש שם תמונות מרהיבות). חוץ מזה, יש ספר עם מתכונים ירושלמיים של רינה ואלירי (אין לי לצערי את הספר), אבל אוכל לחפש מתכונים מהספר באינטרנט ולהביא לך לכאן. גם מתכונים גם של רשליקה אוכל להדפיס (שוב, אם תרצי) ולהביא לכאן בשבת.
 

עיר שלם

New member
אני שלך לעד..............

אשמח מאוד מאוד לקבל מתכונים עם ניחוחות ירושלמים מבית אבא תודה רבה רבה.
 

נירהמ1

New member
עיר שלם - יש לי שאלה - במתכון

מוזכר מרנג שמכינים מ-3 חלבונים וחצי כוס סוכר. בהכנה לא מוזכר המרנג, פשוט מקציפים את החלבונים ומערבבים עם תערובת החלמונים. האם יש בעוגה מרנג, או שהכוונה לחלבונים שאפשר להקציף אותם ולקשט בהם את העוגה? - עד היום חשבתי שמרנג הוא אפוי - מרנג רך [איטלקי], או כזה שאפשר לאפות בצורת רינג כתחתיות לעוגה, או קצפיות-נשיקות (שאפשר לנשנש אותן ככה, או להכניס לגלידות, או כל מיני קינוחים אחרים). בבקשה, האירי את עינינו בקשר למרנג שבמתכון.
 

עיר שלם

New member
המרנג......

חוץ מאשר הקצף עם 3 ביצים ששייך לעוגה מכינים בנפרד עוד מרנג בכדי לקשט את העוגה מלמעלה. המרנג הוא כל מה שאת כתבת בעצם, גם כאשר מכינים תחתית לעוגה בקצף ביצים זה נקרא מרנג, וגם כאשר את מכינה בכדי לקשט את העוגה מלעלה זה נקרא מרנג,,,,, מרנג בעברית פשוטה קצף חלבונים חזק יציב ולבן כשלג. שמחה שאהבת את העוגה...... בייי ויום טוב.
 

נירהמ1

New member
עיר שלם - אם תחפשי את העוגה במאמרים

תוכלי למצוא אותה ב"עוגות וקינוחים", בתת-קטגוריה חדשה שנקראת "עוגות מיוחדות ממקומות שונים בעולם". פשוט לא ידעתי לאיזו קטגוריה לשייך את העוגה – היא לא בדיוק עוגה בחושה, לא בדיוק עוגת קרם, לא בדיוק עוגת טורט, ובכל זאת מאוד מיוחדת, אז פתחתי לה קטגוריה תת-קטגוריה חדשה שנקראת "עוגות מיוחדות ממקומות שונים בעולם". הנה לך הקישור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=771&a=84574&c=4968&sc=2942&ssc=0 ושוב, תודה על המתכונים המיוחדים.
 

נירהמ1

New member
מקפיצה - שכולם יראו את המתכון../images/Emo86.gif../images/Emo87.gif

היי הופ
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
כרגל|
 

נירהמ1

New member
תודה על ההזמנה - הייתי שמחה לבוא../images/Emo25.gif../images/Emo39.gif

לפי התיאור שלך בהחלט כדאי לבקר.
 

Hun1

New member
אני רוצה לראות תמונות, נשמע טעים!!!

גם תמונות של ונצואלה תמיד יהיה כיף לראות, האם יש גבינות מיוחדות? ספרי ספרי...
 

עיר שלם

New member
גבינות, עוגות, נופים, אנשים, ועוד ועוד......

הרבה הרבה פירות טרופיים, הרבה ירק, והרבה נוף...... ונצואלה רק בשנים האחרונות התחילה בשיווק הגבינות הרכות גם היום המבחר לא גדול יחסית לארצות אחרות ובמיוחד לישראל שמשופעת בכל כך הרבה דברי חלב . אבל בהחלט יש מבחר גדול של גבינות קשות וטובות מאוד והיום מוצאים גם גבינות רכות טובות. מי שאוהב בשר ימצא פה הרבה מאוד מסעדות לטעמו וכמובן המסעדות עם האוכל המקומי. לצערי אני לא מומחית בלהעביר תמונות דרך הפרום....אבל אני אשתדל. .ובנתים משהו טעים לארוחת ערב.......... פלאטאנוס ברוטב קוקה קולה בתנור... PLATANOS AL ORNO{בננות גדולות שאי אפשר לאכול ללא בישול, אפיה, או טיגון קודם} מצרכים 3 פלאטאנוס בשלים שלושת רבעי כוס קוקה קולה קינמון בערך שלש עד ארבע כפות סוכר חום 1 כף חמאה אופן ההכנה לפרוס את הבננות לפרוסות לא דקות מדי ובטח לא עבות לשים בתבנית משומנת לשפוך מעל את הקוקה קולה לפזר קינמון וסוכר חום וכף חמאה להכניס לתנור מכוסה לאחר חצי שעה להוריד את הכיסוי ולתת לזה עוד איזה חצי שעה עד שהבננות מזהיבות והריח שיוצא מהתנור משגע את הבטן ואת המלתעות. מגישים עם אורז לבן על יד ובתאבון.
 
למעלה