ארוחות מוצקים

sleepyb

New member
ארוחות מוצקים

היי,
התחלתי טעימות עם הקטן סביב גיל 5 חודשים ושבוע. אוכל ממש יפה פירות וירקות. עוד מעט בן חצי שנה. תוהה מתי נכון ומתאים לשלב ארוחת מוצקים אחת מלאה, ומתי להוסיף גם ארוחה שנייה. מה הכמות של ארוחת מוצקים?

ובכלל, מה נותנים? מרק ירקות עם עוף? מתי מוסיפים גם אורז וקטניות?
כמו כן - רוצה לחשוף לגלוטן ולביצה. האם לחכות לגיל חצי שנה או שאפשר גם קצת לפני?
תודה

sleepyb

New member
וגם שאלה בנוגע לדייסות

מעולם לא נתתי, היה רק על הנקה מלאה עד עכשיו.
יש טעם לתת? האם כתוספת או כארוחה? או לוותר?

mitmit11

New member
אם הוא מראה עניין תציעי יותר מטעימה

תתחילי מכמה ירקות יחד, אחכ תוסיפי עוף או הודו אדום. אחכ קטניות. אורז הוא סתם פחמימה, אין לו ערך תזונתי מיוחד ואני הוספתי רק אם היו מעט שלשולים וכו.
לגלוטן אפשר, לביצה נדמה לי שההנחיה הרשמית היא גיל 9 חודשים.
&nbsp
דייסות הן מיותרות לטעמי. לא ראיתי בזה שום ערך כל עוד הילדים שלי עלו היטב במשקל. רק עם הקטנה התחלתי לתת דייסת שבולת שועל עם רסק פרי בגיל תשעה חודשים בערך אבל כארוחה לא כתוספת.

sleepyb

New member
תודה על התשובות :)

אז בגיל חצי שנה אם הוא יזרום אפשר כבר ממש להחליף הנקה אחת במרק? מה הכמות (בערך) שאמור לאכול?
והאם במקביל ניתן להציע גם פירות בצהריים? (כמה שיזרום לו... בכלל, פרי לא יכול להיות ארוחה נכון? איך זה הולך?)
&nbsp
גלוטן- האם בסדר לתת בדייסת סולת על בסיס החלב שלי? (לתת כמה כפיות? או כמות כלשהי? לתת במשך מספר ימים?)
&nbsp
&nbsp

AlicePJ

New member
לפני גיל חצי שנה הכמות צריכה להיות מזערית

לא הייתי נותנת יותר מכפית או שתיים מקסימום. גם אם מראים התלהבות, זה לא בריא להם, לא בריא למערכת העיכול שלהם, ולא בריא להם לקבל את זה במקום ארוחת הנקה או בקבוק בגיל מוקדם מידי.
מגיל חצי שנה אפשר להתחיל להחליף ארוחה אחת במוצקים, ואחרי שזה יתבסס להוסיף עוד ארוחת מוצקים.
המזון היחיד שכדאי לחכות איתו זה דבש (אסור לפני שנה) חלב ניגר (נוזלי) שגם אסור לפני גיל שנה. לא זוכרת הגבלות אחרות, אבל אולי בנות אחרות יתקנו אותי.

sleepyb

New member
אני שואלת על גיל חצי שנה ומעלה :)

הכוונה שלי הייתה אם באמת מגיל חצי שנה כבר אפשר ממש לבסס ארוחת מוצקים, ואם כן באיזו כמות? כמה מ"ל בערך?

AlicePJ

New member
אז לא הבנתי אותך, סליחה. אני חושבת שנותנים

כמה שהם רוצים, נראה בסביבות כמות של כוס חד פעמית, פחות או יותר. כל ילד הוא שונה בקטע הזה. כמות כזאת שהוא לא רוצה בקבוק או הנקה ישר אחרי האוכל, אלא פותח מרווח. תלכי איתו, לפי איך שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה.

למעלה