ארוחות לבת חצי שנה

ניקי 8

New member
ארוחות לבת חצי שנה

היי בנות,התחלתי לפני שבוע לתת ארוחות לקטנה שכבר בת חצי שנה.אני נותנת לה בסביבות 11 פירות ובסביבות 15:00 ירקות.אני חושבת שהיא אוכלת לא מעט, ולא יודעת אם זה בסדר וכמה לתת. כשהיא רואה את הכפית, היא פותחת את הפה בהתלהבות. מצד שני, היא שמחה להכניס כל דבר לפה, ולכן אני לא בטוחה מתי היא כבר לא רעבה....אז איך יודעים איזו כמות לתת?לדוגמא, כל יום היא אוכלת בהנאה 3 פירות שאני מרסקת לה. זה לא מוגזם מדי?והאם יש צורך להניק לאחר הארוחה? עדיין אין לי ביטחון שהיא שבעה ולכן אני מניקה כשעה אחרי הארוחה.

Pixelss

New member
ברמת העיקרון

כמעט כל התינוקות נולדים עם היכולת המופלאה לווסת את האכילה לפי הצרכים שלהם.
האם 3 פירות זה בארוחה אחת? איזה גודל הפירות ובאיזה פירות מדובר? האם היא אוכלת הכל ואין פחת על יריקה וכאלה?
&nbsp
אם תציעי לה לינוק אחרי הארוחה האם תסכים או תסרב?
&nbsp

ניקי 8

New member
אלו פירות בגודל בינוני

כשאני כמובן לוקחת רק את כל הפינות (לא מעט). וכן, אלו 3 פירות בארוחה אחת...
וכמובן שלא הכל נכנס לפה, וחלק מוצא את דרכו החוצה ;)
אתמול מדדתי את הארוחה בבקבוק, וראיתי שזה יוצא 140 מ"ל. זה הרבה מדי?
כשאני מציעה לה לינוק לאחר מכן, היא כן יונקת קצת.
אני יודעת שהיא יודעת לווסת את האכילה שלה ושלא תאכל כאשר תהיה שבעה. אבל יש לי הרגשה שהקטנטונת פשוט שמחה להכניס כל דבר לפה, גם כשמדובר בכפית עם אוכל.
בהתחלת הארוחה היא באמת נראית לי רעבה ומעוניינת לאכול. אחרי זמן מסוים, היא כבר לא נראית לי רעבה אבל עדיין מקבלת בכיף את הכפית. בשלב הזה אני כבר לא בטוחה אם זה רעב או משחק....
גם כשאני מציעה לה מים, היא מאוד מתלהבת ופותחת פה גדול, אבל רק משחקת עם הפיה בהנאה, ולא שותה.

Cafe Latte

New member
גם משחק זה מצוין. יש איזו קונספציה שאסור לשחק עם אוכל

אבל זה הרי קשקוש...
תינוקות חייבים "לשחק" עם אוכל כדי להתנסות, ולהבין, וללמוד איך אוכלים ומה אוכלים.
נשמע שהיא אוכלת מצוין. 140 מ"ל זה אחלה.
הבן שלי אמנם גדול יותר, אבל אכל אתמול גבינה לבנה "לבד" עם כפית.. הוא והכסא נראו כמו אחרי מלחמה (הסביבה שלו דווקא נקייה, אבל זה נזקף לזכותו של הלברדור). אבל הילד מתנסה, לומד לאכול עם כפית, לומד דברים על מרקמים, חש בידיים הכל. זה מעולה, באמת שפשוט תשחררי.
הבת שלך יודעת מה טוב לה.
&nbsp

ניקי 8

New member
לא מפריע לי שהיא משחקת עם האוכל

היא פשוט מתוקה כשהיא עושה את זה ואני חושבת כמוך, שזו דרך שלה ללמוד לאכול.
וזה גם נראה כיפי :))
הבעיה היחידה שלי שאני לא יודעת אם היא עדיין רעבה.... ואני לא יודעת איזו כמות צריכה לאכול בגיל הזה? והאם זו כבר ארוחה בפני עצמה ואין צורך להניק לאחר מכן?
אני מרגישה שאני נותנת לה יותר מדי... אני חושבת שהיא מסוגלת לאכול גם 200...
משום מה, לא הצלחתי למצוא מידע על זה באינטרנט.

ניקי 8

New member
שאלה נוספת לגבי בקבוקי מים

האם צריך לעקר גם אותם? אפשר כבר לוותר על עיקור בקבוקי חלב?
והאם ניתן להשתמש בבקבוק מים אחד ליום, שממנו שותים לאורך כל היום, ואז רק בסוף היום לנקות אותו?

למעלה