ארוחות החג

hal767

New member
ארוחות החג

מישהו התלוצץ פעם ואמר שהיהודים המציאו את החגים רק בגלל האוכל. גם אם הוא צודק, וגם אם לא, יהודים אוכלים הרבה ומגווון בחגים. ארוחות החג מורכבות ממנות רבות, וממגוון רב של פריטי מזון טעימים ומגרי חיך, לעיתים, רחוקים מאד ממה שמכונה "מזון טבעי". מערכת העיכול שלנו אינה יודעת שזה חג, וממשיכה לפעול כהרגלה, והיא, כנראה, היחידה שלא חוגגת את החג, אלא סובלת סבל רב הנובע מהארוחות האלה. כדי להקל מעט על גופינו, אתן מספר טיפים לארוחות החג. 1-ממליץ בחום רב לשלב ככל האפשר ירקות טריים בארוחה. אלו מסייעים למערכת העיכול לפעול כראוי, מכילים, כמובן, שפע של יסודות מזון חיוניים, ומתקנים, לפחות חלקית, את הטעויות התזונתיות הרבות. 2-מאחר וארוחות החג מכילות מזונות עמילניים רבים, מומלץ להמנע מאכילת עגבניות או רוטבי עגבניות בארוחה, המונעים פרוק עמילנים במערכת העיכול וגורמים לתסיסתם. כך גם לגבי השימוש בחומץ, לו יש גם חסרונות נוספים. 3-קינוח. זהו אחד המנהגים הגרועים בתחום התזונה. לאחר שהקיבה גדושה במזון, ולמרות שאין יותר תחושת רעב, מקובל להמשיך ולהעמיס בקנוח מתוק. פירות, עוגות ושאר דברי מתיקה, כקינוח, מבטיחים תסיסה ורקבון של המזון במערכת העיכול. המתוקים/סוכרים למינייהם אינם מתעכלים בקיבה,אלא רק עוברים דרכה, ומקבלים פרוק ראשוני בתריסריון. אכילתם כשהקיבה גדושה במזון, משהה אותם בקיבה למספר שעות רב, ואז הם תוססים, מתקלקלים ומשבשים, כתוצאה מכך, את תהליכי העיכול של יתר המזונות. התוצאה היא רקבון והרעלה במערכת העיכול. יש לכך השלכות שליליות על בריאות הגוף כולו. מומלץ לוותר על הקינוח. 4-שתיית אלכוהול היא מהגרועים במנהגים. אלכוהול מונע פרוק חלבונים בקיבה וגורם לתסיסת העמילנים. התוצאה הבלתי נמנעת היא רקבון והרעלה במערכת העיכול. התוצרים של אלה נספגים במעיים ומועברים לכל תאי הגוף באמצעות מחזור הדם. עדיף לשתות מיץ ענבים אורגני טהור ואיכותי במקום משקה אלכוהולי. 5-ממליץ לבחון את תחושת התאבון והרעב, המתנגשים ביניהם בגלל המזון המגרה. תאבון הוא מצב שבו אנו רוצים לאכול. רעב הוא מצב שאנו צריכים לאכול. הפרזה באכילה תמיד מזיקה. זה מתבטא לא רק במערכת העיכול, אלא גם בפגיעה בכליות, לבלב, לב ועוד, הנמצאים בפעילות יתר על המידה, עקב כך. שנה בריאה לכולם.
 

פנינצה

New member
תודה על הטיפים אבל...

זה שאנחנו יודעים את ההשלכות למעשינו לא מוסיף נזק על בריאותנו?!
 

hal767

New member
כנראה לא הבנתי את הכוונה

עצם הידיעה תגרום, אולי, לשפר הרגלים. כל אחד ע"פ בחירתו. האם הידיעה על טעות שעושים מחמירה את הנזק? כנראה לא, אולי יקלקל את ההרגשה הנפשית הטובה למי שאכפת מעצמו. אני מקווה שעניתי לשאלה.
 

אמאיו1

New member
צום קל האל767

ושנה טובה
 

אמאיו1

New member
סתאאאאאם, לבריאות.../images/Emo3.gif

ותודה על האינפורמציה. ונכון כשאוכלים אוכל מלא באמת צריך להחזיק כמויות גדולות. כי זה לא בא בשקיות...צריך להכין אותו!!! ושנה טובה
 

צימעס

New member
לא נכון

אפשר להחזיק מעט "חומרי גלם" ולגוון בהם. סצפציפית אצלינו, בגלל שאנחנו גרים ביישוב שרחוק מסופרמרקט ומחנות אורגנית, היבת באמת מלא בחומרי גלם.
 
ואצלנו, מעדיפים לעשות קניות

פעם ביומיים שלושה ולקנות כל פעם טרי
במקום לקנות כמויות גדולות ובסוף לזרוק... במיוחד בגלל שאנחנו מבשלים הרבה עם פירות וירקות, ולא אוהבים להשתמש בקפוא (ובטח שלא בשימורים...)
 

ayala26

New member
ככה גם אנחנו עושים

אני עובדת חצי משרה כך שיש לי יומיים פנויים בבשבוע בשביל ללכת לקניות לחצי שבוע כך גם הבשר, הירקות והפירות טריים וכמעט ולא משתמשים במקפיא (רק לגלידות
)
 

e l i z e

New member
תודה על הטיפים../images/Emo140.gif

על הדרך הם האירו לי משהו מאוד חשוב, שעכשיו אני גם מבינה את הסיבה....
 
למעלה