ארוחות בוקר

אני רק לאחרונה התחלתי לאכול ארוחת בוקר...

הארוחה הכי חשובה אבל למי יש זמן

אסור לנו לאכול עם הילדים בגן כדי שנהיה פנויות במידה וילד נחנק או משהו כזה, חס וחלילה אז זה רק לאכול מוקדם ואני לא רעבה ישר כשקמה .
&nbsp
עכשיו הרגלתי את עצמי לאכול ולו משהו קטנטן כי לוקחת כדורים שונים וזה יותר בריא. הרופא שלי ממש כעס עליי כששמע שאני לא אוכלת מסודר.
&nbsp
בד"כ קונה לעצמי בייגל עם קרים צ'יז או סתם מאפינס כלשהו ואוכלת אחרי שמארגנת את הדברים בגן לקראת הגעת הילדים.

בניהו2000

New member
אסור לכם לאכול עם הילדים?!

מתי אתם אמורים לאכול?
את בחו"ל, נכון?
&nbsp
אמנם אולי תתני הסבר/חלופה הגיוניים, אבל לפעמים יש תחושה, שהאמריקאים (אם בכלל את שם..) מרוב תקינות כזאת או אחרת יוצאים להם דברים ממש מעוותים

sharonwe

New member
ברור,

כי אם ילד נחנק היא הרי תאמר לו להמתין עד שתסיים את כריך שלה, תלגום עוד שלוק קפה 'להוריד' אותו ורק אז תיגש אליו.
with all due respect - האמריקאים מטורפים.

מצחיק

אצלנו להיפך, כשעבדתי בפעוטון בתור נערה בקיבוץ, היינו אוכלות עם הילדים 'בשביל הדוגמא'. היינו צוחקות שבשולחן שלי אכלו פחות גבינות וביצים ויותר ירקות...

אני גם מאמינה שזה מה שצריך לעשות

אבל זה מה שנתבקשנו להימנע מלעשות ואני ממושמעת
.
&nbsp
כשהם יושבים לאכול אני נוהגת להקריא להם סיפור או לשיר שירים מהספר של מאה שירים ראשונים-זה ממש עוזר להם להיות סבלניים עם האוכל.
&nbsp
וכן-גן ישראלי אמריקאי בארה"ב

אשרז4

New member
לי מאוד כואב שלא הצלחתי להגיע למצב שהבנות אוכלות בבוקר

באתי מבית שזה היה אחד מכללי הברזל
לא יוצאים מהבית בלי לאכול (פרוסה/ טוסט ושתיה)
לי בבוקר אין זמן לכלום , בטח לא לישיבה ואכילה (תמיד ממהרים)
ובסה"כ הבנות גם לא ממש אוהבות לאכול בבוקר (בשבתות אנחנו אוכלים ארוחת בוקר רק בסביבות 10 וגם אם קמו ב7)
&nbsp
בבקרים לוקחות לדרך במקרה הטוב; עוגת בננות /מייפל שאני הכנתי או שמרים קינמון שאמא שלי מכינה לפעמים פתי בר או קורנפלקס או ביגלה ובמקרה הרע (מבחינתי) קורני או משהו בסגנון.
&nbsp
אני משתדלת להכין לי סנדויץ ואוכלת בדרך
&nbsp
בקיץ שותים מים קפואים בחורף תה צמחים

אוהבת ארוחות בוקר

אוכלת. ברור. חביתת ירק עם גבנ"צ מותכת בפנים, טוסט מלחם שיפון, ירקות חתוכים\סלט, קפה קר עם גלידה או עם קצת ברנפלקס בפנים. גם כשיוצאת בבוקר קמה מספיק מוקדם בשביל זה, אחרת לא מתפקדת.

הילדים - תלוי מי ובאיזו תקופה. לפעמים אוכלים חביתה ושותים שוקו. לפעמים טוסט.לפעמים קורנפלקס עם חלב. גם זה שאוכל בעיקרון בגן לוקח משהו לדרך (אם יש מספיק זמן אוכל ממש ארוחה, מה שלא מונע ממנו לאכול שוב בגן). אני עומדת על זה שיאכלו משהו ושלא יצאו עם בטן ריקה.

אמאyyy

New member
ארוחת הבוקר שלי

מתוך דיאטה נטולת פחמימות שפעם עשיתי (ואני עוד אחזור אליה, מבטיחה!). מאוד מוצלחת ואני מתמידה בה (בארוחת הבוקר הכוונה) כבר שנים:
יוגורט 1.5% שומן
כף אגוזים קצוצים (כל שילוב של אגוזי מלך, פקן, קשיו, קוקוס, גרעיני חמניה, דלעת וכו', לא קלויים).
ממתיקה עם ממתיק מלאכותי ומוסיפה כמה טיפות תמצית וניל טובה או זריה של קנמון.
&nbsp
טעים ומשביע לאורך זמן. אני משתדלת לא לאכול מיד כשאני קמה אלא לדחות לפחות בשעתיים כדי למשוך עד הצהריים.
כמו כן כוס קפה אחת מוקדמת ואחת קצת יותר מאוחרת.
אצל הילדים משתנה, בין כלום לקורנפלקס עם חלב, לפרוסה או שתיים, תלוי.
&nbsp

הילדים אוכלים תמיד. כמעט תמיד דגני בוקר למיניהם

עם חלב (האמצעי) או חלב אורז (הבכור). הקטנה לא אמורה לאכול לפני היציאה כי יש לה ארוחת בוקר בגן והיא גם מקבל בקבוק תמ"ל כשהיא קמה, אבל כשהיא רואה אחרים אוכלים היא תמיד מבקשת משהו גם.
בשבתות משתדלים שיאכלו ארוחת בוקר יותר מושקעת. השבוע הבכור ביקש פתאום דייסת אורז (משהו שאכל לראשונה בטיול) אז למדתי להכין ונרשמה הנאה כללית וגם נשארו שאריות לימים שאחרי, אז כנראה שהיא תיכנס לתפריט, והוא גם הביע עניין לנסות עוד דייסות (זה המקום להמליץ על דייסות שגדולים אוהבים)..

אני בד"כ חוטפת משהו לא כל כך מסודר. זה יכול להיות סנדביץ', או עוגיה או ממתק, או קורנפלקס. אם אני לוקחת את הילדה לגן ברגל אני אתפוס קפה ומאפה או כריך בבית קפה בדרך. ומדי פעם שנינו גונבים קצת זמן בבוקר ואז משקיעים יותר (איזה אומלט שווה, ירקות, לחם, גבינות...) או פשוט נלך לבית קפה.

פרמלה

New member
דייסת שיבולת שועל. אחרי הבישול אפשר

להוסיף פנימה פירות חתוכים. אפשר לבשל עם קצת קקאו.
מעדן נימוח.

או! נושא מעניין ביותר לדיון

הותיקות פה יזכרו שלפני איקס זמן התחלתי בתזונה מיוחדת
אז אני גאה לספר שאני עדיין ממשיכה איתה (פליאו, למי שיודעת)
ולכן!
בבוקר ביצה קשה או חביתה עם טונה ו/או אבוקדו
לצהריים אני מביאה איתי קופסה לעבודה עם בשר וירקות מבושלים/אפויים מכל מיני סוגים
יש לי תמיד בתיק גם קופסה ענקית עם מלא אגוזים ושקדים מכל מיני סוגים למקרה חירום.
ובמגירה שלי בעבודה יש תמיד קופסה של ממרח קשיו (חברת ירושלים) גם למקרה חירום ויש די הרבה כאלה..(אני רעבה כמצב נתון)

פרמלה

New member
את מצליחה לשמור על זה ב-100%?

וואו, גם אם לא ב-100%. זה נשמע מאתגר לגמרי.

פרטי קצת יותר על מחלקת הירקות האפויים והמבושלים שלך.

לא תמיד אבל לרוב

וגם אין לי בעיה עם זה גם כי אני גמישה וגם כי אני יודעת שאלו באגים זמניים
אני מיד חוזרת למסלול.
לגבי מתכונים - הכי פשוט בעולם
או אנטי פסטי אפוי בתנור (פטריות גזר דלורית בטטה בצל שום קישואים)
או ירקות מוקפצים בווק (קישואים גזר פטריות בצל)
המון סלק (כמעט תמיד יש סלק חתוך במקרר)
סנפרוסטים קפואים שאני מבשלת במיקרו לעשר דקות ומתבלת
מרקי ירקות עם עוף או נקניקיות (בשר אמיתי בעבודת יד)
שקשוקה עם תרד/עגבניות/גבינות/נקניקיות
אני מהמחפפות בהשקעה באוכל ... חופשי מחפפת

בניהו2000

New member
סליחה שאני שואלת..

כמו שאמרת זה נושא מעניין לדיון

&nbsp
פליאו מעניין אותי כמישהי שמרגישה שחלבונים זה חשוב לה ופחמימות בעייתי.
&nbsp
אז אם לא אכפת לך לענות - למה את רעבה כמצב נתון? ככה זה אמור להיות? שלב? את לא אוכלת מספיק?
&nbsp

אני אוכלת המון וגם שורפת המון

גם כי אני היפרית מטבעי
וגם כי עובדת בעבודה מאד אקטיבית
ואל דאגה - גם כשאכלתי פחמימות הייתי רעבה כל הזמן
אני פשוט כזו
למזלי לא רואים עלי את הכמויות

בניהו2000

New member
אה, אם כך הכל טוב!

ומקנאה כמובן.. P-:
(מרגיז. האייקונים לא עולים משום מה. אבל רוח הדברים בטוח עברה)

רlנית

New member
אני והילדים

האמצעית והגדול (4 ו- 6.5) אוכלים תמיד, מאז שהפסיקו לינוק (אני מניקה למרחקים...), קמים מורעבים. באמצע השבוע זה תמיד צ'יריוס עם משקה חלב כלשהו (שיבולת שועל/סויה וכיו"ב). אם היה לי יותר זמן וכוח בבוקר, הייתי מכינה להם דייסת קוואקר, הם מאד אוהבים את זה. בשבת מכינה דייסה או פנקייק בד"כ.
הקטן עוד יונק (בן שנה וחצי) ומקבל מאבא פתי בר בדרך לגן.
אני אוכלת בעבודה, אחרי שני קפה, יוגורט רגיל עם פרי שאני מוסיפה. בשישי שבת אני מזייפת כי אני לא בעבודה, אז או שאני לא אוכלת בכלל (בשישי בד"כ בסידורים) או שטות כלשהי בשבת (או פנקייק...)

הילדים אוכלים כל יום דגני בוקר:

צ'יריוס ארבעת הדגנים (לאחרונה התצלחתי להחליף את הצ'יריוס בדבש, שיש בו יותר סוכר) או כריות קינמון של קוואקר או בראנפלקס של קלוגס, בתוספת חלב או רוויון, לפעמים עם בננה.
בעלי אוכל יוגורט עם קצת צ'יריוס וצעיר הילדים נוהג להצטרף אליו אחרי שהוא גומר את מנתו שלו
- יש להם מין טקס כזה.
אני כבר שנים ארוכות אוכלת ברנפלקס עם בננה ורוויון + קפה. אוכלת אחרי הפיזור של הילדים במסגרות (אני עובדת בבית).

למעלה