ארוחות בגן

liri251

New member
ארוחות בגן

רציתי לתייעץ לגבי כמות בקבוקים בגן.
הבן שלי בן שמונה חודשים תכף. שוקל בערך שמונה קילו.
אני כרגע שואבת שלוש פעמים בעבודה ומתחיל להיות לי קשה.
הוא אלרגי לחלב ולכן יונק בלעדית.(מבחירה שלי...לא ניסיתי תחליפים מתאימים)
בשעה חמש וחצי בערך הוא יונק.
בשעה שבע וחצי שמונה אוכל קערת פירות בגן עם שקדייה
אחר כך אוכל בקבוק שאוב של 120
בשעה 11 אוכל מרק טחון עם עוף.
בשעה 12 וחצי אוכל בקבוק שאוב של 120
בשעה שלוש וחצי אוכל בקבוק שאוב של 150
כבר לא רוצה לינוק שמגיע מהגן ואם כן זה רק רגשי. כמה מציצות.
יונק בשש וחצי בערך ומחזיק עד 11.יונק ב 11
יונק בשלוש וחצי גם.
אני חושבת שכמות הבקבוקים בגן מוגזמת. הם טוענים שהוא רוצה ואוכל הכול.
האם הכמות הגיונית?
השאיבות ממש מתישות אותי כבר למרות שברור שאם צריך אמשיך.מתכוונת להניק אותו כל עוד צריך. במיוחד בגלל האלרגיה לחלב.

Happy Goth

New member

אולי את יכולה לבקש שיתנו מנות קטנות יותר של חלב שאוב בבקבוק, למשל של 100 ואם עדין יהיה רעב יתנו לו עוד מוצקים? ואז אולי כשהוא יחזור הביתה מהגן הוא ינוק ממך ארוחה שלמה?
אני לא בטוחה שככה זה עובד...סליחה מראש אם אני מברברת שטויות...
מישהו פה אולי מבין בזה יותר טוב?
&nbsp
אני כן יכולה לנסות לחזק אותך בעניין השאיבות בעבודה.

זה באמת מתיש, אשכרה יונק ממך את האנרגיות, נכון?

וכל ההתעסקות מסביב, לשטוף את החלקים, ולהביא הביתה את הבקבוקים, וואי זה לא קל בכלל.

liri251

New member
לא קל בכלל

לכן יש לי חמישה סטים של שאיבה ותשעה בקבוקים של מדלה
אני מאחסנת בשקית רשת את המלוכלך ובערב בעלי הנחמד עושה סטרליזציה להכול .
יש גם בקבוקים מהגן. הוא אלרגי לחלב אז אני שולחת בקבוקים מוכנים ורק אני מנקה לו אותם בבית.
לא פשוט.
אכן שואב הרבה אנרגיות אבל החיוך שלו כל בוקר שווה הכול

Happy Goth

New member

נשמע שאת ממש מאורגנת ומאובזרת. ובטוח יש לך כבר שגרה סביב העניין, אז תמשיכי כך וקבלי ממני המון חיזוקים

iameden

New member
כל הכבוד שאת מצליחה להמשיך לשאוב כך

מאוד מתיש...
האמת היא שזה יכול להיות קשור להמון גורמים שהם לאו דווקא צורך בהרבה בקבוקים אבל כל ילד שונה מאוד מהשני ואכן יהיה כנראה קשה להעביר אותו לתחליף וגם לא בטוח שאת תרצי בשלב זה.

מחשבה ראשונה אם הוא רעב אז אולי שווה לתחזק את המוצקים דווקא (מנות גדולות יותר, יותר פחמימות מלאות וחלבון למשל.. למרות שנשמע שמקבל...)?
עניין נוסף ששווה לבדוק הוא אם אולי החלב והבקבוק משמש יותר לנחמה/הירגעות/הירדמות ולא ממש בגלל רעב...
ואולי הוא יודע שיקבל עוד מעט חלב אז אוכל פחות מוצקים ממה שבאמת ישביע אותו?
הוא ילד שתמיד אכל מנות קטנות והרבה?

אגב, בעיקרון ובהכללה, בגיל 8 חודשים רוב הילדים כבר יכולים לאכול 3 מנות אז אפשר לחשוב להחליף עוד ארוחה אחת בארולת ביניים או ערב. אולי זה ישביע אותו לאורך זמן רב יותר מחלב.

liri251

New member
אוכל מוצקים מעולה ואת כל המנה

אני יודעת שבגיל תשעה חודשים נותנים מעדן ולחם בארוחת ארבע. הבעיה שהוא אלרגי לחלב פרה ולשומשום..אני יכולה לבקש שיתנו דייסה או כריך עם שקדייה במקום טחינה. אבל בעיני דווקא הבקבוק של אחר הצהריים חשוב כי זה הפרש של שלוש שעות מבקבוק הצהריים.
בבית הוא לא יונק בכלל אחרי ארוחת מוצקים. מוזר לי שבגן אוכל כל כך הרבה.
גם בחיים לא גומר בקבוק של 150 אצל בעלי או אמא שלי

הבקבוק של 12 מיותר

שלי יונק ב6, פירות ב 9, מרק ב 12, בקבוק ב 3.
אגב, אצלי דורשים בקבוק, ואני רוצה לוותר כי לא מצליחה יותר לשאוב. יש קצת קפוא אבל ייגמר תוך חודש. יש דרך להכריח אותם? אוהב מעדנים, לחם, ממש אין לו בעיה. והם רוצים בקבוק כי זה מהיר יותר

liri251

New member
הייתי רוצה להגיד לך שכן

זה הילדים שלנו וראוי שאנחנו נחליט. בפועל הם עושים מה שנוח.
אבל אצלנו באמת מגיל תשעה חודשים נותנים מעדן ופרוסה. אין סיבה שיאכל בקבוק.
תתעקשי ותגידי שבשום פנים ואופן אין סיבה לתת לילד פתאום תמ"ל סתם. זה גם ההמלצה של טיפת חלב. מגיל 9 חודשים שלוש ארוחות ביום.
למה שלא יתנו לו גם? בטוח הגדולים יותר לא אוכלים בקבוק בשלוש

הם טוענים שבתינוקיה אוכלים בקבוק

הם לא רוצים להתעסק עם האוכל בשלוש, כי אז מתחילים לאסוף את הילדים.

liri251

New member
נשמע לי הזוי

אצלנו בתינוקיה יש ילדים גם בני שנה פלוס. בכל הגנים שאני מכירה נותנים מגיל מוסים ארוחה אחר הצהריים.תתעקשי

MotheRonit

New member
יש דרך. אני מכירה כמה אימהות שקבעו את זה כעובדה

הכניסו לגן סביב הגיל הזה והודיעו שהילד לא לוקח בקבוקים והם נאלצו למצוא פתרונות (למשל אסטרטגיות להרדמה שלא על ידי סוטול של הבקבוק)
עם כל הכבוד לזה שהם רוצים לעשות לעצמם חיים קלים.
לא כתבת בן כמה הוא... אבל כעקרון כריך מפרוסה אחת יכול לסדר אותו עד שאתם נפגשים ואז תניקי...

MotheRonit

New member
בגיל שלו בהחלט ניתן לתגבר מוצקים כשאת לא נמצאת

ולהניק בשאר הזמן.
יחד עם זאת תצטרכי להיות יותר אסרטיבית, כי להם בקבוקים זה פתרון נוח.
&nbsp

מה גודל מנת המוצקים?

נשמע שהוא מקבל 120-150 שעה אחרי שסיים מנת מוצקים, וזה מפתיע.
האם היא גדולה מספיק? למה שלא יתנו עוד מהמוצקים?

חיפאית88

New member
היי לירי

גם אצלינו היה עכשיו ככה.
הודעתי לתת בקבוק רק אחרי שנת צהריים ולא לתת יותר בבוקר. מביאה רק בקבוק אחד וזהו. אם רעב נותנים לו עוד מוצקים. אם הוא אוכל מוצקים יפה אז זה בסדר.
&nbsp
עככשיו אין לי בעיה שנותנים שם בקבוק אחרי שנת צהריים, אבל באמת כשנרצה להוריד גם את זה נראה מה לעשות כי מעדן הוא לא יכול לאכול כי גם אלרגי לחלב ועדיין לא מתיישב כדי לאכול ממש פרוסה. אבל נחכה עם הבעיה הזאת עוד כמה שבועות...

liri251

New member
במקום המעדן החלבי

יש מעדן אורגני מפירות. אני אביא להם שיתנו לו. שלי אוכל לחמניה בכיף. את הפנים וגם מקושקשת עם אבוקדו.הם נותנים כריך עם גבינה או טחינה בלי הקשה. אני אבקש שיתנו עם שקדייה. כנראה שגם אלרגי לשומשום. עושים בירור השבוע. בינתיים הודעתי שאני מורידה כמויות בבקבוקים. מביאה 300 בשלושה בקבוקים ושיסתדרו. לאט לאט אוריד להם עוד. לא מבינה את מגמת האבסה הזאת. בבית הוא לא אוכל ככה בכלל.לפחות ככה הצלחתי להוריד לשתי שאיבות. כבר התחיל להיות סיוט.

חיפאית88

New member
אז נמע שמסתדר

אוכל גורם להם להיות שקטים אז משתמשים בזה...
&nbsp
איזה מעדן פירות? אשמח להכוונה אולי ננסה גם

למעלה