ארוויזיון

פוליאן

New member
ארוויזיון

אני חולה מושבע של ארוויזיון מאז שנולדתי אני מכיר את כל השירים בע"פ מאז שנת 1991 השירים המועדפים עלי מכל השנים הם: 1991- פינלנד- הולו יו, ונורבגיה- מרת ת´ומפסון 1992- נורבגיה- מראות, והולנד 1993- הולנד ונורבגיה 1994- גרמניה- יש מסיבה, ואירלנד- השיר המנצח- ילדי הרוקאנרול 1995- ישראל- אמן, שבדיה, ספרד,נורבגיה, ויוון 1996- אירלנד- הקול, וקפריסין 1997- טורקיה- דינלא, ואיטליה- פיומי די פרולה 1998- הולנד- שמיים וארץ (או משהו כזה) ופינלנד- רחבים 1999- איך אפשר לא לאהוב את איסלנד של סלמה- אין מזל ואסטוניה- יהלום הלילה? 2000- דנמרק כמובן ורומניה 2001- צרפת כמובן ודנמרק מי שקרא עד הסוף בלי לישון ובכל זאת לדון איתי על זה, מוזמן לכתוב לי תשובה תודה דודו

Euromix - Avi

New member
גם אני...

היי פוליאן, גם אני "חולה מושבע" (כמו שאתה קורא לזה) של האירוויזיון... ואני גם מכיר את כל השירים בע"פ מאז שנת 1998 (ולדעתי זה האירוויזיון הטוב ביותר בכל הזמנים... אולי בגלל שזה האירוויזיון הכי טוב שאני ראיתי...). בכל אופן אני ראיתי גם את אירוויזיון 1997 אז אני גם אגיב עליו... 1997 - האירוויזיון הזה הוא האירוויזיון המשעמם ביותר שראיתי. לא היה בו שום דבר מיוחד... אבל יאמר לזכותו הוא שזו השנה הראשונה ששיטת השיפוט הייתה בעזרת טלווטינג (טלמסר) אבל במספר מדינות מצומצם. השירים האהובים עליי מאותה שנה הם: קפריסין (שיר עם מוטיבים ים-תיכוניים מדהימים), טורקיה (אחד השירים המזרחיים היחידים האהובים עליי), איטליה (שיר איטלקי חזק... חבל שהגיע רק למקום רביעי), מלטה (עוד שיר ים-תיכוני לא רע בכלל), ורוסיה (בביצוע של אלה פוגצ´ובה המדימה!!!) 1998 - כמו שאמרתי, האירוויזיון הטוב ביותר. ההנחייה הטובה ביותר שראיתי, התפאורה הטובה ביותר שראיתי, לוח ההצבעה הטוב ביותר שראיתי, ההפקה הטובה ביותר שריתי, הצילום, השירים, השפות וקשה שלא לומר.. הזכיה !!! השירים שהכי אהבתי הם רבים, אבל הכי טובים הם: קרואטיה (כמובן...), קפריסין, סלובניה, מקדוניה וכמובן - ישראל !!! 1999 - את האירוויזיון הזה כמובן שאי-אפשר לשכוח... האירוויזיון הישראלי... את עיצוב הבמה הזאת אני בחיים לא אשכח. הדבר הראשון שאמרתי כשראיתי את הבמה היה "ואווו...". השירים האהובים עליי הם: גרמניה, ספרד, סלובניה, אסטוניה (איך לא...), וגם את ליטא. 2000 - האירוויזיון הגרוע ביותר שראיתי... הכל היה *כך-כך* גרוע!!! לעומת זאת: היו שירים דיי טובים באירוויזיון הזה.. רוסיה (בביצוע ´אלסו´ המדהימה), הולנד (בביצוע של לינדה המסכנה), נורווגיה (בביצוע ´המוקסמות´ הקופצניות), שוודיה (בביצוע רוג´ר הויקינגי) וקפריסין (שדפקו הופעה מדהימה והגיעו לתחתית הטבלה)... 2001 - גם האירוויזיון הזה לא היה מוצלח במיוחד... הדבר הבולט ביותר שהיה גרוע זה ההנחייה הזוועתית. מה שכן יאמר לזכות האירוויזיון הזה - זה שרוב השירים היו טובים מאוד, ומפני שהרוב היו טובים מאוד אז אני אציין את השירים שממש לא אהבתי: איסלנד (לא היה להם שום דבר מיוחד בשיר), לטביה (שיר מגעיל מאוד), פורטוגל (שיר מגעיל עוד יותר), אירלנד (עוד שיר סתמי בסגנון אירי), טורקיה (שיר מרדים ומשעמם), פולין (יציאה פולנית נחמדה... אבל בכל זאת לא אהבתי), אסטוניה (למרות הזכייה - זה שיר אמריקאי שלא מייצג בכלל את אסטוניה וצר לי מאוד על זכייתו)... זהו, זה הסיקור שלי לאירוויזיון האלה... אני אשמח לשמוע ממך ומכל שאר הגולשים תגובות... ביי.. אבי.

טליה ג

New member
אני כבר הרבה הרבה שנים בעסק...

אני חובבת אירוויזיונים מ-1979 כשהייתי בכתה ב´ ואני מכירה את כל השירים בע"פ (פרט לרוב השירים מהשנים 1980 ו-1984, שבהם ישראל לא השתתפה והאירוויזיון לא שודר בטלוויזיה הישראלית.) האירוויזיון הראשון שראיתי הוא 1981. האירוויזיון שאני עד היום הכי אוהבת הוא 1979, שעליו גדלתי(למרות שלא ראיתי אותו בשידור חי) ובו אני אוהבת כמעט את כל השירים. מכיוון שאצלי זאת רשימה ארוכה מאוד, אני אזכיר רק את האירוויזיונים שאהובים עלי ביותר, למרות שהבחירה הייתה בהחלט קשה. 1982- לוקסמבורג, גרמניה, שווייץ, קפריסין, בלגיה, נורווגיה 1987- איסלנד, פינלנד, גרמניה, נורווגיה, שוודיה, אירלנד 1989- דנמרק, הולנד, פורטוגל, פינלנד, בריטניה, אוסטריה 1992- מלטה, יוון, אירלנד, שווייץ, יוגוסלביה 1998- ישראל, קרואטיה, פורטוגל, הולנד, סלובקיה מאז חופש השפה, כשהרוב המוחלט של השירים הוא באנגלית, האירוויזיון איבד הרבה מהקסם שלו בעיני, אבל אחרי כמעט 23 שנה שאני חולת-אירוויזיונים, אני לא יכולה לבגוד בו, גם אם הוא כבר לא מלהיב כמו בעבר. גם בעל לא עוזבים אחרי הרבה שנות נישואין רק בגלל שהוא כבר שמן וקירח...

Euromix - Avi

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

חחח... אהבתי את המשפט "גם בעל לא עוזבים אחרי הרבה שנות נישואין רק בגלל שהוא כבר שמן וקירח...". זה כל-כך נכון!!! אכן, האירוויזיון איבד הרבה מהקסם שלו בעיקר בגלל חוק חופשיות השפה... צר לי על-כך שכל המדינות כיום משתמשות בחוק הזה...

ASH1977

New member
שלום פוליאן

או דודו, איך שתעדיף. אם זה אכן אתה, שמעתי עליך רבות מאפרת. אני חובב אירוויזיון מאז היותי בן 5 (1982), וחבר במועדון החובבים הישראלי והבין-לאומי מאז 1993. בינתיים הספקתי להתראיין בנושא בתוכנית האירוח "כל-ערב" של מירב מיכאלי בשנת 1996, ולקבל הזמנה עם כרטיס כניסה לאירוויזיון שנערך בבנייני האומה לפני שנתיים. ראיתי שכולכם כאן פתחתם בפירוט מדוקדק של השירים האהובים עליכם בכל האירוויזיונים שאתם מכירים, אך עליי יקשה לעשות כן. כמובן שבכל אירוויזיון יש שירים שאני אוהב יותר וכאלו שאוהב פחות, אך כאשר אנסה לעשות סקירה מתוך 767 השירים שהתחרו שם עד עד היום, יהיה זה ארוך כאורך הגלות (מה גם, שמתוכם יש 24 שירים שמעולם לא שמעתי... בכל אופן, אינני יודע מה מצב החומר אשר ברשותך (כמו למשל קלטות וידאו), אך הצעתי לאפרת שנעשה ערב צפייה של כמה אנקדוטות מעניינות לאורך השנים (ברשותי למעלה מ-50% מהאירוויזיונים שהיו על קלטות וידאו), עדיין לא ברור מתי זה ייצא לפועל, אך תעמוד איתה בקשר ונסכם משהו. עד אז, שיהיה לנו בהצלחה, ולא לשכוח לעקוב אחר בחירתם של האסטונים שתיערך כמדומני בסוף שבוע הבא.

ביג דיל

New member
נראה לי שאנחנו מכירים... ../images/Emo11.gif

גם אני התארחתי בתוכנית של מירב מיכאלי לפני 250 שנה בערך... אתה בטח יודע מי אני... שבת שלום גלעד

שיר עם פיני

לפני כמה שנים זכה שיר של פינלנד כמדומני,ואחר כך הואשמו חבריו ששיר זה נלקח משיר עם פיני ישן. לשיר אני חושב שקראו נוקטורנו,וחלקו הגדול היה אינסטרומנטלי. לעניות דעתי זה השיר היפה ביותר שהיה באירוויזיון אי פעם. בתודה ערן

lambada

New member
פינלנד (לצערי) אף פעם לא זכתה

המדינה שדיברת עליה היא נורווגיה, והשנה היא 1995 אכן שם השיר נוקטורנו ורובו אינסטרומנטלי היה גם אחרי זה סקנדל שספרד היתה צריכה לזכות הרי זהו לא ´שיר´

ביג דיל

New member
כן גבינה, לא גניבה...

בכל מקרה ספרד היתה צריכה לזכות באותה שנה. היה לה את השיר הכי טוב (לפי דעתי), ובכלל, זה אחד השירים האהובים עלי ביותר בתולדות התחרות. הקטע האינסטרומנטלי של נורווגיה היה הקלטה (אין אפשרות לכלים על הבמה לנגן), ולכן לפי דעתי היו צריכים לפסול את השיר. שאלתם את עצמכם איפה המיקרופון של כל הכלים בשיר???

אייל_18

New member
אבל למה הקלטה?

התזמורת ניגנה את זה, לא? או שפשוט המיקרופונים היו מונחים על הבמה. אבל כן, באופן כללי זה מגוחך, עכשיו כשחוסכים בתזמורת, שרים לקטע מוקלט. כאילו, אם זאת איזו תוכנית אירוח סטייל אמנון לוי (זאת רק דוגמא!), אז אני מבין... אבל מה הקטע בלעמוד על במה, בלי תזמורת, ולשחק בקריוקי? חוץ מזה, אני לא מבין מה הטענה; שבגלל שהם העלו כלים לבמה ובעצם לא באמת ניגנו בהם אז צריך לפסול אותם? ואם כן היו בתים ופיזמון לשיר, ובכל זאת היה מדובר בהקלטה - אז זה בסדר? היו שירים גם לפני נורווגיה 1995 שלא נעזרו בתזמורת, וכן העלו או לא העלו כלים לבמה. הם לא ניצחו. אז בעצם היה צריך לפסול אותם מלכתחילה? טוב, אם כבר נכנסתי לקטע של פסילות, אז בהחלט היה צריך לפסול את "מריה מגדלנה" בירושלים בגלל הקולות המוקלטים, את פולין 1994, כי היא התעקשה לשיר באנגלית בזמן החזרות (ואכן הותראה כי היא עלולה להפסל), את ישראל 2000, כי שם השיר רשום כ"Sameach", בזמן שהם לא הזכירו את המילה הזאת אפילו פעם אחת בזמן ביצוע השיר, וגם הודיעו לגב´ מרשל-אורטיז ממש רק ביום האירוויזיון על השינוי מעברית לאנגלית. את בלגיה 1980, בגלל השימוש במילה "אירוויזיון", מכיוון שלפי חוקי האירוויזיון אסור להכפיש את התחרות באמצעות השירים עצמם - ואם הוא, או התוצאה שלו מכפישה את האירוויזיון, זה עניין של שיקול דעת. את שוודיה 2001, בגלל הגניבה הברורה של הלחן מבלגיה 1996, ואת יוון 1985 בגלל הדמיון ללוקסמבורג 1973.

ביג דיל

New member
למה הקלטה? אז ככה...

בגלל הרבה סיבות שאליהן לא אכנס כרגע, כל מה שאתה שומע שכאילו מנגן על הבמה - הוא לא. מלבד הזמרים שכן שרים, כל שאר הדברים הם בכאילו, גם כשעוד היו תזמורות. למה לפסול אותם? מפני שהקטע העיקרי בשיר הוא הכינור ולא השירה, ואם זה הקלטה, אז מה עשינו פה? בקשר לקרואטיה 99 - כן, תרגיל לא יפה היא עשתה...טענה שאלה סימפולים של איזה סינטיסייזר. אלק... אם היו צריכים לפסול אותה? כנראה...שאל את עצמך את השאלה הבאה - אם פורטוגל באותה שנה היתה עושה אותו קטע בשיר שהם שלחו, האם למישהו היה אכפת? האם רק בגלל שלקרואטיה היה סיכוי לזכות אנשים התלוננו עליה? מה היה קורה אם היא לא היתה פייבוריטית לזכייה? הרבה מתחרים "פישלו" בגדול, כמו הדוגמאות שהזכרת, בעיקר שבדיה 01 (איך לא פסלו אותם? איךךךךךךךךךך?), אבל דפנה דקל אומרת את זה יותר טוב:"זה רק ספורט" (ואם אפשר לפסול כמה מתחרים בדרך, עוד יותר טוב...). אני בכלל טוען שהיו צריכים לפסול את שבדיה 99 כי השדיים שלה לא היו בגודל אחיד, אבל היייייי, זה כנראה רק אני... (אם הייתם עומדים לידה, הייתם מתים מצחוק. היא בת 24 כמו שאני בן 12).

איליה.

New member
ממתי התזמורת לא אמתית?

מה עם הזיופים של התזמורת באיסלנד 1991 ובשוודיה 1984? אלה לא היו הקלטות, כי הם בפירוש זייפו.

אייל_18

New member
ב-1991 התזמורת הרסה את כל השירים!

בייחוד בשיר היווני. אבל רגע... אחד הזיופים הגדולים בשיר של יוון הוא לזכות הסקסופוניסט ש...היה על הבמה. אז אם כל הנגנים על הבמה לא באמת מנגנים - אז איך אתם מסבירים את יוון 1991? אני בספק אם מעמידים מיקרופון רק לסקסופון או חצוצרה. כנראה שהמיקרופונים נמצאים ממש על הריצפה של הבמה.

איליה.

New member
נכון, לפסול את כולם ../images/Emo13.gif

מזל שהם היו כאלה רחמנים במשך השנים, אחרת באמת האירוויזיון היה ידוע לשמצה בכמות הפסילות בו. ובקשר לשירים בלי תזמורת, גם לשיר הזוכה של שנת 1994 לא היתה תזמורת. אבל שם הפסנתר לא היה מוקלט, נכון?

ביג דיל

New member
אה..... ו.....אז.....נו.....

אז ככה - אני לא יודע על איזה זיופים מדברים בשנת 91 או 84, אבל כל השנים התזמורות היו לייב, הכלים שעל הבמה לא. בשנת 94, בשיר האירי באמת שני הזקנים ניגנו, פשוט בגלל שלא היתה תזמורת בתור ליווי. מבחינה טכנית זה די מסובך גם כלים על הבמה וגם תזמורת, וכשאין תזמורת - אין בעיה שהכלים על הבמה ינגנו. אני לא מבין למה באמת כל כך רחמנים עם שירים גנובים. זה מה שמוציא לתחרות שם רע ונכון שכל השירים נשמעים אותו דבר.

איתמר2002

New member
אתה לא מדייק, ביג דיל

זה נכון שמרבים להשתמש באירוויזיון בכלים על הבמה כחלק מההעמדה.אפשר לראות בהרבה תחרויות כל מיני אנשים מרביצים לקלידים ועושים ב"כאילו" על גיטרות.יש גם כל מיני שירים כאלה שיש על הבמה 3 בנות עם סינטיסייזרים-בשביל מה צריך כל כך הרבה?? בשביל ההעמדה כמובן. אבל,כלים על הבמה כן ניגנו לפעמים.אפשר לשמוע באירוויזיונים באירלנד ב-93 ו-94 שהתזמורת השתמשה בתופים אלקטרוניים חזקים כאלה וכל פעם שהיו תופים על הבמה (רוב הפעמים) צליל התופים נשמע אחרת,לדוגמא. או למשל בשיר של צרפת 98.השיר עצמו נגמר ב-FADE ואפשר לשמוע בבירור איך הקלידן ההוא על הבמה נכנס בסוף ומסיים את השיר. אבל נדמה לי שמאז 99´ כשהתזמורת נעלמה ועברו לגמרי לפלייבק באמת הפסיקו הכלים לנגן על הבמה.זה כנראה מורכב מדי וכבר לא מתביישים בזה שהתזמורת מתה. או לפחות,לא חיברו אותם לשום הגברה...

איתמר2002

New member
לפי דעתי...

כולם ניגנו בנוקטורנו ב-1995.הכנרת פיונולה שרי ניגנה על הבמה יחד עם התזמורת.אפשר לשמוע הבדלים בין הביצועים,הראשון והשני אחרי הזכיה.מי שהחליט שהכל היה מוקלט ב-1995 היו דווקא היריבים שלהם,שבדיה במקום השלישי וזה לא ממש מפתיע.אל תאמינו לכל מה שאתם קוראים בעיתון... היו באמת מקרים באירוויזיון,עוד לפני העלמות התזמורת,שהשתמשו בפלייבקים אבל לא דיברו על זה...היום ראיתי לי את 1987 והפלייבקים חוגגים שם.בדרך כלל הוסיפו להם תזמורת קצת כדי לעבות את העיבוד אבל בשיר של שוויץ ב-87 זה הכי ברור:המנחה ויקטור לזלו לא מציגה את המנצח על התזמורת והשיר פשוט מתחיל לו פתאום וכל אגף התזמורת חשוך לגמרי... אני דווקא מתגעגע לשילובים שהיו עושים בין התזמורת לפלייבקים. בריטניה והולנד ב-98 היו שילובים מדהימים.אני חושב שיכלו להוסיף לדיווה קצת כינורות,ואז הוא היה קצת יותר ראוי לזכיה...

ביג דיל

New member
כולם לא ניגנו בנוקטורנו

כותב הודעה זו נכח באותו אירוויזיון בתור חבר משלחת ישראל לתחרות, ויודע על מה הוא מדבר. מלבד הזמרת - כולם היו "מיותרים". וכמו שכתבת - אכן השתמשו בפיילבקים מוסיקליים עוד לפני שהיה מותר, אבל אף אחד לא דיבר על זה.

למעלה