ארוויזיון

אייל_18

New member
אולי

יש הרבה מקרים שלא מראים את המנצח מגיע לעמדה שלו. מתי, אגב, הייתה הפעם הראשונה שלא השתמשו בתזמורת? איטליה 77´ או 79´, לא?

אייל_18

New member
למה לשימצה?

אם הפסילה מוצדקת אז היא מוצדקת. אירוויזיון 1999 לא ידוע לשימצה כי פסלו את השירים המקוריים של בוסניה הרצגובינה, גרמניה, וכי חתכו 33% מהניקוד הקרואטי. ניקח לדוגמא את קפריסין 1988. אני לא בקיא בפרטים, אבל הבנתי שהיה להם ת´חוצפה לשלוח שיר שהם ידעו טוב מאוד שהוא הושמע פומבית כמה שנים לפני התחרות.

איליה.

New member
כי זה עוד לא הפך לתופעה.

כרגע רוב האנשים לא יודעים בכלל שיש פסילות פה ושם, כי יש מעט ולא מדברים על זה. רק אנחנו החובבים יודעים, וגם האנשים במדינות שנפגעו מהפסילות. אבל אם כל השירים האלה היו נפסלים, לדעתי כן היו מדברים על זה והתופעה הזאת היתה הופכת לעוד אחת מהסטיגמות של האירוויזיון.

תודה על התיקון

אגב,למה זה לא שיר? הזמרת שרה כמה מילים,אז בוודאי שזה שיר. בתודה ערן

אייל_18

New member
טוב, עכשיו תורי

הזיכרון הראשון שלי מהאירוויזיון הוא דיי מעומעם, אבל אני זוכר את עצמי שורץ אצל דודים שמריצים שוב ושוב את האירוויזיונים (או הקליפים) של 1989 ו-1990. כתוצאה מזה, יוון 89´ נחרט לי בזיכרון... וככה, במשך השנים לא ממש שמתי לב לאירוויזיון, וכמו כולם, הכרתי את השירים המפורסמים, כמו לוקסמבורג 65´, בריטניה 68´, לוקסמבורג 73, הולנד 75´ ובערך רבע מהשירים של 1979. אבל בכל זאת, נדמה לי שבמשך כל השנים מאז, חשבתי בכלל על האירוויזיון רק בתקופת שרהל´ה שרון וב-95´, בגלל ההיסטרייה של "אל תדאגו, אנחנו הולכים לנצח". מעבר לזה - ממש כלום ! ואז ב-98´, לא ממש רציתי לראות, זה באמת היה לא בכוונה, ופתחתי את הטלוויזיה, וראיתי את השיר הראשון, ודניאלה הקרואטית פשוט שמטה את המעיל בצורה כ"כ דרמטית... זה הכל באשמתה... והנה הפייבורטיות שלי בעשר שנים האחרונות: 1992 - 1. איטליה, 2. קפריסין, 3. ישראל. 1993 - 1. נורווגיה, 2. אירלנד, 3. שוויץ 1994 - 1. הונגריה, 2. פולין, 3. בוסניה הרצגובינה 1995 - 1. שוודיה, 2. יוון, 3. פולין 1996 - 1. צרפת, 2. בוסניה הרצגובינה, 3. פולין 1997 - 1. בריטניה, 2. טורקיה, 3. קרואטיה 1998 - 1. הולנד, 2. קרואטיה, 3. פולין 1999 - 1. אסטוניה, 2. איסלנד, 3. קפריסין 2000 - 1. צרפת, 2. דנמרק, 3. טורקיה 2001 - 1. צרפת, 2. יוון, 3. ספרד

lambada

New member
ואם ב1995 עסקינן

אני זוכר שזה היה עוד בימיים העליזים של כיתה ג´. בו 22:00 בלילה היתה שעה מאוחרת לילד קטן כמוני שרצה להשקים בבוקר להמשיך את לימודיו הסוערים. אז אמא הבטיחה לי שהיא תעיר אותי בשיר הישראלי ושאני אראה את התחרות יום למחורת. כמובן שאת השיר של ספרד זכיתי לשמוע עוד הרבה בבית שלי באותה שנה... אנד דיס איז דה ריזולטס אוף דה עיראקי ג´ורי: 1.אספניול 2.לה גראס 3.נורווג´ 4.איזראל 5.לה סווד. אנד דאדטס קומפליט דה ריזולט גוד נייט אנד סאלאם.

למעלה