ארה"ב

jan777

New member
ארה"ב

שלום לכולם, אני רוצה להוציא תואר בארה"ב במקצוע הומאני. עכשיו השאלה שלי היא האם במבחנים ובקבלת ויזת הסטודנט יש חשיבות לכמה יחידות עשיתי במתמטיקה? במבחני קבלה לאוניברסיטאות בארה"ב וכו'... הבנתי שרמת המתמטיקה בארה"ב נמוכה מזו בישראל. אשמח לקבל תשובות ,תודה!!!

John the Savage

New member
אין כל חשיבות לכמה יחידות מתמטיקה עשית

מבחינת הציונים, מסתכלים על הממוצע של הבגרות בלבד. כל עוד עמדת בדרישות בישראל בכדי לקבל בגרות מלאה, לא איכפת להם כמה יחידות עשית במתמטיקה או בכל מקצוע אחר, וגם אין להם "בונוסים" על 5 יחידות וכו'. במבחני הקבלה (SAT וכו') ככל שאני יודע אין צורך בידע מעבר לחומר הלימוד של 3 יחידות במתמטיקה אצלינו.

jan777

New member
היי

וואו אתה לא יודע כמה נרגעתי עכשיו חחח בביה"ס תמיד נותנים הרגשה שמי שלא עושה 5 יחידות במתמטיקה לא שווה כלום ולא יכול להגיע רחוק. תודה שהפרחת לי את זה,|איזו הקלה|.

d a p h n a

New member
אני יכולה להרגיע אותך...

גם בלימודים בארץ במקצוע "הומאני" (אני שונאת את ההגדרה הזו, אבל לא משנה) אין שום צורך ב-5 יח"ל מתמטיקה. תנאי הקבלה לתואר ראשון במדעי הרוח בדרך כלל מאוד נמוכים, ולאף אחד לא אכפת כמה יחידות מתמטיקה עשית (למעט כמובן עניין הבונוסים על הציון וכו').

d a p h n a

New member
החלוקה למקצועות "הומאנים"

ו"ריאליים" תמיד עשתה לי רע, ועוד יותר החלוקה לאנשים "הומאניים" ו"ריאליים". נורא הרגיזו אותי בתי ספר שבהם סיווגו אנשים למגמה אחת או השנייה מתוך חוסר התחשבות בסיסית שאדם לאהוב גם מתמטיקה וגם היסטוריה, או רחמנא לצלן להיות מוכשר בשני התחומים גם יחד. בצבא כאשר מיינו אותנו ליחידות אפילו מצאתי עצמי במצב שבו ישבתי מול כ-10 קצינים ששאלו אותי ברצינות תהומית איך יכול להיות שעשיתי 5 יחידות היסטוריה ו-5 יחידות תיאטרון ורק ארבע יחידות מתמטיקה, ובכל זאת יש לי ציון 94 בקורס המחשבים הדי מתקדם שהכשיר אותי לתפקיד. הם פשוט לא היו מוכנים להכיר בכך שאדם שאוהב היסטוריה ותיאטרון יכול גם להבין מחשבים היטב.

tulkin

New member
גם אני סבלתי מהחלוקה הזו מאד....

ואח"כ היא קצת הפריעה לי אפילו באוניברסיטה.... עד היום אני צריך להסביר איך זה שיש לי תואר ראשון במדעי הטבע, שני במדעי הרוח, וטפו טפו... עוד קצת זמן, שלישי במדעי החברה. כל החלוקה הזו די אידיוטית בעיני.... וזה לא רק ריאלי מול הומני.... אפילו מדעי הרוח ומדעי הטבע ומדעי החברה... נראית לי חלוקה מיותרת

d a p h n a

New member
תראה....

החלוקה למדעי טבע/רוח היא בעיקר חלוקה אדמינסטרטיבית, ואולי יש בה הגיון מסויים בגלל שאתה לא רוצה למשל שיקבעו קריטריונים אחידים לשיפוט הישגים במדעי הטבע ובמדעי הרוח, מאחר ואלה שני תחומים מאוד שונים. אני מסכימה איתך שאולי החלוקה בין מדעי הרוח למדעי החברה קצת מלאכותית (ויעיד על כך התחום שלי, שבחלק מן המקומות שייך למדעי הרוח ובחלק מן המקומות למדעי החברה), והדבר בודאי נכון לגבי מקומות שבהם עושים חלוקה בין מדעי הרוח לבין האומנויות למשל.

tulkin

New member
אולי היא אדמיניסטרטיבית...

אבל היא משפיעה על המחקר.... בעיקר כמו שמילינדפנה אמר.... חוקרי מדעי הרוח לא מדברים עם חוקרי מדעי הטבע.... כיוון שאין כמעט שיתופי פעולה בין החלוקות האדמיניסטרטיביות האלה נוצרות פרדיגמות עבודה שונות שגורמות לריחוק וחוסר הבנה וחוסר יכולת להשתמש בהישגיו של מחקר מסוג אחד לצורך קידום מחקר בתחום אחר.

d a p h n a

New member
על זה כאמור אני מסכימה....

הריחוק בין הדיסיפלינות לא מוצא חן גם בעיני, לא ברמה המחקרית, וגם לא ברמה האישית. בתור מי שלמד בשלושת התחומים האלה, אני בטוחה שגם לך יצא להתקל יותר מדי פעם בגישות מזלזלות של אנשי מדעי הטבע כלפי מי שעוסק במדעי הרוח ולהפך. בשלב כלשהו כבר ממש נמאס לי להסביר לכל חבריי הפיזיקאים/מדמ"חניקים/מתמטיקאים שלא, תואר בהיסטוריה הוא לא "תואר קל".

milindapanna

New member
the more difficult task is

to explain that history (or any other "humanistic" degree) also contributes something (not to say a lot...) to our society etc.

FPNH

New member
זה גם לא פשוט להסביר לאנשים

מה הערך של מחקר בסיסי, משהו כמו גנטיקה של זבוב או אבולוציה של נמטודות. או לחילופין, שפרופסורים במחלקות לביולוגיה יתיחסו ברצינות למחקר עם ערך יישומי לחקלאות.

milindapanna

New member
historically...

the division began only quite late - around the 18th c. - and it is related to many interesting subjects such as the so-called scientific revolution, changes in the relation of state and religion, and many more issues that were not stricly administrative. note that some of the most important innovators in human history were both concerened with what we call nature and human sciences

22ק ו ס ם

New member
דווקא אצלנו art and sciences

יש מתמטיקה, ביולוגיה, היסטוריה ואנגלית באותו קולג'. החלוקות במקרים רבים הן שרירותיות.

milindapanna

New member
does it mean anything for the grad student?

lets put the undergrads out for a second, as here they all have to taste something from everything, in a sense, but for the grad student - does it mean that anyone who studies math also has to do something with history or philosophy, that goes beyond the undergrad super-intro level? usually not really. also, notice that in many universities that have "arts and sciences" (as college or school) the "applied sciences" are out, often law is out, buisness, IR sometimes, etc. etc. Often the name "arts and sciences" is more a relic of long lost cooperation by name only rather than a true institutionalized program

22ק ו ס ם

New member
לא אומר הרבה אבל מצד שני

לפעמים יש קשר למימון. כלומר יש כל מיני תקציבים שהולכים לקולג'ים מסוימים ולא אחרים גם בגלל שהדין של הקולג' הוא מישהו ספציפי ולא אחר.

milindapanna

New member
if I may add...

another related problem is that the "rationalists" and the "humanists" are supposed to have no contact whatsoever... that so-called humanistic studies have nothing to do with the so-called realistic studies and vice-versa, or in other words nature(exact) sciences vs. human sciences.

למעלה