ארה"ב מול אירופה?

ארה"ב מול אירופה?

לא כל כך כנראה בינתיים גולשי הפורום מתגלים באירופופילים מושבעים (או אולי אנטי-יאנקים?), הפופולריות של תרבות ארה"ב בסוף הטבלה, ורק אמריקה הלטינית וישראל עוד נותנות פייט. אז על מה היתה ההתנצחות הגדולה בשעתו?

אריק ל

New member
אני אישית אוהב יותר את התרבות

האמריקנית בגלל שהיא יותר מבינה למצבנו פה בארץ. העובדה שהם המעצמה החזקה ביותר בעולם, גם מבחינת פלישה תרבותית וגם מבחינת כלכלה, כוח צבאי ובתור מנהיגת המערב, לא עולה לראש של אזרחי אמריקה הפשוטים. הם עדיין רואים עצמם כמו אותם אמריקאים שנלחמו במשך רבע המילניום האחרון על חירות וחופש. זו הסיבה שאני אוהב יותר את האמריקאים מאשר את האירופאים - אין את תחושת ההתנשאות האירופאית, שהיא חמורה ביותר אצל הצרפתים והאנגלים (אצל הגרמנים הייתה בעבר אבל ירדה משמעותית היום). לכן הזיווג הזה - ארה"ב ובריטניה, נראה לי כ"כ מוזר ברמה של העמים - האמריקאים בנו תרבות כ"כ אנטי-תזה לזו הבריטית, ובסוף שתי המדינות הפכו לבעלות ברית קרובות. אבל כמובן שמחוץ למאבק של אירופה מול ארה"ב, התרבות שאני הכי מחבב היא הים תיכונית (וזה כולל גם אירופאים ים-תיכוניים, שאישית אני רואה כיותר קרובים אלינו ואל שאר העמים הים-תיכוניים מאשר לאירופאים הקרים שבצפון). החמימות, האחווה, ההרגשה של "כולנו אחים, גם התיירים", העובדה שהם מקבלים בצורה חמה את השטויות של התייר הישראלי (פעם, בטיול קבוצתי מאורגן באיטליה, הלכנו למסעדה בכפר איטלקי בדרום איטליה, וכשחלקנו הצטרף לצוות הזמרים והרקדנים האיטלקים ששרו ורקדו בסגנון עממי איטלקי, הם קיבלו את זה בחמימות וכאילו הצטרפו אלינו). כל אלה גורמים לי להגיד, שאם יש איזשהו מקום שאני מרגיש בו כמו בבית באירופה, זה באגן הים התיכון. אה וכמובן שהמטבח האיטלקי הוא המטבח הטוב ביותר בעולם

תוכל לבאר ולפרט ולהאיר ולהזביר?

התרבות האמריקאית לא עולה לראש של האמריקאים? הם לא רואים עצמם נעלים על שאר העולם? אתה בטוח? שקלת אולי שתרבות אינה התנשאות (אלו רק גינונים, לא התרבות עצמה) אלא מיתוסים מכוננים וראיית עולם? ובתור שכזו התרבות האמריקאית כמעט זהה לזו של האנגלים? (רובין הוד/השולחן העגול/פיות ואבירים היוו חלק מהרקע התרבותי של המהגרים שיותר מכל ביססו את תרבותה של ארה"ב - הפרוטסטנטים שכבשו את ניו אמסטרדם). חמימות ואחווה מושפעים בעיקר ממזג האוויר, מניסיוני האישי. אנשים נחמדים יותר במזג אוויר נוח, ופחות כשחם מדי, ואין לזה קשר עם תרבות. והמטבח ההונגרי יותר טוב

אריק ל

New member
תגובה

התרבות האמריקאית לא עולה לראש של האמריקאים? הם לא רואים עצמם נעלים על שאר העולם? אתה בטוח? כן, אני בטוח. יש לי לא מעט קרובים אמריקאים, יצא לי לדבר עם לא מעט אמריקאים, והייתי לא פעם בארה"ב ובכמה מקומות. למרות כוחה של ארה"ב, רוב האמריקאים לא רואים עצמם כשליטי העולם. הם down-to-earth כאלה, לא מרחפים באיזו אשליה שכולם נחותים מהם. שקלת אולי שתרבות אינה התנשאות (אלו רק גינונים, לא התרבות עצמה) אלא מיתוסים מכוננים וראיית עולם? ובתור שכזו התרבות האמריקאית כמעט זהה לזו של האנגלים? ראיית עולם כוללת גם התנשאות. התרבות איננה רק מיתוסים ודת. היא גם כוללת את היחס הבינאישי, היחס לתרבויות אחרות. מוסר עבודה. דברים כאלה שהם חלק מהתרבות של כל עם. התרבויות הבריטית והצרפתית אכן מתנשאות - הבריטים רואים עצמם כמחונכים יותר, כמתורבתים יותר, והצרפתים עדיין חושבים שהם מעצמה עולמית. זה גם מתבטא ביחס שלהם כלפי עמים אחרים, וכלפי זרים. גם הגרמנים בזמנו ראו עצמם ככאלה, אולם הכיבוש האמריקאי החדיר להם לא מעט מראיית העולם האמריקאית, מה שמיתן את ההתנשאות הזאת בצורה חדה. ודווקא ההתנשאות הזאת לא חזרה עדיין במזרח אירופה, בגלל כל שנות הדיכוי שלא אפשרו לקיום של התנשאות (הרי אם אתה כבוש ומדוכא, אתה לא יכול להתנשא על אף אחד, כי תמיד יהיה מישהו ששולט עליך), ונקווה שהיא לא תחזור. חמימות ואחווה מושפעים בעיקר ממזג האוויר, מניסיוני האישי. אנשים נחמדים יותר במזג אוויר נוח, ופחות כשחם מדי, ואין לזה קשר עם תרבות. חמימות ואחווה מושפעים ממזג אוויר, אבל מזג אוויר גם מעצב תרבויות. מתופעות טבע שקורות במזג אוויר שונה ועד לאוכל שניתן לגדל, וכמובן לפעילויות שניתן לבצע - כל אלה גורמים לעיצוב התרבות של עם. אנשים נחמדים יותר במזג אוויר חמים, כי יש הרגשה של חופש - פחות בגדים ללבוש, אין מזג אוויר שמאיים, פחות מחלות, יותר שעות שניתן להסתובב מחוץ לבית (דבר שגורם למצב רוח טוב). אנשים פחות נחמדים כאשר קר להם, כי הם נעשים מוגבלים ביכולות הפעילות שלהם ע"י הטבע. הם צריכים להיות מאופקים יותר. והמטבח ההונגרי יותר טוב בזה אני לא כ"כ בטוח

renjintso

New member
אתם יודעים

השרשור הזה, ושרשורים אחרים כאן, מזכירים לי את סדרת הספרים המשובחה מדריך הקסנופוב מצאתי דוגמית מהמדריך לאנגלים, אבל יש גם לצרפתים, איטלקים, אמריקאים, אוסיס, ואפילו ישראלים. משו טוב טוב. אין עדין מדריך קסנופוב לסינים, אולי פעם אני אכתוב אחד

Saladin

New member
הפתעה עצומה...

שבפורום תרבות עולם יהיו יותר אירופופילים מאנשים אחרים. הרי כשאנשים אומרים תרבות, הם חושבים או על תרבות אירופה או, בהקשר ההפוך - על השבטים הפרימיטיביים באוסטרליה, באוקינוס השקט ובאפריקה. תרבות זה מונח שמנוכס אוטומטית לאירופה. אירופה יכולה לקחת את הגביע הזה בכיף, מצידי. שיהיה לה משהו קטן להתנחם בו לעת גסיסתה. בכל דבר חיובי אחר אירופה מפסידה בגדול.

למעלה