ארה"ב חימשה את סדאם

ארה"ב חימשה את סדאם

ב"הארץ" מתפרסמת הבוקר כתבה החושפת שארה"ב העבירה לסדאם מידע מודיעיני, תחמושת וחומרים כימיים וביולוגיים, המיועדים לתעשיית הנשק הלא-קונבנציונלי בעירק. הדבר קרה בשנות ה-80, ואיש המפתח היה דונלד ראמספלד- היום שר ההגנה האמריקאי. המטרה היתה לבלום בכל מחיר את איראן, אף ע"פ שכולם ידעו שעירק משתמשת בכימיקלים הללו כנשק כימי נגד החיילים האיראנים. עכשיו אני מבין למה האמריקאים כל-כך משוכנעים ברשימת המלאי הלא-קונבנציונלית של עיראק... אלהים אדירים, אין גבולות לצביעות ולציניות של הממשל הזה...

all about eve

New member
אני חושב שהיא אימנה גם את הטאליבן

שהם נלחמו נגד הקומוניסטים. הם פועלים לפי האינטרסים שלהם ושל החברות שלהם.יש לנו מזל שליהודים יש שם המון כוח, כי אחרת הם לא היו תומכים בנו.

tookmy

New member
לאמריקאים יש אינטרסים

כלכליים לתמוך בנו. תמיד היו. היהודים שם מתכופפים בכל פעם שיש קצת אנטישמיות, ואני ממש לא חושבת שיש להם המון כוח, פשוט עוד לא נגמר כל מה שארצות הברית רוצה מישראל. זה די טוב, מדינה נוספת, כוכב נוסף לדגל, אסטרטגי במזרח התיכון. שלא לדבר על כך שהסיוע שלה לנו מותנה תמיד בעניינים כלכליים. איזה בלגן היה לפני שנתיים כשישראל רצתה לקנות מטוסים מחברה צרפתית, כי הם היו יותר טובים וזולים מהאמריקאים, אבל אמריקה עשתה שריר וישראל קנתה מטוסים אמריקאים. איזה שריר אמריקה עשתה כשישראל עמדה למכור נשק לסין? לא כי סין אוייבת, אלא כי ארצות הברית רצתה למכור נשק לסין, ושוב ישראל נאלצה להתקפל. לחשוב שהסיוע שלהם לנו בא בגלל הכוח של היהודים שם הוא סוג של תמימות, שלא לוקח בחשבון את הדבר היחיד שמעניין את האמריקאים- אינטרסים כלכליים.

Scummy

New member
דוגמא טובה יכולה להיות מבצע סיני...

מעצמות מערביות התעצבנו על נאצר (רק שלא ילאים את המיצרים), אז הם שיסו בו את ישראל, ששילחה בו את צה"ל, והכל למען ההמנון והדגל. ועוד שואלים אותי למה לא התגייסתי...

Scummy

New member
וראוי גם לציין...

שכשעיראק השתמשה בנשק כימי נגד הכורדים הממשל האמריקאי לא התלהב מזה, וטען שזאת בסך-הכל "עוד שיטה להרוג אנשים"....

למעלה