ארגנטינה או צ'ילה????

סקיפפר

New member
ארגנטינה או צ'ילה????

האני צריך להחליט איפה להעביר 10 ימים או באזור ברילוצ'ה או באזור פוקון בצ'ילה. אשמח לשמוע מניסיונכם.

תגיד מה המטרה... מה מעניין...

ברילוצ'ה היא עיירת נופש ארגנטינאית... עם פארק מדהים לידה... יש שם סופרמרקטים שלמים של שוקולד... גלידות והמון בשר... ואפשר לטארק בפארק (מקום ממש יפה... במיוחד אחרי שיורד שם שלג
) פוקון... עיירה קטנה יפיפיה מלאה ישראלים בעונה...(או לפחות כך היתה) אם אפשרויות רבות מסביבה (לא עשיתי אותם כי רציתי רק לברוח מהמקום הזה...) לטפס על הר געש... טרקים(אלו שעשו אמרו שפחות מרשימים...).ועוד משהו... אם בוחר בפוקון (מידע מלפני 3 שנים לא יודע עד כמה רלוונטי...) היה שם ישראלי אחד (לא אדי ושי!!!) שהתחתן עם מקומית ועשה הכל במחירים יותר זולים... שלא לדבר על כך שהוא אדם הרבה יותר סימפטי... בכל אופן אם אני הייתי צריך לבחור הייתי בוחר ברילוצ'ה... (העיר עצמה אפורה... אבל הפארק מסביב והאוכל בא הם פיצוי מעולה)

maz

New member
ברילוצ'ה המקסימה!

בעיני פוקון היתה אפורה הרבה יותר מברילוצ'ה שהיא עיירה בסגנון עיירת סקי בשוויץ - כולל המסעדות, האגם המקסים עם ההרים המושלגים מסביבו, חנויות השוקולד, הגלידות והיין. חוץ מזה - בברילוצ'ה (ובכלל בארגנטינה) המחירים נמוכים יותר מצ'ילה (נכון ללפני שנה וחצי, לדעתי עדיין נכון) כך שאתה יכול לחיות בתנאים הרבה יותר טובים בהרבה פחות כסף. לצורך השוואה - חדר זוגי במלון בברילוצ'ה, עם חימום ומקלחת גדולה ועם וארוחת בוקר (קפה וקרואסון...) עלה חצי ממחיר חדרון קטנטן עם פינת מקלחת צפופה במלון סופר פשוט בפוקון. כנ"ל גם לגבי אוכל ופינוקים.

maz

New member
ועוד משהו

אתה יכול לשכור בברילוצ'ה רכב ולעשות סיבוב של שבוע בין האגמים ואם תרצה גם לעבור את הגבול ולבקר בפוקון ואז לחזור חזרה. בדרך יש יופי של עיירות שנורא כיף ל

maz

New member
המשך....

בדרך יש עיירות שנורא כיף לבלות בהן יום של סתלבט מתפנק כמו san antonio de los andes או villa angostura ואחרות.

natyh

New member
איזה שאלה

איך אפשר להשוות ... בפוקון אפשר לטפס להר געש ווילה ריקה , לנסוע לפרק המטריות קונגיגיו לעשות רפטינג , טיולי אופניים מדהימים . דאון היל אם אתה הרפתקן , טיולי סוסים , לרקוד בדיסקו הישראלי דיסקו פור יו , להתרחץ במעינות חמים הטרמס , לשמוע את רדיו פוקון בתדר 9905 משדר בעברית את אמיגוס נטשה בתירגום לים תיכונית החברים של ... נטשה !!! ואתה רוצה לנסוע לארגנטינה ???? מה חסר לך שוקולד בחיים ???? נתי

natyh

New member
ואם שכחתי

לשכור מפרשית באגם , לשחות ולהכיר את העם הציליאני הנהדר . ברילוצ'ה ??? מה איבדת שם משהו ??? נתי

Yo-man

New member
אנחנו לא קצת גולשים ?

קודם כל - אפשר להשוות. מדובר בשתי עיירות לשפת אגם. 2 המקומות יפים, אבל האוירה שונה לגמרי. אחד (פוקון) פונה יותר לצעיר הבליין שמוכן להתפשר על תנאי מחיה פחות גבוהים והשני (נחש איזה) פונה ברמתו לקהל מבוגר יותר, אבל מציע לא פחות אטרקציות: סיבוב ז'או ז'או (Llao Llao) זה כבר מעגלי המקיף אגם במרחק 10-20 ק"מ מהעיירה, יש שם תצפית מדהימה על האיזור מאתר סקי ששכחתי את שמו (שסגור בקיץ אבל מאפשר עליה לצרכי תצפית), 50 ק"מ דרומה מהעיר יש את הקרחון שחציו שחור וחציו לבן - מה שיוצר נהר בצבע של תה עם חלב... ויער במבי שהזכרית בהודעה הקודמת. לא חסר טבע בבארילוצ'ה. המעיינות החמים (ליד Ochos de Caborga העיניים של קבורגה) לא שווים יותר מידי. זה כיף לשבת מתחת להרים בבריכה חמה, אבל זה לא יותר מזה. השוקולד טוב, אבל אין שני לבשר של דון אלברטו, לגלידות, לפסטות, לבופה... ואני בטוח שיש טיולי אופניים, אולי אפילו סוסים. ובשביל רדיו בעברית לא הייתי מתאמץ נורא. היתרון היחיד (האבסולוטי) של פוקון הוא הויאריקה. כך שהשאלה בסופו של דבר היא: עיירה צעירה עם הר געש חוויה קולינארית ייחודית והמון טבע מסביב.

natyh

New member
לא ממש

איפה התארחה מלכת אנגליה ??? לך לשם !!! ועוד הערה קטנה Ojoos de caborga לא Ochos de caborga נתי

Yo-man

New member
תודה על התיקון, אבל אם להיות קטנוני

אז זה גם ויאריקה ולא וילה ריקה... double L נקרא כמו י' בצ'ילה וכמו ז' בארגנטינה. ומלכת אנגליה, מה לעשות, היא לא מדד בשבילי איפה לטייל. Sorry.

natyh

New member
לא כדאי להיות קטנוני

מאחר ואם אכתוב וויה ריקה אף אחד לא יבין בארץ על מה מדובר . פשוט כתיבה מכוונת לקהל : ומדוע המלכה היא מדד ? מפני שכתבת ובצדק האווירה בפוקון היא אווירה לצעירים ואחרים כתבו אווירה בברילוצ'ה לתיירים מבוגרים . ובכן אם מלכת אנגליה בחרה להתארח בפוקון אזי ניתן להבין מכך כי ניתן למצא בפוקון דברים נוספים . ולכן המלכה היא בהחלט מדד לתיירים מבוגרים , ומקדם מכירות מצויין . אך אם אינה מדד ואתה מעדיף אווירה צעירה שוב התשובה פוקון !!! כלומר יוצא מדבריך כי אתה ממליץ על מקום מסוים ומנמק דוקא מדוע להגיע למקום אחר . נתי

amits6

New member
ב 10 ימים אתה יכול להיות בשניהם

רוב הזמן פוקון היא עיירת בטן. גב רק אם אתה מחליט לטפס על הוולקנו ולעשות את פעילויות כמו רפטינג ועוד. ברילוצ'ה זה עיר של אסאדו שוקולדים ואיזור הנופש היקר ביותר בדרום אמריקה ג'או ג'או. כל אחת מהערים יש לה יופי מיוחד משלה. פוקון זאת עיר נופש דרום אמריקאית וברילוצ'ה כמו שאמרו מקודם היא שוויצרית.המרחק בין שניהם הוא לא רציני במיוחד מפוקון לאוסורנו ומאוסורנו לברילוצ'ה אם אני לא טועה 8-10 שעות נסיעה באוטובוסים.

למעלה