ארגז אחורי

nApo10

New member
ארגז אחורי

שלום לכולם! בתור רוכב שמעבר לרכיבות השטח / כביש מחזיק זוג שלישי במיוחד לקומיוטינג (רכיבות תחבורה), הגעתי להחלטה שנויה במחלוקת: אני הולך להתקין ארגז על הסבל. מזה זמן רב שאני משתמש בתיקי סבל ששימשו אותי נאמנה בטיול ארוך שערכתי לפני שנה וחצי, אבל יש כאן שתי בעיות עיקריות: אטימות לגשם (אין) והצורך להוריד אותם ולהסתובב עם שני תיקי צד בכל פעם שאני נועל את האופניים (בעיר למשל). אין אפשרות לקחת את התיקים על הגב וככה אני מוצא את עצמי סוחב את התיקים ביד. הפתרון שעלה במוחי הקודח: לקחת ארגז פלסטיק עם מכסה ולהתקין על הסבל. ככה אני מקבל גם עמידות לגשם, וגם יכולת לנעול את הארגז עם מספר פריטים (קסדה, נצנצים, ערכת חירום) ולקחת תרמיל גב כמו בן-אדם נורמלי (אני מעדיף בכל מחיר שלא לרכב עם תרמיל על הגב. ככה הגב נשאר יבש.). אז מצויד בהכרה שאני הולך לכער קצת (קצת?!) את האופניים, בדקתי גדלים של ארגזים וגיליתי שהגודל היחיד שמאפשר לי לדחוף את התרמיל דויטר טרנס-אלפין 30 שלי זה ארגז בנפח 65 ליטר, או בשביל לתת מושג - 62/41/35 ס"מ. ענק!!! בכל מקרה התפשרתי כאן על הגודל כי המשקל הוא לא נוראי (באזור ה1.5 ק"ג, לא מדובר באופניים לתחרויות), אבל ככה אני לא מוגבל בנפח. ההתלבטות העיקרית שלי היא לגבי אופן החיבור: רעיון אחד שעליו חשבתי הוא להשתמש בציר שחרור מהיר כך שהידית בצדו הפנימי של הארגז, ושני פסים רוחביים ממתכת מצמידים את הארגז לסבל. זה יאפשר לי להוריד את הארגז תוך חצי דקה למקרה שאני רוצה לטפל באופניים / סתם להיות קצת קל יותר. אפשרות נוספת שקצת פחות באה בחשבון: כמות גדולה של אזיקונים, שלא מאפשרת להוריד את הארגז בצורה זריזה. מעבר לזה אין לי כל-כך רעיונות, אשמח לקבל הצעות וטיפים ממי שיש, אם יש כאלו שעשו משהו דומה - תשתפו בעצות עשה / אל תעשה! לגבי הנעילה - התקנתי מנעול של תיבות דואר שעובד יופי ואפילו נראה שצריך להתאמץ טיפה בשביל לפרוץ אותו, אבל שוב - המטרה כאן היא לא להתקין כספת אלא משהו שארגיש מספיק בטוח לנעול אותו באמצע היום ברחוב לכמה שעות. תודה לכל המשיבים! עופר.

nintense

New member
אני דווקא הייתי הולך על ברגים...

עם אום, וכשצריך לנתק, פשוט תפרק את ארבעת הברגים שמחברים את הסבל. הברגים שתבחר צריכים להיות בעלי ראש עגול חלק, כך שניתן לשחררם רק מצד אחד.

JacB

New member
אל תלך על ברגים, לך על גחלים ../images/Emo8.gif

סתם... האמת, שברגים הם אכן האמצעי היעיל ביותר. הצמד את הארגז לסבל ע"י פס מתכת שבצידו התחתון של הסבל המהודק כנגד תחתית הארגז ע"י ברגים (כמובן, במתכת יש לקדוח חורים עבור הברגים). אל תשכח לשים דיסקיות ("שייבות") כדי למנוע "טחינת" הפלסטיק. אזיקונים - פיתרון מפוקפק. הם נוטים להשתחרר כתוצאה מהטילטולים, בעיקר אם המיטען כבד, הארגז מרקד וכתוצאה מכך הם מיתנתקים. אל תישכח סטיקר בצד האחורי של הארגז, כגון: "העם החליט - מרק שעועית" (סתם דוגמא מטופשת).

emissary

New member
בקשר לגודל של הקופסא

זה לא יפריע לך לעבור בין מכוניות?

nApo10

New member
תגובות:

קודם כל, תודה לכל מי שהעיר. nintense: למה כוונתך 'ברגים עם ראש עגול חלק'? בלי חריץ למברג? איך אפשר להבריג כאלה? JacB: צודק לגבי השייבות. קיבלתי. emissary: באופן יחסי הארגז לא מאוד רחב - 41 ס"מ שזה 20.5 ס"מ מכל צד של האופניים. רכבתי לפני כן עם פניירס שלפעמים תרמו לרוחב באופן יותר משמעותי, אם כי בגובה הגלגל ולא בגובה האוכף. בסך הכל הארגז יותר צר מהכידון ככה שהכידון משמש מעין 'שפם' בשבילי (כמו שחתול יודע שאם השפם עובר אז כל הגוף עובר). עופר.

nintense

New member
יש בורג שבמעלה הבורג...

מתחת לראש הוא הופך למרובע, כך הוא לא מסתובב כשפותחים אותו מהצד השני.

Mr. Pooh

New member
למה לא לשים ארגז של קטנוע?

ישנם ארגזים בגדלים ונפחים שונים. כולם ננעלים ורובם מתנתקים במהרה. לרוב, סרבל הארגז עשוי הפלסטיק רווי אפשרויות חיבור לבסיס. הניתוק מהיר ואלגנטי והנעילה יחסית בטוחה.

למעלה