ארגונומיה

86Dman86

New member
ארגונומיה

שלום רב, למי שלא יודע - ארגונומיה עוסקת בקשרים השונים בין האדם לסביבת חייו. אחת מהסיבות לכאבי גב אצל אנשים רבים נובעת מבעיות ארגונומיות. סביבת החיים של רובנו כאן היא מול המחשב (בעיקר). אני רוצה לקנות כסא ישיבה חדשה למחשב שלי. עכשיו שאני בצבא אני לא יושב מול המחשב שעות כמו שהייתי קודם לכן אבל אני בטוח שיש כאן אנשים שדאגו לנושא הזה והייתי רוצה לקבל המלצה (יש המון באינטרנט, אבל אני רוצה תכלס). ומעבר להמלצה, דברים שצריך לשים אליהם לב, שמפריעים לכם או תורמים לכם במקום הישיבה שלכם. תודה רבה,

רון ו

New member
חובה לנסות ולשבת

ההמלצה שלי כמובן לא לקנות באינטרנט, אלא בשיטוט בחנויות. כסאות יקרים ומצוינים יש בסניפי הביטאט. אני התקמצנתי ומצאתי במחסן של אורנים - יצרן ישראלי, כסא לא רע. הפשרה עלתה לי בכך שגלגלי הכיסא הזולים שפשפו את המרצפות... בכל מקרה חפש את הבליטה האורטופדית לגב התחתון. גם לרשת דוקטור גב יש מגוון פתרונות לנושא.

רון ו

New member
ותוספת לכף היד

בגלישת חורף ממושכת על המחשב - לא בשלג, אך עדיין קר... כשרק כף היד הימנית האוחזת בעכבר נשארת על השולחן בגובה, מחזור הדם גורם לה להצטנן יותר מהיד השמאלית שלצד הגוף. במקרה שלי זה מתבטא ממש בכוויות קור באצבעות.

כיסא ארגונומי

שלום רב. נכון שאופן הישיבה משפיע על הגב. אולם אינני יכולה להמליץ על מוצרים מסחריים. תודה לרון על ההמלצות! אני מסכימה עם רון לגבי העניין שחשוב מאוד שהכיסא יהיה נוח *לך*. מה שאומר שלא כדאי לקנות ישר מהאינרנט, אלא לגשת לחנות ולנסות. חשוב להגיע עם כף הרגל לרצפה. אבל את זה אפשר להשיג ברוב הכסאות המשרדיים, משום שהם מתכווננים. כמו כן חשוב שתהיה בליטה באיזור המותנית- הגב התחתון (ולא שקע), על מנת ךתמוך בשקע שיש לנו בגב באיזור זה. אם אתה לא יושב הרבה בבית, וחשוב לך החיסכון, ייתכן שתוכל להסתפק בקניית מושב בריאותי לגב ולהניח אותו על כסא אחר, במקום לקנות כיסא חדש. בהצלחה!

למעלה