ארגון תעשייתי- שילוני

realistic1

New member
ארגון תעשייתי- שילוני

השאלות ששילוני פרסם באתר- מישהו ענה עליהם?ואם כן- תוכלו בבקשה לרשום כאן את התשובות שיהיה לי עם מי להשוות... תודה רבה ובהצלחה לכולם!!!

תותחנים

New member
תשובות בע"מ

1- מבנה,התנהגות, ביצוע, כל אחד פונקציה של השני. אפשר למדוד את זה לפי עקומת לורנס, מדד ג'יני, מדד הרפינדל, מדד 4 פירמות הגדולות. 2- תהיה פירמה 1 3- מלתוס לא לקח בחשבון שיפורים טכנולוגים ואת העובדה שקצב גידול האוכלוסיה עולה כשיש עושר ויורד כשיש רעב. 4- משכורת מנופחת, זאת לא משכורת כלכלית אלה חשבונאית, המשכורות מכילות רווחים ואם היינו בתחרות לא היו משלמים אותם. 5- גמישות שווה ל-1 זה נכון אם אם MC=0, אחרת הגמישות גדולה מ-1 6- הוכחה.. 7- תשובה ראשונה נכונה 8- גם תשובה ראשונה 9- פתרון קורנו הוא Q1=12, Q2=24, P=1\3 לגבי סעיף ב' לא יצא לי מספרים שלמים מה שגורם לחשוב שאולי הוא התכוון לרשום את הפונקציה בתור: Q=12-P. סעיף ג'- המחיר יהיה קצת פחות מ-5 (אפשר להגיד 5), רק יצרן 1 יהיה והוא ייצר 60 ויהיה לו רווח של 60. 10- הנזק של המונופול זה חוסר רצון להתקדם טכנולוגית, בזבוז משאבים (מה שאמר פוסנר על שוחד) וכמובן פגיעה ברווחה החברתית. הרברגר ניסה למדוד את גודל הפגיעה הרווחית, לקח נתונים על חברות ומכיוון שהם מפרסמות רווח חשבונאי הוא שינה קצת על מנת שיהיה רווח כלכלי. 11- התשובה הראשונה 12- תשובה ראשונה 13- תשובה ראשונה 14- אין ש"מ טהור, תמיד תהיה תזוזה בין מחיר תחרות למחיר מונופול. 15- לא בחומר 16- תשובה 1 נכונה. (יש מטריצה בגודל 2X4 ומקבלים 3 ש"מ אבל רק 1 מהם הוא טהור). 17- אין הרתעה בחינם כי היריב יעדיף להכנס כי הוא יודע שלמונופול לא כדאי ליישם את ההרתעה. א- המונופול צריך הוציא הוצאות שאין מהם דרך חזרה (פרסום, הסכמים מחייבים וכו') ב- לא כל כך הבנתי את הנתון של סעיף ב' כי בגוף השאלה כתוב מספר שונה ג- גודל ההוצאה הוא בין 45-65 האם קיבלת תשובות שונות? אתה יכול להוסיף קצת על הסעיפים הפתוחים? תגיד לי מה הבנת בשאלה 17 סעיף ב', לא הבנתי למה הוא התכוון.

realistic1

New member
אז ככה...

הכל יצא לי אותו דבר חוץ מ...(אגב- סליחה על התשובה המאוחרת...למדתי רק היום ככה שרק עכשיו סיימתי..) שאלה 9 יצא לי בסעיף ב' מספרים שלמים- Q1=18 UQ2=21 מקווה שזה נכון... שאלה 16- לי יצא שתי נק' ש"מ כשאחת מהן פרפקטי (כלומר תשובה מס. 1) שאלה 17- בסעיף ב' לדעתי הוא פשוט התכוון ל-10- אז ככה גם התייחסתי לזה.. שאלה 10- הוספתי פשוט את התיקון עצמו- רווח מנוכה מההון כפול הריבית שאלה 5- אם המונופול לא יימצא בתחום בו הגמישות גדולה מ1 הפדיון שלו ירד וההוצאות יעלו ולכן תמיד יעדיף להיות באיזור שהגמישות בו גדולה מ1...כך הפדיון שלו גבוה יותר אז יאללה...שיהיה בהצלחה ושבת שלום!!!

levi6

New member
בשאלה 17 סעיף ב כמה הוא יהיה מוכן לשלם??

תודה רבה ולילה טוב

realistic1

New member
סעיף ב' היה להציג את המהלכים...

אם התכוונת לסעיף ג' אז אני רשמתי עד 65 אבל בתשובות שרשמו כאן כתוב 45-65 אז לא ברור לי מה נכון... שיהיה בהצלחה. לילה טוב

למעלה