ארגון מערכות

Nihau

New member
למה לטרוח?

גם לשחק מנצ'קיני זה כיף בפני עצמו בלי שיהיה מקל בסוף שירביץ לך על זה שנהנת. אנשים צריכים לשחק מנצקיני מספיק כדי להתחיל לחפש את הדברים האחרים שהמשחק יכול להציע. יש מנחים שנהנים להטביע את השחקנים הסרבנים שלהם בשוקת אבל רוב המנחים אמורים להיות יותר שפויים מזה.

BluePrint

New member
כי אלו התנאים.

השחקנים של חצי האלף רוצים לשחק Diablo בלי להשקיע במחשב וחיבור רשת, והוא רוצה לשחק משחק תפקידים. (Quest for Glory, אם נמשיך בהקש המחשבי) מה שאני אומר זה שלא צריך להציע להם משחק חדש כדי לשכנע אותם להפסיק להרוג כל דבר כדי לבדוק אם יש לו אוצר, אלא פשוט להתקיל אותם עם סיפור הרקע. כמו במשחקי מחשב מהם נראה שנשאבת ההשראה: חלקים בסיפור לא יופיעו עד שתבוצע הפעולה המתאימה. כמובן שלא להפיל אותם אל עומק המשחק ע"י בעיטה בחזה, רק להראות להם שהם זוכים בפרס השני. לאט לאט ובדוגמאות קטנות להסביר שהיו יכולים "להצליח יותר" אם היו משתמשים גם בכישורים חברתיים, ולא רק בכישורים גופניים. זו לא צריכה להיות התנגשות חזיתית בין רצונות, והמנחה יכול להנות מהתהליך: להשתמש בכלים אותם הוא רוצה להכניס למשחק כדי לפגוע ביעילותם של הכלים אותם הוא רוצה להוציא מהמשחק.

Nihau

New member
been there, done that

עם שחקנים מסויימים זה עובד בצורה נפלאה עד מאוד. במיוחד אם יש להם מוטיבציה לנסות רעיונות חדשים. עם שחקנים אחרים שעדיין רק מחפשים חיתוכים ושיסופים לא יעזור הרבה. הם ישתעממו למוות ממ"ת רגיל ורק יחכו להזדמנות להתקיף משהו. הרעיון של לעצור לדבר לא יעלה על דעתם עד הרבה לאחר מעשה וגם אז יתועל למינימום של דרמה רגשי בסגנון אוי ואבוי מה עשיתי!? ורגע אחר כך יעשו את אותו סוג של טעויות שוב.

BluePrint

New member
.maybe been, but haven't done exactly that

בדיוק לאנשים מסוג זה אני מתכוון, ולא להכות אותם עם התפקידים. רק להראות להם במסגרת המשחק שאם היו מתייחסים אל הדב"ש כאל בעל אחוזה עם קשרים פוליטיים ובת העומדת להינשא, ולא רק לוחם בדרגה 8 עם חרב +3 ושריון +2, יכלו לבקש ממנו עזרה בדמות מספר חיילים כדי שהאויב הנוכחי לא היה מצליח להימלט עם החפץ בו חשקו. לא חייבים להרוג אף אחד, להעלים ציוד, או לגרום לתחושת הפסד. רק להראות (ע"י משחק תפקידים: בעל האחוזה מכיר את המערות ואם רק היו משתפים אותו בתכנית יכל היה להעמיד שומרים או לחסום את היציאה הנסתרת) שמשחק תפקידים היה מביא לתוצאה טובה יותר.

Serpent Axis

New member
אם אף אחד לא נמרח ובוכה שם זה לא

Kindred: The Embraced במיוחד אם הערפדים לא מנסים לזיין אחד את השני... ואת אנשי הזאב.

חשבתי על זה...

באמת יותר מתאים לעולם האפלה מאשר לקשק... או-קיי, רעיון חדש במקום! בעיר _ ילדים נעלמים בשנתיים האחרונות. בהתחלה זה היה בקושי ילד אחד בחודש, אולם מהר מאוד הק'צב התגבר וכעת נעלמים לפחות שלושה בשבוע, וכולם מודאגים. יש רק קשר אחד בין הקורבנות: כולם סבלו מסיוטים נוראיים וצרחו והתפלתו בשנתם והתעוררו בלי לזכור שום דבר כמעט, במשך כמה שבועות לפני החטיפה, ולאחר החטיפה נשארת במקום החתימה של החוטפים: חריטה של מפלצת על הקיר, חריטה אשר נעשתה בסכין מגואל בדם.... אני מתכנן הרפתקה עם כת פנאטית של קתולהו אשר חוטפת ילדים אשר נבחרו בידי קתולהו, על מנת לחשוף אותם לזוועות ולחלל את תמימותם ולשגע אותם עד לשפיות 0, ואז להקריב את תמימותם המחוללת לקתולהו על מנת להעניק לו כח להתעורר מוקדם... עכשיו, למי שהוא יש רעיון איך להאשיר לחוקרים רמזים ואיך בכלל לגרום להם להיכנס להרפתקה?

ogmios

New member
אתה מתקדם, אבל זה עדיין לא מרגיש לי נכון

יצורי המיתוס בקש"ק הם לא רעים פר-סה - הם (או לפחות רובם) פשוט זרים עד כדי כך שלבני האדם אין את הכלים לתפוס את המניעים שלהם. בני אדם שבונים גורדי שחקים שמפריעים לנתיבי הטיסה של הציפורים הם לא רעים - אולי קצת חסרי התחשבות בבעלי חיים אחרים, אבל לא רעים פר-סה. יחס דומה מתקיים בין יצורי המיתוס לבני התמותה.

0Pandemonium0

New member
דבר ראשון: זרוק את הערפדים.

דבר שני: זרוק את אנשי הזאב. עכשיו תמשיך.

רעיון למערכה- מרוצללים 4

הרעיון הוא תערובת של מרוצללים ופרנויה (לא קראתי את פרנויה אבל אני מכיר את הרעיון הבסיסי של השיטה), ואני מתכנן שהרפתקאות יתרחשו בקומפלס אלפא שבו המחשב צריך להשתלט על העיר בעוד כל המטה-אנשים והקוסמים והאדפטים וההאקרים והיצורים הקסומים מחוץ לקומפלקס אלפא עושים לו ים של בעיות.... אין לי רעיון להרפתקה על רקע המערכה הזו כרגע....

Nihohit

New member
אם היית מבין את פרנויה...

היית מבין שלהדביק את הכותרת "מרוצללים" זה מיותר לחלוטין. פרנויה עם קוסמים, גזעים אחרים והאקרים זה... בדיוק פרנויה. אותן הרפתקאות, אותם אויבים, אותו הכל.

רעיון למערכה- סטורמברנגר

היריד השנתי של מני עומד להתחיל, אך גל מוזר של היעלמויות גורם לסגירה של העיר, וכולם חוששים שהוא לא ייפתר לפני שהיריד יתחיל, והיריד מהווה חלק חשוב בכלכלה העירונית והעולמית... הרעיון הוא שיש בחור שאוהב לפרק דברים והוא מחליט לפרק אנשים על מנת להבין איך גוף האדם פועל על מנת לרפםא אותם, ובגלל שבשביל ללמוד איך דבר פועל כמו שצריך אז צריך לפרק אותו כשהוא עדיין פועל- אז לכן הוא סוחר בריונים שחוטפים בשבילו אנשים שהוא מנתח, ותפקידם של ההרפתקנים הוא לתפוס אותו.... אין לי כרגע רעיון איך הם מגלים לגבי הבריונים, אבל דרך הבריונים הם יגלו את ה"רופא"....

מירטל

New member
למה לא לעשות את זה בcoc?

זה הרבה יותר מתאים לקת'ולהו מאשר לאבי סער.

כי בא לי שזה יהיה סטייל ימי הביניים

ואין לי את קתולהו ימי הביניים (ואני גם לא רוצה לקנות כי אני שונא ספרי הרחבה).... אבל אם יצא לשחק קתולהו ולא יצא אבי סער אז אולי אעשה את זה שם מתי שהוא... תודה!

מירטל

New member
קת'ולהו ימי הביניים :

המכניקה אותה מכניקה, ורק מורידים את הנושא של נקודות סדר ותוהו ומוסיפים את השפיות. כמו שאמרתי, ההרפתקאה הזו פשוט יותר מתאימה לעולם של קת'ולהו מאשר של אבי סער.

רעיון למערכה- מו"ד

כל הרעיונות שיש לי כרגע למו"ד זה שבהתחלה משחקם ילדים קטנים... התאמות לחוקים: מתחילים בלי ציוד, בלי מקצועות, בלי כשרונות (פרט לבני אנוש), בנקנ שצוברים אפשר להשתמש בשלבים מאוחרים יותר אחרי שבוחרים מקצוע, בינתיים יש לשחקנים רק 4+מתאם החוסן נק"פ, ו (2+מתאם תבונה)*2 נקודות מיומנות..., התכונות זה שיטת הנקודות רק שמקבלים רק 15 נקודות במקום 30, ושאחרי שקובעים את התכונות עוברים הקטנה של סיווג גודל...

למעלה