ארגון מערכות

Serpent Axis

New member
בסיפור שאתה מתכוון אליו

מי שעשה את הטריק הזה לקת'ולהו קצת השתגע אחרי זה וכעבור זמן לא רב מצא את מותו בנסיבות תמוהות. נצחון מרשים בהחלט.

Engelous

New member
ושוב אני אומר

שרדת יותר מדקה של מפגש עם קת'ולהו? זה נצחון מרשים. עשית משהו שאמור להיות מחוץ לטווח היכולת האנושי. מזל טוב!

Serpent Axis

New member
ואם החיים שנותרו לך הם כבר לא חיים

מה ההבדל בין להיאכל על ידי השטן הזה לבין לשרוד עוד חמש דקות כדי למות בצורה אחרת - ואולי גרועה יותר בדרכים שלא מובנות לנו?

Nihohit

New member
הבנת נכון, אין הבדל!

סיפורי קש"ק הם סיפורים בעלי מבנה יחסית מוגדר - מגלים רמזים למשהו, חוקרים אותו, מגלים שמאחורי זה עומד רוע בלתי נתפס ומנסים למנוע אותו. בשלב זה או אחר הדמויות ישתגעו, ימותו ו/או דברים גרועים עוד יותר. זה נתון מראש וזה חלק מהערך הסיפורי של המשחק הזה - הניצחון מוגדר בדרך שונה לחלוטין מהניצחון במקומות אחרים. הניצחון הוא הגעה לסוף, למרות העובדה שאם מראש הסיכויים בלתי אפשריים, אז גם אם הגעת לסיום המשחק כנראה שלא "ניצחת" אותו. אבל השחקן כן ניצח, כי הוא השתתף בסיפור - זה פשוט סיפור בו הדמויות לא אמורות לנצח, רק השחקנים (והאלים העתיקים).

0Pandemonium0

New member
אל תשווה בין הנאה מן המשחק לניצחון או משהו

כזה. למשחקי קש"ק יש שני סיומים מוגדרים: או שהדמות מתה, או שהשתגעה. אף-אחד מהם הוא לא ניצחון על קת'ולהו או על האלים העתיקים, מפני שבין אם קת'ולהו הרג אותך או גרם לך לאבד את השפיות, הוא עדיין השפיע עליך בצורה כלשהי. "הפסדת". בין זה לבין הנאה אין שום דבר. אני יכול ליהנות מאוד גם כשהדמות שלי "מפסידה" ומתה.

Serpent Axis

New member
אתה חושב על מו"ד - לא על קש"ק

חוקרים בקש"ק לא מתחזקים - להיפך, הם הולכים ומתערערים. והם גם לא סופר-גיבורים על-אנושיים כמו בHERO או גיבורים Larger Than Life (מבחינת סטטיסטיקות יבשות, לפחות) כמו במו"ד אלא אנשים רגילים שמוצאים את עצמם מתמודדים עם מצבים בלתי רגילים. הם לא כותשים את האימה חסרת השם בעזרת חרב +5 ומקבלים נק"נ על כיסוח מוצלח אלא מעכבים אותה (אם מדובר ביצור מיתוס בסדר גודל שלא ניתן באמת להתגבר עליו) או מכניעים אותה בעזרת עורמה. לדוגמא, כדי להתמודד עם שד עתיק שמתעורר פעם באלף שנים ונמצא כרגע במכרה נטוש, אפשר לנסות למוטט עליו את המכרה הנטוש ובכך ללכוד אותו עד המילניום הבא. תקרא את הסיפור המקורי של לאבקראפט ("קריאתו של קת'ולהו") ותראה מה הגיבור עושה.

אתה מנסה לשחק מו"ד עם מפלצות אחרות?

הבנת בכלל את הקונספט של קש"ק? מה זה "להשתפר ולהתחזק"? לקבל עוד 17% ב"שימוש בספרייה"? ראבאק, תקרא את ספר הכללים, תקרא את ההרפתקאות-לדוגמא שיש בסוף, ותצא מהראש של מו"ד אם אתה מתיימר לשחק במשחק אחר. אין בקש"ק "רמות עוצמה" כמו במו"ד, אין בכלל. אתה לא שומר איזו מפלצת מיתוס מרשימה לסוף כדי שהדמויות יתחזקו עד שהן יגיעו אליה (למעשה, ככל שהרמה של הכשרון "מיתוס קת'ולוהי" עולה, ככה השפיות המירבית יורדת, מה שמקטין את הסיכוי להצליח בבדיקת שפיות נוספת) אלא כדי לבנות מתח. תקרא את מה שהם כותבים שם על "מודל שכבות הבצל" ותסביר לי איך בדיוק הגעת מזה לתפיסה המשונה שצריך להתחיל עם מפלצות "רגילות" (ערפד או איש זאב הרבה יותר מסוכנים מגהול, עמוקאי או מי-גו, אגב), להתחזק ואז לפגוש מפלצות מיתוס - ראבאק, איך מצאת שם "להתחזק"? החוקר הכי "מחוזק" הוא עדיין בסה"כ אדם, לא דמות מו"ד עם יותר נק"פ מפיל וכוח התקפה של דוב קוטב. עזוב, זה לא המשחק בשבילך - תחזור לשחק מו"ד בחוג ולהרוג קראקנים.

בסך הכל התכוונתי

שהשחקנים צריכים לצבור ידע באיך להתמודד עם העל טבעי לפני שהם יוצאים נגד קתולהו, ולכן אני אומר להתחיל בקטן ולצבור ניסיון- כמו לדוגמא ללמד אותם שלנסות למלא איש זאב בעופרת זו לא טקטיקה יעילה אלה אם כן אתה רוצה להתאבד... במקום זאת יש ללכוד את איש הזאב במקום סגור ולשרוף אותו!
זה מה שתכוונתי, שהשחקנים עצמם ילמדו ו"יתחזקו" בכח של הידע... שזה בעצם הכח הגדול ביותר! כפי שכל אמן אמנויות לחימה יכול להעיד... ("התמצאות באנטומיה והיכולת להכות מכות מדויקות במקומות הרגישים יכולה לאפשר להרוג בן אדם בלי להפעיל הרבה יותר כח מהדרוש על מנת לפתוח דלת" טוב, אולי קצת הגזמתי....)

ogmios

New member
אתה עדיין בראש של מו"ד. צא מזה.

זה שהחלפת את "נק"נ ומלא פלוסים מצחיקים" ב"ידע", לא משנה את הגישה הבסיסית שאתה מציג כאן, שקשורה לקש"ק בערך כמו שגלידת סאנדיי קשורה לכנס של שומרי משקל.

Serpent Axis

New member
אני אנסה לומר את זה בלי לגרום לך להרגיש נקטל

התפיסה שלך היא עדיין תפיסה של רמות עוצמה. אין הבדל מהותי בין להעביר את השחקנים בחיסול של חבר כת קטנה, גוהל, איזה שני גלאאקי, לאחר מכן עמוקאי, אחרי זה מי-גו וכן הלאה - כמו שלבים במשחק מחשב או אתגרים מאוזנים ביחס לרמת העוצמה של הדמויות כמו במו"ד. השחקנים בקש"ק לא אמורים לטפס בסולם ולסמן V ליד כל מפלצת אחרי שהם לומדים איך לכסח אותה. הם אמורים לשחק את הדמויות הראשיות בסיפור אימה. זה מה שאתה צריך לזכור לפני שאתה ניגש לכתוב מערכת כיסוחים - גם אם זו מערכת כיסוחים "אינטיליגנטית" יותר מ"חבוט-באורק".

סליחה, אני פשוט יותר מדי רגיל למו"ד

פשוט החבורה היחידה בעיר הקטנה שלי זו החבורה הראשונה (ועד עכשיו גם האחרונה) שלי, שהיא סופר דופר מאנצקינית שרוצה רק מו"ד, ובכל פעם שניסינו שיטה חדשה אז המערכה התפרקה מהר מאוד כי השיטה לא הייתה מאנצקינית מספיק... רגעי רולפליי היו רק טיפה, והיחיד שאי פעם היה לו רגע רולפליי ממש גדול ורציעני שראו שהוא ממש מחובר עם הדמות זה אני- וגם אז רק כי שיחקתי דמות עם אופי דומה לשלי...

BluePrint

New member
a twist and a shout

אם הבעיה היא הקבוצה המנצ'קינית ולא עוזר להחליף אווירת משחק, תן להם את מה שהם רוצים. המקל והגזר לשיטתי: תן לשחקנים להרוג דברים ולעלות בדרגות \ לשפר תכונות \ ללמוד מיומנויות, ואז תתקיל אותם עם השלכות של חוסר משחק תפקידים. לדוגמא... מתחילים כחיילים פשוטים או מגויסים בעל כורחם למלחמה, שורדים, הופכים לגיבורים ועולים בדרגות (בצבא), נאלצים להתמודד עם אחריות של דרג פיקודי... ואז אתה מפיל עליהם את הדיפלומטיה ומאבקי כוח פנימיים. (גינוני חצר, כבוד למעמדות, עסקאות "גרד לי ואגרד לך"...) כל מה שצריך זה לשמור על הדמויות במסגרת החברה המתורבתת, שלא תסבול פתרונות מסוג "אני הורג אותו". דמות אחת המוצאת להורג בגין רצח\בגידה\כפירה\אי-יכולת להוכיח הפללה, וכל השחקנים ילמדו את הלקח. אתה המנחה אבל גם לך מותר ליהנות, ואם השחקנים מעדיפים סגנון משחק אחד ואתה רוצה סגנון אחר, שחק נגדם. (לא נגד הדמויות כדי להרוג אותן, כמובן. נגד השחקנים וסגנון המשחק שאתה רוצה שיתבגרו ממנו) חשוב על זה כעל משחק שח, בו אתה מביס את המתחרה ע"י שימוש בכלים שלך כנגד הכלים שלו. המאבק נשאר על השולחן ובמסגרת הלוח. כמנחה אתה נמצא בעמדה המתאימה לעשות זאת, ועלול גם ליהנות מהתהליך.

למעלה