ארגון חדר תינוקות

אלוני 83

New member
ארגון חדר תינוקות

לכל האמהות המנוסות, אני בהריון עם תאומים ומנסה לחשוב/לחשב איך לארגן ואיזה רהיטים לקנות לחדר של שני התינוקות שבדרך. מנסה להיות כמה שיותר פרקטית בכמה שפחות הוצאות, לכן זקוקה לעצה של בעלות ניסיון בשטח.
האם לשניים כדי לקנות שידה עם המגירות הרחבות (לא בהכרח שידת החתלה), האם המגירות מספיקות לכמות הבגדים הכפולה, האם זה בכלל פרקטי או לרדת מהרעיון ופשוט לקנות ארון (במלאה רוב הסיכויים שנצטרך שם ארון).
דבר נוסף, בתקופה הראשונה האם לקנות ישר שתי מיטות או בהתחלה להשכיר עריסות ואז כשיגדלו להעבירם למיטות (עד אז מיטה אחת רוב הסיכויים שתעבור אליי בירושה).

לליתות16

New member
תשובות

להתחלה ממש, מספיק שידה
בהמשך , ודי מהר, צריך ארון. אז תחליטי מה מתאים לך , כי בסופו של דבר צריך ארון.

בתקופה הראשונה, השכבנו אותם במיטה אחת
היו יחד עד גיל 5.5 חודשים.
ורק אז הופרדו ל - 2 מיטות תינוק , כי כבר זזו והתחילו "להפריע" האחד לשני.

כך שיש לך זמן.

tamar19721

New member
בשעה טובה!

לי לא היה מקום לארון בחדר אז קניתי שידה גדולה והיא משמשת אותי עד עכשיו. גם היה לי נוח לחתל עליה.
אבל אם יש מקום נראה לי עדיף ארון.

בהתחלה כדאי להשכיר 2 עריסות.
אני העברתי למיטה אחת אחרי כמה חודשים (מי זוכר מתי?) ונשארו ביחד עד בערך גיל 8 חודשים.

בגדול ממליצה מאוד לקנות דברים יד שנייה. הרבה יותר זול ואת יכולה למצוא במצב כמו חדש.

בשעה טובה ושתלדי בשלום!!!!

עונה

להתחלה מספיק מיטה אחת לשניהם ואח"כ תלוי כבר בגודל וההתפתחות של הילדים אז מעבירים לשתי מיטות.
לגבי ארון זה די חובה אם אין לך מקום אכסון אחר. אצלי בחודשים הראשונים כל הציוד שלהם נכנס לשידה והארון שימש בעיקר לאכסון מלאי של חיתולים ומגבונים, אך די מהר העברתי לארון את המגבות, הסדינים והשמיכות כי לא היה מקום בשידה, בנוסף כל עונה הייתי חייבת מהר לפנות הכל ולשים בשקיות ואקום שאותם אני שמה במחסן אבל אם לא היה לנו מחסן כנראה שהייתי עורמת אותם בארון בקיצור ארון זה די חובה לדעתי.
לגבי השידה היא לא משהו שחייבים לדעתי זה פשוט עניין של נוחות. בהתחלה כשהיו קטנים הייתי מחליפה עליה חיתולים ובגדים אבל ת'כלס די מהר עברתי לחתל על הרצפה/מיטה וכדומה. השידה נוחה לי היום כי אני מסדרת עליה בשלוף את כל הדברים שנחוצים לטיפול היומיומי, הבגדים מסודרים בצורה שנח לי לשלוף מהר והכל נגיש לי (וגם להם מגיל שנתיים וחצי הם מביאים לעצמם דברים בעוד בארון זה פחות נגיש לקטנטנים). לדעתי האישית דישה זה "מסט" אבל כמו שאמרתי הרבה בנות הסתדרו בלי שידה וזה תכלס עניין די אישי.

ניסיתי להרחיב כמה שיכולתי... מקווה שעזרתי

ד"א אצלי בחדר הייתה בנוסף מיטת יחיד (שבגיל שנתיים וחצי העברנו אליה את הילדים) שעליה היינו עושים הכל! (ואמא שלי הייתה ישנה שם בלילות שהיא באה לעזור עם הקטנים) מאכילים, עושים טקס שינה משותף, מחליפים בגדים וכו' כך שאני אישית גם מאוד ממליצה על פינה שבה ניתן להאכיל בנוחות את הילדים בלילה מבלי לצאת מהחדר. אפילו סתם מזרן, פוף קטן או כורסה.

למעלה