ארגון והתארגנות

ארגון והתארגנות

שני ילדי היפרים עם בעיות שונות נוספות. אנו מטופלים במסגרות שונות ביניהם גם פסיכולוגית, מרפאה בעיסוק ופסיכיאטרית. שלושתן מדברות הרבה על סביבה מותאמת לילדים עם ADHD סדר, "סביבה שקטה" עם מעט גירויים, לעזור להם בארגון ועוד על-מנת להקל עליהם. אני מסכימה עם כל מילה אך הבעייה - מה עושים כששני ההורים הם גם כאלה? שנינו עם ADD לא יודעים לארגן ולהתארגן. כיום לאחר העמקת הידע עם נושא קשב וריכוז אני מבינה את כל הבעיות שמלוות אותי מילדות. אז איך אני עוזרת לילדי? אני בטוחה שרבים מההורים של ילדים עם הפרעה של קשב וריכוז הם גם כאלה, אז איך אנו יכולים לעזור להם אם אין אנו יכולים לעזור לעצמנו?

סירוקית

New member
באמת יותר קשה לעזור בהתארגנות

כשאתה עצמך מתקשה בכך. מה שאתם צריכים הוא פשוט.... ללמוד להתארגן. האמת, לא פשוט אבל אפשרי. תתחילו מהדברים הפשוטים שקשורים לשגרת היומיום: 1. רשמו מספר מטרות ראשוניות, הכי דחופות בעיניכם (למשל: התארגנות ליציאה בבוקר מהבית) 2. כתבו בצורה מסודרת, עדיף בטבלה, את האמצעים להשגת המטרה (למשל: הכנת כריכים בערב, הכנת הבגדים מראש, סידור הילקוט בתום הכנת שיעורי הבית) 3. ארגנו את המטלות בטבלה: הגדירו מה יש לעשות, באיזה סדר, כמה זמן מוקצב לכל מטלה, מה דרוש לביצוע המטלה. צריך להכין טבלה נפרדת לכל נושא! 4. התחילו בכך שתשתפו את הילדים בבניית הטבלה, ותנו להם לסמן כל מטלה שביצעו בצורה טובה. 5. בסוף - חיזוקים: הילדים יקבלו תגמול על מטלות שהצליחו לעמוד בהן. רשימות שונות הן אמצעי יעיל מאד בהתארגנות. בנושא ארגון החדר של הילדים - ספקו להם קופסאות, מגרות וכלי אחסון רבים ככל האפשר וסמנו כל קופסא/מגרה בתוית בה כתוב מה יהיה בה. בהתחלה צריך להקפיד בכל יום שבכל קופסא או מגרה נמצא מה שמיועד אליה. עם הזמן זה הופך לחלק מהם, ועוזר לכם ולילדים. כדאי מאד להשתתף בסדנאות להורים שעוזרות בדברים האלו. אני מקווה שעזרתי, את מוזמנת לשאול שאלות ממוקדות ואנסה לעזור. בהצלחה!

zivadina

New member
הבעייה מוכרת וכך גם הפתרון

היות שהפרעת קשב היא תורשתית ב-90%, ברור שלפחות אחד ההורים סובל ממנה. בכל זאת, החיים לימדו אותנו שאפשר ללמוד כל דבר אם משוכנעים שהוא חשוב. אני למדתי להתארגן ולארגן בדרך הקשה, אבל התוצאות הגיעו. את מוזמנת לקרוא בקישורים שלנו איך בונים מסגרת ביתית שמבוססת על מערכת שעות קבועה לכל משימה בבית, כאשר מערכת זו מחולקת לפרקי זמן קצרים. בנוסף לקביעת זמנים, יש לקבוע כללי התנהגות. לבסוף, לאחר שההורים קובעים כללי זמן וכללי התנהגות, הם צריכים להקפיד עליהם בנחישות רבה. את כללי הבית משנים לפי צרכי הבית ולא לפי צרחות הילדים... את מוזמנת לשאול שאלות ספציפיות אחרי שתקראי מתוך נסיוננו בקישורים:

למעלה