ארגון המורים או הסתדרות המורים?

newTeacher

New member
ארגון המורים או הסתדרות המורים?

שלום לכולם,

בימים אלו אני מסיימת את התואר במתמטיקה ובמדעי המחשב ואני מתכננת להתחיל בסטאז' השנה,
אני צריכה לבחור באיזה ארגון להיות חברה, אך אינני יודעת מה כדאי.
אמי מורה כבר הרבה שנים ביסודי והיא נהנית מאוד מהטבות הסתדרות המורים, אך אני אלמד בתיכון , הבנתי שרוב מורי התיכון חברי ארגון המורים..
בקיצור מה כדאי ולמה?

ועוד שאלה- האם בשנת ההתמחות כבר נכנסים לעוז לתמורה?

תודה רבה על העזרה
נטלי

vardit42

New member
תשובה לא ממקור מוסמך

מסתבר שזה לא כל כך משנה בפועל לגבי אופק חדש או עוז לתמורה - אם את מורה ביסודי את מחוייבת לאופק ואם את מורה בחטע את מחוייבת לעוז .
לגבי חטב - כרגע כל מורי חטב ( גם אם חברי הסתדרות וגם אם חברי ארגון ) מחוייבים לאופק . שמעתי שכרגע הארגונים יושבים כדי למצוא את עמק השווה בהחלטות לגבי החטב .

תאנוש

New member
אין הבדל בין הארגונים

אם כי אני מבינה משמועות שההטבות של ההסתדרות שוות יותר, ואני לא יודעת לגביי כרטיס אשראי בהסתדרות אבל שימוש בהטבות של הארגון מחייב שימוש בכרטיס אשראי חוץ בנקאי שלהם.

z i v1

New member
זו נבלה וזו טריפה.

רוב המורים בתיכון הם חברי ארגון המורים ואולי כדאי להיות חבר בארגון עם הרוב.
מצד שני, בעוד 30 שנה תרצי לפרוש, בתור חברת הסתדרות יהיה לך יותר קל.....

ולגבי התיחסות להטבות בשני הארגונים - זה עצוב שזה הפלוס היחיד שנותנת החברות בארגוני המורים למיניהם.

הפנסיה שלי צוברת ולא תקציבית

z i v1

New member
זה לא משנה.

להסתדרות יש יותר מכסות להוציא מורים לפנסיה מוקדמת והטבות גם אם הפנסיה היא צוברת!

גם בתקופת עוז לתמורה

דווקא כאן אמרו דברים אחרים לגמרי - שרק בעלי פנסיה תקציבית יכולים להנות מכל מיני הטבות, ואילו בעלי פנסיה צוברת עד גיל 67 - דוך.

z i v1

New member
לא מדוייק.

לארגון המורים ולההסתדרות יש מכסות שבהם מורים יכולים לצאת לפנסיה מוקדמת - גם מפנסיה תקציבית. (לכן זה מכסות, המדינה מפצה את הקרן על היציאה המוקדמת).
עד כמה שידוע לי, המכסות בידי ההסתדרות הם רבות יותר מאשר הארגון יחסית למספר החברים.
(יתכן שהיום זה השתנה, אם כי אין לי סיבה להאמין בזה).

z i v1

New member
יש הבדלים עצומים בפרישה בתקציבית או צוברת.

אך הדיון היה על הקשר בין חברות בארגון זה או אחר לבין הסיכויים לקבל אישור לפרישה מוקדמת (גם בצוברת).

אייר19

New member
גם כאן קיים שוני

אני פרשתי במיכסה של ארגון המורים ונאמר לי על ידי משרד הייעוץ שהמיכסה של ההסתדרות גדולה יותר.
כמובן שאין לי גישה לספרי הספרים הנסתרים של המכסות.

עופר1002

New member
מטבע הדברים שלהסתדרות תהיה מכסה גדולה יותר.

מספר חבריה הרבה יותר גדול מחברי הארגון.

אייר19

New member
אבל גם מספר פורשים גבוה יותר

הארגון צריך לאפשר פרישה מוקדמת רק למורי תיכון וחלק ממורי חט"ב.
להסתדרות יש מחויבות הרבה יותר רחבה.
חשוב לציין:
אני מלאת התפעלות מיחס הארגון לכל תהליך הפרישה.
החל מיום עיון ארוך ,מאורגן להפליא ובו הרצאות מגוונות לקראת הפרישה, המשך בסדנת פרישה עם רפי פלג במשך כשבוע באפעל, עלות מסובסדת (מאוד) של מיגוון קורסים, השתלמויות והכשרות לאחר הפרישה וכו'.
לא ציפיתי ולכן הופתעתי.
אני מקווה שגם ההסתדרות דואגת כך לחבריה הפורשים.

למעלה