ארגון גינה לבית

תאית

New member
ארגון גינה לבית

עברנו לגור בבית חדש. יש לו חצר, מוזנחת אך בעלת פוטנציאל בעיניי. חציה מרוצפת, וחציה [כ-40 מ"ר], ניתן להפוך לגינה. רציתי לשתף אתכם בהתלבטות שלי: אני רוצה להקים גינה עם דשא ופרחים. הקמה של גינה היא כמובן מאוד יקרה. אני מוכנה לצאת ומגדר ארנקי, ולשם, אך כאן נכנסת הבעיה השניה: רוב הגננים לא מוכנים להגיע לפני החגים, ואני כבר משוועת שתהיה לי גינה. יש לי אפשרות לקחת מישהו שפשוט ישתול לי דשא בגינה, ולהשקיע יותר בריהוט גן. בעתיד, עם הזמן, להוסיף כל פעם אדניות עם פרחים לפי התקציב. מה הייתם עושים? ושנית, אם מדובר על רהיטי גן - האם אתם מכירים מקום בו לו שוחטים במחירים של רהיטי גן? אפשר לשלוח גם במסר, אם השאלה לא מקובלת כאן [אני כותבת כאן לרשונה]. תודה וחג שמח.

goanin

New member
../images/Emo82.gif ברוכה הבאה תאית!!

תראי. הנה נקודת מבטי: אני כל החיים שלי גרתי בבית קטן עם שטח ענקי. אמא שלי מעולם לא הזמינה גנן כדי להקים גינה. כל פעם כשאני שומע שיש אנשים שמוכנים להזמין אנשי מקצוע ולשלם כסף כדי לעשות משהו שם יכולים לעשות בעצמם, אני מרגיש חבל. 40 מ"ר של שטח זה פוטנציאל לגן עדן! אני ממליץ לך פשוט להשקיע שני ימי חופש וכסף לאדמה ושתילים, ופשוט לזרום עם הדמיון. דשא הוא השקעה גדולה (תחזוקה, השקיה...) ולא יותר יפה מעצים, שיחים ופרחים. דברים שכדאי לברר (הכל אצל המוכר במשתלה): - אילו צמחים לאן. צל/שמש. - אילו צמחים למתי. חורף/קיץ. - לאילו צמחים יש מערכת שורשים סבוכה. כדי שלא ישתלטו. צמחיה זה דבר שמשתנה כל הזמן. נוף הגינה שלך תמיד ישתנה, וזה מה שכיף. אין הרבה מקום לטעויות, וגם אם עשית טעויות, הן הפיכות לחלוטין. ביום-יומיים של עבודה יש לך גינה עוצרת נשימה. תאספי סלעים, תקני טוף, תכיני פינות עם כדים ופסלים. הכל אפשר לבד. המון המון המון בהצלחה

כן

דשא דורש המון השקעה ביומיום. ודורש הרבה מים ולא תמיד מצליח. אולי באמת עדיף עצים? הם דורשים פחות השקעה.

אוצה

New member
מניסיוני (טח גינה 250 מ"ר...)

את הגינה הקים אחי במו ידיו. אנחנו מתחזקים אותה לבד כבר 7 שנים. הנחנו מרבדי דשא לבד. זה לא קשה- צריך להכין את הקרקע- ליישר (צריך חבית או משהו כבד שיישר את הקרקע אחרת אם תשקי את הדשא יהיו לך שלוליות מים). לפני שמניחים שטיחי דשא- צריך לשים קוטל עשבים ולחכות את פ"זמ שצריך לפני הנחת הדשא. יש גם להכין ממטרה און שתיים להשקיה (אבל אפשר לקנות כזו ניידת שתוקעים בדשא). זה נשמע מסובך- אבל זה לא כל כך. שני אנשים חרוצים יעשו את העבודה ביום- יומיים. את הדשא מזמינים במשתלה וזה מגיע עם משאית בד"כ. בזמנו עלה 10-15 ש"ח למרבד. וחשוב להתחשב בתנאים שלך בגינה- צל חלקי/ מלא/ שמש ישירה/ סוג קרקע וכו'. לגבי צמחיה- זה נורא אישי- פשוט לכי למשתלה וראי מה מוצא חן בעיניך. בעיני זה דבילי לשתול באדניות כשיש גינה. אדנית ועציצים זה למרפסת. אנחנו שתלנו עצי פרי שתוך שנתיים נתנו פרי מדהים (החדשים אצלנו זה משמש, שסק ותפוח). יש לנו עץ לימון בן 13, מלא תבלינים (פטיש שלי), פרחים עונתיים שכעת במלוא עונם (ואוטוטו נעקור אותם לפני החורף), וצמחיה ירוקת עלים תמידית. עםפ הזמן הוספנו טפטפות ומחשב השקעה- צמה שקלך על החיים. גיזום ותחזוקה- אנחנו עושים לבד. לגבי ריהוט- אצלנו הכי מחזיק זה רהיטי כתר פשוטים. רהיטי עץ קניתי באיקאה- והאמת, לא יקר אבל לא מחזיק בשמש הישראלית. אני מעדיפה פלסטיק- קל לניקוי ועמיד. ניתן לשים מפה יפה וכריות על הכסאות כשבאים אורחים. תהנו- גינה זה הכי זולה שיש ונפלא לילדים!!!

shelico

New member
גינה או דשא

בשטח קטן לא ממליצה דשא . הוא אולי זול בהקמה שלו אבל דורש תחזוקה אינסופית וכלים יעודיים (מכסחת , גוזם קנטים ,מתחחת וכו') זה גם מעצבן להוציא את המכסחת (ובקיץ זה פעם בשבוע) - בשביל כמה מטרים . דשא נראה במיטבו רק כשהוא גדול איפה את גרה ? אוכל להמליץ לך על צמחים מה את אוהבת ? אפשר לשתול לבד צמחי תבלין וטעם כמו לימונית , מרווה, רוזמרין , דפנה,זעטר,אורגנו,עירית , בזיליקום,שיבה וכו' כקו ראשון , ואחריהם רב שנתיים צבעוניים - בשביל הנשמה...

שלום לך תאית ומזל טוב למעבר

גודל כזה של גינה ניתן לבנות לבד.בכיף ולאט בלי לחץ. רשמי את צרכייך. יש לכם ילדים? אתם צריכים חלק מהשטח למתקני חוץ? האם אתם חובבי עצי פרי? דשא? פרחים עונתיים או שיחים? אוהבי עבודת גינון או מעדיפים גינה שתדאג לעצמה? כאלה שאלות אתם צריכים לשאול את עצמכם לפני ההתחלה. אח"כ תשרטטו את השטח ותחלקו אותו לפי הצרכים. 40 מ"ר זה לא הרבה אבל עם חלוקה נכונה ניתן להקים פינת חמד. חלוקה ע"י אבנים או שבבי עץ, לוחות פסי רכבת, סלעים ועוד. בד"כ בונים גינה כשהגובה של הצימחיה מתחיל מגבוה לנמוך .ושימי לב ששתילת דשא צריכה להיות בסביבות אוקטובר. מה שכן מומלץ אחרי התחלה של פינוי אבנים ויישור הקרקע ומילוי אם צריך להעשיר אותה, להביא גנן לפחות להכנת מערכת השקייה לפי התיכנון שתיכננתם. בהצלחה רבה.שנראה תמונות אח"כ?

למעלה