ארבע שאלות

סלים וארזה

New member
מנהל
ארבע שאלות היום ראיתי בשידור חוזר את המשחק הראשון בגמר הנוער בין רעננה למכבי ת"א. רעננה ניצחה (ניצחה גם במשחק השני). את זלמנסון ושגב במכבי ת"א הכרתי, אבל התרשמתי הפעם בעיקר מירין איינהורן שיש לו חבילה שלמה ויכול להצליח בבוגרים.

1. האם באמת הוא כזה טוב?
2. מה עם נמרוד רינסקי שאמנם סיים עם מספרים נאים ביותר, אבל נראה לי שהוא חי בעיקר מהאסל ומאנרגיות, אך היסודות שלו לא הכי איי איי איי (שוב, זה התרשמות שלי על בסיס משחק אחד, כך שיכול להיות שאני טועה לגמרי)
3. מדוע צריך את ליגת התיכונים? שחקנים משחקים בשתי מסגרות (תיכונים ונערים/נוער) עם שחקנים שונים וסגנונות שונים והלחץ עליהם עצום. האם זה לא פוגע בהתפתחות השחקנים עצמם?
4. ראיתי גם שחקן של רעננה בשם צאלי נוימן ששיחק עם כובע כל המשחק, כלומר אני חושב שהוא דתי. שחקן כזה, לא משנה כמה הוא טוב, לא ישחק ברמות הגבוהות של הבוגרים כי יש לא מעט מקרים של חילול שבת ו/או משחק בחגים. האם אנחנו מפספסים לא מעט כשרונות שיכולים לעזור לכדורסל הישראלי אך לא עושים זאת בגלל הדת?
 
נראה לי פלילי לדבר על החבילה של קטין
3- באמת לא ממש צריך ויכול להיות שליגת התיכונים היא אחד הגורמים לקבירתו של הכשרון הישראלי הצעיר כבר בגיל ילדים.
4- בגיל תיכון , גם מאיר טפירו היה דתי. וכבר היה את תמיר גודמן שהוא לא רק דתי אלא יותר לכיוון חרד"ל,אבל בעקרון אתה צודק- הורים דתיים לא כל כך מתלהבים לכוון את התכשיט הצעיר לכדורסל זה לא עיסוק מכובד במיוחד אצלנו , ומן הסתם הכדורסל הישראלי מפסיד אי אילו כשרונות מדי פעם.
 

מנחם לב

New member
איך בדיוק בגיל ילדים??? ליגת התיכונים מעמיסה רק על שחקני נוער וקצת נערים.
ה"בעיה" היא שלליגת התיכונים יש גם יתרונות, מה שמקשה על ההחלטה לביטולה.
חלק גדול מהשחקנים בליגות הנוער לא ימשיכו בכדורסל מקצועני אחרי הצבא וליגת התיכונים זו ההזדמנות היחידה עבור רובם לשחק באווירת כדורסל אמיתית, עם קהל ועידוד ואפילו שידור בטלויזיה ולא באולמות ריקים כמו שקורה בליגות הנוער הרגילות.

בכל מקרה, בעונות האחרונות נעשו שינויים גם בליגות הנוער (למרות שעכשיו אפשר להגיד שביטלו אותם כבר בערך) ושינויים בליגת התיכונים שנועדו למזער את המעמסה על השחקנים.
 

סלים וארזה

New member
מנהל
אבל הדרישות הן שונות נניח שחקן מסויים משחק בעמדה 4 בתיכון, אבל בעמדה 2-3 בנוער. מה שקורה הוא שהשחקן לא עובד על הקליעה שלו מבחוץ כל כך כי בתיכון הוא משחק פנימה בעיקר, ולעומת זאת באגודה הוא אנדרסייזד לעמדת פנים. זו סתם דוגמה.

בנוסף כשיש שני מאמנים שכל אחד דורש מהשחקן משהו אחר, אז מי בדיוק זה שעובד איתו על יסודות מתאימים?
נכון שליגת התיכונים נותנת במה להרבה שחקנים צעירים שלא היו משחקים במסגרת מסודרת אחרת, אבל אני חושב שאנחנו מפספסים את השחקנים הבאמת טובים. מה גם שיש מעט מאוד תיכונים עם מאמנים מהשורה הראשונה שיודעים לעצב שחקן.
 

מנחם לב

New member
מאיפה הבאת את זה? אומנם הרמה הממוצעת בליגת התיכונים נמוכה יותר מנוער-לאומית, אבל אין כזה הבדל מבחינת תפקוד. אם יש איזה מקרה כמו שאתה מתאר אז זה ממש נקודתי.

אין לי כוח לעבור אחד אחד אבל בחלק גדול מהתיכונים שמשחקים בליגת העל (עמק החולה, הגימנסיה מראשון, הרצליה, ר"ג, רעננה, כפר-סבא) כמעט כל הקבוצה שמשחקת יחד בתיכון גם משחקת יחד בליגת הנוער, לרוב אפילו עם אותו המאמן.

ואגב, מתי שזה כבר לא אותו מאמן אז דווקא המאמן בליגת התיכונים זה מאמן יותר בכיר שגם מאמן במקביל בוגרים בליגת-על או בליגה לאומית, סתם שתדע.

החסרון היחיד הוא עניין העומס, כי כאמור הדברים שהצבעת עליהם לא באמת רלוונטיים, וכיום כאשר עשו שליגת העל לתיכונים תסתיים כבר באזור ינואר, אז גם זה נפתר חלקית.
 

סלים וארזה

New member
מנהל
על אחת כמה וכמה אם מדובר בחלק גדול מהמקרים באותם מאמנים ובאותן קבוצות שחקנים, אז באמת אין צורך בשתי מסגרות
 
אני מתכוון שחוסר שיקול הדעת אצלנו וחוסר התכנון מתחיל כבר בגילאי ילדים.

ולגבי החוויה של כל מיני שחקני תיכונים שלא ימשיכו , מה איכפת לי מהחוויה שלהם? בשביל זה הורסים את הדורות הבאים של אנשים שהולכים לעסוק בזה למחייתם?
תגיד ,אם היתה ליגה בפיזיקה , והיו כל מיני סופר בינוניים בכל מיני קבוצות שמתחרות בפיזיקה , גם אז היית מתענין החוויה האישית שלהם?
בשביל חוויה לך לספורטק, ליגות צעירים צריכות להכין שחקנים לעתיד.
 

מנחם לב

New member
כן ולא הצגתי יתרון אחד בולט שיש לליגת התיכונים, אבל הוא לא היתרון היחידי.
כמו שיהיה קצת טיפשי ומוגזם לטעון שהליגה הזו היא מה שהורס שחקנים לעתיד (פוגע אבל לא הורס) כך גם יהיה טיפשי להגיד שהחוויה זה כל מה שהליגה מספקת.
לאורך השנים המון שחקנים מוכשרים קיבלו חשיפה ראשונה דרך ליגת התיכונים כיוון שהיא שודרה בטלויזיה. חשיפה שעזרה לשחקנים להתקדם.

הליגות הצעירות אכן צריכות להכין שחקנים לעתיד וזו המטרה העיקרית, אבל כאמור למפעל הזה של בתי הספר יש יתרונות, כמו היתרון הזה שציינתי, שהופכים את ביטול הליגה לבעייתי. אגב אנשים באיגוד הכדורסל מחזיקים בדעה דומה לשלך אבל פשוט אין להם את הכוח לבטל את ליגת העל לתיכונים.
 
במילים פשוטות "יהיה טיפשי" זה ביטוי לא נעים ולא ראוי.

לא איכפת לי משחקנים שאין ולא היה להם סיכוי לעשות משהו מעבר לתיכון , ואני גם חושב שברמת שיקולים שמשפיעים קדימה , זה גם צריך להיות הקו המנחה , ההתחשבות צריכה להיות אך ורק בטיפוח הפוטנציאלים.
 
למעלה