ארבע שאלות

סוג ב

New member
4 תשובות ב 2 מילים

האדמור מחעלם
(למה אין פרצוף שמקבל ביצה לראש?)

שאלת השאלות

גיסי ציטט אגב גררא תוך כדי דברי תורה שהשמיע בסעודת שבע ברכות של אחד מהאחיינים שלי, את מאמר חזל הידוע. איזהו חכם ? גיבור? ועשיר? השמח בחלקו, הכובש את יצרו, או הלומד מכל אדם. ולמרות היותי כשושנה בין החוחים, ובפרט מצד אבי הכלה, עכ"ז לא אבוש כי אדברה את אוייבים בשער. והתפרצתי לתוך דבריו. האם הוא בטוח בדבריו ? בהיות, שהמקדש אישה "ע"מ שאני תלמיד אין אומרים כשמעון בן עזאי וכשמעון בן זומא אלא כל ששואלין אותו בכ"מ דבר אחד בלימודו ואומרו ואפילו במסכתא דכלה על מנת שאני חכם אין אומרים כחכמי יבנה כר' עקיבא וחביריו אלא כל ששואלים אותו דבר חכמה בכל מקום ואומרה על מנת שאני גבור אין אומרים כאבנר בן נר וכיואב בן צרויה אלא כל שחביריו מתיראים ממנו מפני גבורתו על מנת שאני עשיר אין אומרים כרבי אלעזר בן חרסום וכרבי אלעזר בן עזריה אלא כל שבני עירו מכבדים אותו מפני עושרו" ובהכרח שהגדרת חכם - כל ששואלים אותו דבר חכמה בכל מקום ואומרה גיבור - כל שחביריו מתיראים ממנו מפני גבורתו עשיר - כל שבני עירו מכבדים אותו מפני עושרו ואילו איזה חסיד שוטה הלומד מכל אדם, לכבוש את יצרו, בגלל שהוא שמח בחלקו. אילו קידש אישה ע"מ שהוא חכם, גיבור או עשיר. אם אינו בכלל כל ששואלים אותו דבר חוכמה בכ"מ ואומרה. או שאין חבריו מכבדים או מתייראים ממנו מחמת גבורתו או עושרו. ובא אחר וקידש את אותה אישה,הרי אותה אישה מקודשת לשני ולא לאותו חסיד שוטה. אז איזהו חגם גיבור ועשיר ?.....

למעלה