ארבע סושיות

MaNitma

New member
ארבע סושיות

משחק מילים שכזה.. לא חשוב.
כל מקרה, אם כבר עלה הנושא של סושיות (Thread או שניים למטה), הייתי שמח לשמוע את ההמלצות שלכם על מקומות טובים לאכול סושי. הבעיה היא שיש אלף ואחד מקומות כאלה וקשה למצוא את הטובים בהם... אז ההמלצות שלי (בסדר יורד): 1. kai - רמת החייל, רחוב הברזל, תל אביב. 2. yakuza - בקצה הצפוני של דיזנגוף בתל אביב, פינת רחוב הירקון. 3. אפרודיזיאק - רח' מרמורק 14 תל אביב (מקום חביב).

IirionClaus

New member
סושי

יאקוזה בהחלט תופסת אצלי את המקום הראשון. אכול כפי יכולתך תמורת סכום סמלי יחסית (99 שקל, אם אני לא טועה), והסושי בהחלט מצויין. דרך אגב, אפשר להכין בבית סושי מאוד טעים- אחרי קצת אימון הוא בהחלט יותר מוצלח מחלק גדול מהמסעדות, שגובות סכומים מוגזמים על מנה שאמורה להיות זולה.

kamome

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה איתך, הכנה בבית עולה כמעט על כל מסעדה, גם בטעם וגם במחיר. אבל לשאלת המסעדות - אני ממליצה על שתיים. 1. יקימונו - שד' רוטשילד 19 - הכי טעים שטעמתי אבל גם הכי יקר. 2. סוהו - אזור תעשיה ישן בראשון לציון - לא נופלת מהרבה מסעדות אבל לא רק אוכל יפני.

neko

New member
אני בטוח שביפן,

פלאפל הוא דבר יקר
בכל מקרה, אני מוסיף להמלצה על KAI המלצה על MOON (אי שם באמצע ת"א), שמה שנחמד במקום זה שאפשר לראות איך "מטפלים" בכל הצלופחים והעניינים. בנוסף, יש את RUNNING SUSHI בהרצליה פיתוח, שהוא גם ב"קטע" של מסוע, אבל פחות טוב משני הקודמים לטעמי.

kamome

New member
../images/Emo6.gif לא זוכרת שנתקלתי שם בפלאפל

אבל זה רעיון לא רע.

jonbaum

New member
יש מסעדה ישראלית בטוקיו

קוראים לה 'שמיים' והיא נמצאת במקום בשם EKODA ומנהל אותה תימני בשם ירון. אני הייתי שם כמה פעמים והיא לא רעה בכלל. יש שם תפריט 'אכול כפי יכולתך' ב-2100 ין. הלינק מצורף (ביפנית, אבל יש גם תמונות נחמדות למי שלא יודע לקרוא). בתקופתי ביפן (1994-2000) גם שמעתי שמועה על דוכן פלאפל באיזור HIRO או AZABU ונדמה לי שקראו לו 'פיתה' או משהו כזה, אבל אני לא הייתי שם.

בקיוטו יש פלאפל

במסעדה חדשה יחסית שמנוהלת על ידי ישראלי שנשוי ליפנית. אין לי פרטים על המיקום ולא על מחירים, אבל ישראלים שאכלו שם אמרו שטעים ושהמסעדה היא להיט בקרב המקומיים.

renegader

New member
יש לי חבר שיש לו אח שגר שם

ואם אני זוכר נכון הוא מוכר פלאפל אני לא ממש זוכר באיזה עיר אבל הוא ישראלי שנשויי ליפנית והוא מוכר פלאפל :)

s a t o r i 7 9

New member
כמה עולה רול סושי?

מאז שחזרתי מאוסטרליה יצא לי לאכול סושי רק פעם אחת, ביריד האוכל בת"א (שמתדרדר משנה לשנה), אז זה עלה איזה 25 שקל או משהו כזה לקופסה עם כל מיני סוגים של סושי. באוסטרליה זה נע בין 1.80$ לרול אחד פשוט ו8$ לקופסה כזו עם שלל סוגים (בדולר אוסטרלי שאז היה בערך 3.5 שקל).

IirionClaus

New member
תלוי במקום

ביאקוזה, לדוג', שהיא זולה יחסית, ניתן לקנות 4 יח' מאקי ב-18-25 ש"ח, תלוי בסוג (נהוג שרול מכיל 8 יח', ולפיכך המכיר הוא 36-50 ש"ח לרול). מסעדות "מזון מהיר" למיניהן מוכרות רול ב-20-25 ש"ח. האיכות משתנה. כמובן, כמו שצויין כבר, הדרך הכי טובה לאכול סושי היא בבית. מאכל מאוד פשוט להכנה, כיפי, וטעים.

למעלה