ארבע ההסכמות (10)

סתר

New member
ואולי התמרה ?

בכל מקרה, זו שיטה קוגניטיבית... ויש עוד אינספור שיטות... והשיעורים מתאימים לתלמידים...

kung fu

New member
תודה יה-יה

ואגב, אני מאד אוהבת גלידה עם פצפוצי שוקולד. יאמי.

וואו, זה אחד המשפטים ...

שצורמים לי באוזן, הבן שלי נוהג להגיד למשפט חיובי את המילה "נורא", כל הזמן אני משנה לו את המשפט,
עד שהוא התעצבן
הלך למורה ללשון לבדוק והיא אמרה לו שזה הפך לתקני מבחינת השפה העיברית באקדמיה ללשון. זה מאוד משנה את המשפט לקונוטציה שלילית, גם משפטים כמו "אני מתה עליך" כל פעם שהייתי אומרת לבעלי את זה בהמשך הנשימה הייתי מחליפה ל"אני חייה עליך"
עד שההרגל נגמר והיום אני כבר לא אומרת את זה, יש תחליפים לא פחות טובים להגדיר את התחושות שלנו

יכול להיות שאתה צודק ..

הטון באמת משנה לעיתים את התמונה. אבל בכל זאת המודעות למילים שיוצאים לנו מהמחשבה ומהפה יש להם את משמעות לא פחות חשובה. אנימאמינה שהמחשבה יוצרת את המציאות וגם המילים

הנקודה שלי היא

שהרבה יותר חשוב איזו אנרגייה אתה מעביר מאשר אילו מילים אתה אומר. אתה יכול להגיד 1,000 פעם "אני אוהב אותך" ואנשים לא יאמינו לך אם הם לא יישמעו את זה בקול שלך, לעומת זאת אתה יכול להגיד "מת עלייך" ולכולם יהיה ברור למה אתה מתכוון. מה שחשוב זאת האנרגייה. את המשמעות למילים אנחנו יוצרים ולא אף אחד אחר!

יה-יה

New member
../images/Emo25.gifread../images/Emo25.gifmy../images/Emo25.giflips../images/Emo25.gif

אתה מדליק את האור בכל פעם שאתה נכנס לחדר. בלי לבזבז אנרגיה. בלי לבזבז חשמל. בין השורות, בין המילים, בין האותיות, בין הרווחים - עובר זרם. נהנית ממך (נשמע כמו חיַת מחמד, אה...
? לא שזה רע...) אז זהו שלא... פשוט מחמד. תודה על מי שאתה. תודה על מי שאני. (הנה, שיבחתי את עצמי קצת, על הדרך
. אולי פעם אני אערוך גם רשימת ´אני´... אולי...)
יה-יה

יה-יה

New member
מתוך ´ארבע ההסכמות - הספר המלווה´

(דון מיגל רואיז וג´נט מיילס. שמעוני- הוצאה לאור. תרגום: דורית לנדס) ציטוט מתוך פרק הנושא את הכותרת: "כוחה של המילה", עמ´ 63: "הרהרו בכוחה של המילה (תת-כותרת בספר) הקדישו את עשרים הדקות הבאות לחשיבה על כוחה של המילה. אם יש לכם מילון או לקסיקון, חפשו את מקורן ומשמעותן של המילים החביבות עליכם ביותר. עשו רשימה של מילים כאלה, ואז שאלו את עצמכם מה בדיוק מוצא חן בעיניכם בצלצולן ובמשמעותן. ראו כיצד מילים שונות יכולות להשפיע על רגשותיכם, כיצד אחדוֹת מעודדות אתכם ואחרות מדכאות אתכם עד עפר. חיזרו והציגו לעצמכם את השאלה הבאה: מהי המילה? הרהרו בשאלה זו עד שתהיו בטוחים כי אתם יכולים לחוש בכוח המצוי בתוך המילה. ברגע שתהיו מודעים באמת לכוחה של המילה, תיווכחו כי הדבר יקל עליכם לברור את מילותיכם בזהירות, לדבר מתוך יושרה, ולומר רק מה שאתם מתכוונים לו". עד כאן. התייבשו לי האצבעות
.

נילאם

New member
יה יה

אפרופו "שינויים"... סוף טוב הכל טוב, כל עכבה לטובה, ה -
נישאר אצלי, המשפחה מאוהבת במלתעון הקטן, והאופציה "למסירה" מתפוגגת אל האופק. רוב תודות!

אזעקת הרגעה../images/Emo13.gif יפה נורא->../images/Emo151.gif

אפילו במיללון אבן שושן מופיעה המילה נורא גם בהקשר של מאוד יש את הדוגמא התנכית של"נורא הוד"=מעורר יראת כבוד. ואבן שושן אף מגדיל ומביא את המשפט "הנני שמח נורא" בקיצור משמעות אחת של נורא היא-"במידה מרובה ביותר". אז אפשר להרגיע ולהשתמש במילה החמודה הזאת. ואם מישהו יבא במענה שלחוהו למר אבן...

rainbow too

New member
הצריך הזה../images/Emo11.gif

מה דעתכם על המילה צריך? לדעתי היא מילה המעוררת התנגדות. אני צריך ללכת לעבודה, אתה צריך לעשות הרבה דברים. ואם נחליף את המילה צריך במילה עליי. עליי ללכת לעבודה, עלייך לעשות הרבה דברים. או יש לעשות הרבה דברים. לי זה נשמע לגמריי אחרת.

deep ocean

New member
צריך היא לא מילה רצויה

עדיף להגיד-אני רוצה לעבוד, רוצה ללמוד צריך-זה כבר יוצר התנגדויות זאת מילה שאני אישית רוצה לעבוד עליה הלכתי כמעט לכתוב זאת מילה שאני אישית צריכה לעבוד עליה!!! חהחהחחה אני רוצה לעבוד על זה!!!! אדיר!

זאת בדיוק הדרך ...

שאני עושה את זה, מחליפה את המילה צריכה במילה רוצה, גם לדברים שבידיעבד אני "צריכה" לעשות אותם כל מיני מחויבויות וכד´. לדוגמא: מאז שהתחלתי להחליף את המילה, נקוי הבית נעשה פתאום קל יותר
חה חה חה

התגובה היא לDEEP OCEAN...

ואם כבר במילים עסקינן האם תרשי לי לקרוא לך מעתה "DEEP OCEAN הנהדרת?"

למעלה