ארבעים שעות

פלגיה

New member
ארבעים שעות

אז היה כאן חג שלג שהיה נורא נחמד ביום חמישי. מחלקת חינוך במועצה שיידעה מספיק בזמן שאין לימודים (ולא החליטה את זה בשמונה ודקה כמו עירייה מסוימת). בקבוצת הגוגל של היישוב הרימו קול צעקה על מכת הברק שהקריסה את תשתיות הסלולר של סלקום והרוכבות על גביה, ו"בטח שבתל אביב לא היה קורה כזה דבר, של יממה שלמה בלי סלולרי". ימים כתיקונם. אנחנו היינו בסדר. בת אחת בצבא, השניה עובדת במוקד האיזורי והוקפצה לפנות בוקר, שנים בפנימיות בירושלים שפילסו דרכם הביתה איכשהו, ושתי קטנות וחוגגות. לא האמנתי שירד שלג, אבל ארגנתי לי מראש אופציה להישאר בבית ולא לצאת לעבודה, ובסך הכל חפשנו לנו, צילמנו את השלג, והסתדרנו לא רע.

כל זה הסתיים לקראת חצות הלילה באבחת שני בומים: אחד שכיבה לי את כל החשמל, ואחד שהודיע על נפילת העץ בחצר הבית שלי. כאן פחות או יותר נגמר הכיף. הלכתי לישון בתקווה שהחשמל יחזור עד הבוקר.

הוא לא.
בוקר יום שישי התחיל בלי חשמל, בלי קווי בזק, בלי קווי סלולר (כבר יותר מיממה) בלי אינטרנט, עם עץ שחוסם את הכניסה לבית, וחמישים ס"מ של שלג מכל הכיוונים. בלי קשר לעולם החיצון, באופן הכי מילולי שאפשר. סקירת מצב מהירה: החימום שלי בבית פועל על סולר (כן, יקר, אני יודעת) אבל תנור הסולר מופעל על חשמל. את תנור הנפט זרקנו לפני שנים, כי הוא יותר הסריח משחימם. כל שאר החימום בבית, חשמלי. מה שנותר הוא הגז. וכמה טוב שאין לי תינוקות.

וכך התחלתי לבשל. היה לי אוכל, היו ירקות, היה גז (לכל זה דאגתי ביום רביעי), וכך מילאתי סיר אחרי סיר. הילדים רצו לצאת, אבל אמרתי שכל עוד אין דרך להתחמם בחזור, לא יוצאים החוצה. רצו לראות סרט. אין. לשחק במחשב. הסוללות נגמרו מהר מאוד. לשחק במשחקים בסלולר. הסוללות נגמרו. נשאר רק לצייר. ולריב. אבל לא היה אכפת לי, המשכתי לבשל, ולקוות שהחשמל יחזור. בשעה 12 הגיע שליח. אחד מבני הנוער, לבוש חרמונית, עם פתק עדכונים. אין חשמל. ידענו. צפי לתיקונים: יום ראשון. וצפי להפסקת מים, כי משאבות מקורות צריכות חשמל. יש גנרטור לשכונות הוותיקות, ומקום ריכוז מחומם למי שגר בקרוונים, ולמי שסובל וצריך מקום מחומם. אין תקשורת בכלל. רק מכשירי קשר, אחד לכל רחוב, לזמן חירום. כל הזמן הזה - שלג ממשיך לרדת. הקשר שלנו עם העולם החיצון מסתכם בטלפון של הבן שעוד נותרה בו סוללה, ואפשר לשמוע דרכו רדיו. לא אינטרנטי. סתם, רדיו רגיל, כמו פעם. אז פעם בשעה הקשבנו לחדשות, וכיבינו שוב.

הכנות לשבת: בישולים, פיתות מטוגנות (כי לא קנינו חלות), מקלחות עם מים שחוממו על האש, קנקנים עם מים נוספים, גיגית גדולה שלתוכה הכנסנו שלג כדי שיימס למים בעת הצורך, גרירת העץ החוסם, פילוס שלג. הילדים הצטרפו בשמחה כי בתוך הבית היה מחרפן מדי עבורם. אחת גם התנדבה לזרוק זבל. והמשך שבת: אין כבר תאורת חירום. הכנתי "נרות" גדולים - כוסות מלאות בשמן, עם פתילות שנשארו מחנוכה. אין פלטה - השארתי גז דולק, להבה קטנה, עם תבנית גדולה מעליה, וסיר עם צ'ולנט.

את השבת קיבלנו מוקדם מהרגיל. עושים את זה בשעון קיץ, כדי שהילדים יילכו לישון בזמן. אבל עכשיו המטרה היתה להתפלל באור. סעודת שבת בשעה 5, לאור נרות, במצב רוח (מפתיע!) טוב. סיימנו, פינינו, ו.... הולכים לישון. אין בעצם מה לעשות. אפילו לקרוא אי אפשר. הילדים הלכו לישון בחדר אחד, יחד, עם שקי שינה בנוסף לפוך. ועם עוד ועוד שכבות. באמצע הלילה קמתי עם בחילות. טוב, לא כזה אמצע הלילה, אבל ככה מרגישים כשהולכים לישון ב-6 בערב. פתאום קלטתי שזה הבית, לא מאוורר, ועם גז. התלבשתי, התעטפתי. ויצאתי החוצה. אוויר קר, נעים נורא, משכר ממש.

בוקר. שלג ממשיך לרדת. קר. רק ליד החמין נעים. גרביונים, ועוד מכנסיים, ועוד גרביים, שתי גופיות ועוד חולצה, ועוד סוודר. לא בגדי שבת. סתם, כל מה שהיה בארון. האיש הלך לתפילה. לא חייבים, אפשר גם בבית, אבל זה היה סוג של אמצעי לקשר. בתפילה הודיעו שהיישוב הסמוך אלינו, על ההר הקרוב, חסום עם שלג בגובה מטר ועשרים, רוב הבתים בבניה קלה, משפחות צעירות עם ילדים קטנים ותינוקות, בלי חשמל ובלי גישה. אחרי התפילה האיש הלך לשכנים, לראות מה שלומם. זוג אנשים מבוגרים, עם הורים מבוגרים עוד יותר, כולל אמא משותקת. הם היו במצב רוח טוב, אבל בבית קר. הלכנו לאיש הקשר בתחילת הרחוב, להתיעץ מה לעשות ואם יש תנור להביא להם. הוא הציע שיסיעו אותם לשכונה השניה, למקום הריכוז, שהוא גם מחומם. חזרנו לספר להם. אמרו שיחשבו על זה, ובינתיים נשארו בבית. הלכנו לשכנים אחרים, והבאנו חברים לקטנה, כי היא כבר השתגעה לגמרי.

ואז הגיעה הגאולה.
בשעה 4 חזר החשמל, ואיתו האור לכולנו.
בשעה 5 וחצי הוצאנו את השבת, והתחלנו להפשיר מים על הגז.
יש בזק
יש אינטרנט
בשעה 10 חזרו גם המים
הכבישים עדיין חסומים, אבל למי אכפת. חזרנו לציווליזציה.

JewelStone88

New member
השם ישמור מה זה זה?

את גרה בהתנחלות או משהו?
מדינת עולם שלישי זה אנדרסטיימנט.
החלק העצוב הוא שאני לא בטוחה שמישהו יסיק את המסקנות כדי להכין את התשתיות בהתאם לפעם הבאה.

פלגיה

New member
כן, אני גרה בהתנחלות

אבל לא קטנה ולא מבודדת. על ציר ראשי.
וההתנהלות של המקום היתה סבירה ומתוקתקת, כי הם תרגלו מצבי חירום ונהלים כל הזמן.

עכשיו, אני לא יודעת אם לדבר על מדינת עולם שלישי, כי זו סערה בקנה מידה של פעם במאה שנה. גם בניו-יורק אחרי סנדי אנשים היו מנותקים במשך ימים. אבל נשאר לי רק לרעוד מפחד על רעידת אדמה, אם תהיה. כשתהיה.

איזה מסקנות יש להסיק ? הייתה סופה ויש בעיות

כשיש סופות

כשניו יורק לפני שנה הייתה חסומה כמה ימים ( והם עוד מורגלים במזג אויר כזה ) לא עשו מזה עניין

מזג אויר כזה לא היה פה מעל מאה שנה וסביר להניח שלא יהיה אז איזה מסקנות בדיוק צריך להסיק ? לדעתי מרבית הזמן התנהלו יפה מאוד הכינו את האנשים מבעוד מועד שזה עלול להיות ( להזכירכם שאפילו פה היה שרשור על זה שעושים מזה יותר ממה שזה וסתם מלחיצים את כולם )

JewelStone88

New member
אני לא יודעת, אני לא בארץ כרגע

אז אני לא יודעת מה היה היקף ההכנה שעשו לאנשים.
אבל ממה שאני קוראת היה אפשר כנראה להערך יותר טוב בבתים.
אולי לספק גנרטורי חירום לשכונות?
לא יודעת, מה שבטוח שחצי מדינה בלי חשמל ובלי מים זה ממש לא לגיטימי רק בגלל קצת שלג.
וזה שזה מזג אויר שמגיע רק פעם ב100 שנה? וואלה, יכול להיות שאנחנו נמצאים בתקופה שזה רק ילך ויחמיר משנה לשנה עד שתהיה רגיעה (או שלא) ואז מה? אפשר להמשיך במתכונת הנוכחית?
תמיד צריך להפיק לקחים גם אם זה לא ישנה.

זה לא חצי מדינה זה כמו שנשמעת הרבה אבל היא

לא כזה הרבה

אם האנשים היו מתכוננים כמו שאמרו להם אולי היה להם מצב אחר וזה לא קצת שלג מעל מטר שלג בדצמבר בישראל זה המון המון שלג

d a p h n a

New member
אוי וויי. נשמע לא קל.

אצלנו לשמחתי כל השירותים מלבד טלוויזיה עבדו כל הסופ"ש (ואפילו בטלוויזיה ה-VOD עבד)...

אבל, אנחנו עם תינוק חולה מאז יום חמישי בבוקר. בחמישי בצהריים באמצע ההפוגה רצנו איתו לטר"ם כי הוא נראה נורא. נסיעה מהמפחידות שעברנו.

היום כבר היום הרביעי שהוא מעלה חום גבוה, ואנחנו רוצים לקחת אותו לרופאה, רק שלא ברור א. אם הרופאה תעבוד וב. אם אנחנו בכלל יכולים לצאת מהרחוב. הזזתי את התור שלו לשעה הכי מאוחרת שהרופאה עובדת היום, בתקווה שעד אז אולי השלג יימס, אבל גם אם כן לא ברור שהמרפאה תעבוד.

פלגיה

New member
מדאיג באמת

יש לכם דרך ליצור קשר טלפוני עם מישהו?
הייתי אומרת לפנות ישירות לבית חולים, אבל גם בתי החולים פועלים במתכונת מצומצמת וזה מתכון למחלות נוספות.

d a p h n a

New member
לבית חולים בטוח לא. אם יהיה צורך ניסע לטר"ם

שוב. לפחות לטר"ם זה הכל כבישים ראשיים שכבר מפונים.

אבל כרגע מלבד החום עצמו הוא בסדר גמור, אוכל, שותה, משחק וכו', אז דחינו את התור לרופאה למחר, וטפו טפו נקווה שלא נצטרך אותו.

שקדייה

New member
נשמע קשה... ומצד שני עיצה למטורפים...

הילדים שברו אותי ורוצים שלג.
אני מוכנה למשימה- רק לא ממש יודעת לאן לסוע כדי מצד אחד לראות קצת שלג, מצד שני לא להיות המפגרים הבאים שחיכו לחילוץ ומתלוננים שזו מדינת עולם שלישי ואיפה שנמע דבר כזה ידה ידה ידה....

יש למישהו רעיון איזה כיוון לקחת?

BellA עלמה

New member
אישית

הייתי עוקבת אחרי החדשות ולא הייתי נוסעת לא לצפון (גולן) ולא לירושלים .. עד שמצב החרום יסתיים שם {הוא עדיין ממשיך נכון להבוקר}.
לא מבינה את אלה שלמרות שבכל הערוצים (רדיו וTV) מבקשים לא להגיע לירושלים \ צפון כי יש בלגן מתעקשים שהם יותר חכמים מכולם ונוסעים.
ואז מקשים על כוחות החילוץ לעשות את העבודה שלהם.

פלגיה

New member
עצה אישית - לחכות יומיים

אני מבינה שנורא רוצים שלג, אבל מה שאני חווה עכשיו זה לא שלגת, זו מלכודת מוות פוטנציאלית (שתביני: קיבלנו הודעה לא לצאת מהבית אפילו לא רגלית עד 8 בבוקר. בטח לא ברכב. גם לא 4X4. רק רכבים כבדים במיוחד נוסעים על הכבישים. אז אני מניחה שיש מקומות שזה לא ככה, ובכל זאת לא הייתי מסתכנת)

maxcalifornia

New member
נכון לרגע זה ...אין תזוזה בעיר

זה אומר שהשקט עדיין בעינו.
אין תחבורה ציבורית, אין רכבת קלה.
מי שמצליח להתנועע ברכבים זה כאלה שהרכב שלהם לא קבור בחניונים כמו שלי, ולמעשה הרכב שלהם זז בכל שלבי הסערה ולא נקבר.
בעלי צעד ברגל לעבודה היום. העסק שלי סגור כבר מיום רביעי בלילה.
לא הייתי מגיעה מחר לירושלים. בוודאות.
ובאופן כללי, לא הייתי מגיעה לירושלים.נקודה. הכל קרח מחליק ומסוכן. בצידי הדרכים הררי שלג, שאלוהים יודע איך הם יגיבו לתנודת רכב בהם.

הייתי בוחרת אולי ביישוב בפאתי העיר, הר אדר, מבשרת, משהו בסגנון.
כאן סתם בלאגן כששקט, ואני מניחה שיהיה עוד יותר בלאגן כשנוכל לצאת לתנועה חופשית.

ניצן 29

New member
אנחנו ויתרנו על התענוג לפני חצי שעה

אצלנו שמשי וחמים למדי אבל כל מי ששמע שאנחנו נוסעים טרח לעדכן אותנו שרשמית הכבישים עדיין סגוריים.
בעסה אבל עדיף על הסיכון להתקע עם להחליק עם הילדים.

שקדייה

New member
בסוף נסענו לאריאל והיה נפלא ממש

ולא, זו לא טעות באייקון...
היה שמשי וחם, ומלא מלא שלג מגניב.
הכבישים היו פתוחים לגמרי, אין קרח על הכביש, אין שום דבר שמפריע לסוע ולהינות. והכי חשוב- לא מפוצץ בכלל.

לכל מי שמתלבט- לדעתי מחר זה עוד יהיה גבולי, אח"כ כבר סתם בוץ.

היה לכם מזל ,כי באיזה שהוא שלב סגרו את הכניסה

ליישוב בגלל שאנשים הגיעו מכל הערים הסמוכות, וגם היו לא מעט פקקים, אנשים נתקעו לא מעט זמן והמליצו לא להגיע בגלל עומס לאזור.

שקדייה

New member
היום?

הגענו בערך ב-11, עזבנו בערך ב-14:00.... לא ראיתי שום דבר מיוחד, לא עומסים ולא כלום.
לא בכניסה ולא ביציאה...... נורא מוזר.

למעלה