אק"ג

berrale

New member
אק"ג

העיתוי אינו אופטימלי, אך בכל זאת.. לעיונכם האקג המצורף. לא משהו חריג במיוחד אך בכל זאת מה דעתכם ? פרטים נוספים ע"פ דרישה. האק"ג השני מכיל לידים ימניים (מסומנים c3-c4-c5) ואחוריים (c7-c8-c9).

perfectionist

New member
תשמע

יש כאן LBBB אז באופן עקרוני הוא ממסך....ולא ניתן להסיק מכל עליות ה ST שמדובר באוטם

berrale

New member
אז ?

מציע להתייחס גם לטיפול. קיבלנו חולה כזה בנט"ן, מה הלאה ?

הטיפול

היי בראלה אז קודם כל שני דברים: א. זה באמת נראה כ- LBBB ב. LBBB יכול להיות ביטוי של התקף לב או אם להיות יותר מקצועי acute coronary syndrome. אם יש לחולה תלונות שאופייניות להתקף לב ויש חשד או שממש ידוע שה-LBBB חדש (יש בידי החולה א.ק.ג תקין קודם) יש להתייחס אליו כחולה acute coronary syndrome לכל דבר: פינוי מהיר, חמצן, אספירין, מורפיום ניטריטים וכו' בני

berrale

New member
נמשיך ?

קצת פרטים. מדובר ב___ בת 82, ידועה כחולת COPD, דיסליפידמיה, Mitral Reg. , Aortic regurgitation mild, Tricuspid reg mild, HTN ו- Coronary artery disease. בעברה PTCA + Stening of LAD. כרגע, ה- 04/09/03, שעה 10:44, ביום קייצי, עם תלונה של לחצים בחזה. בא.ק.ג. קודם בולט LBBB ללא עדות פתולוגית נוספת. הלאה ? אז נאמר לעיל שאם לחולה תלונות אנגניטיות נטפל ע"י חמצן, אספירין, ניטרטים ולבסוף MO. ולפני שנמשיך, מה האבחנה ? מה בכל זאת מראה האקג, אם בכלל ? מה יירשם בטופס הפראמדיק ?

כדי שלא תחשוב שאני סתם מתחמק...

בשלב הזה אני כבר מדי חלוד ורחוק מבחינות הגמר, ללא מגע ממשי עם רפואה בשנה האחרונה מכדי לענות - מפה והלאה שחברינו המלומדים יותר או פחות ימשיכו. בכל מקרה אני הייתי רוצה את הסבתא הזאת במיון עם חמצן והייתי לוקח דם לאנזימי לב... בני

drorled

New member
המשך...(בשם אחר- יצאתי מהארון)

היות וההתעניינות לא רבה במיוחד, רצ"ב אקג לאחר כשעה מקבלתה.. מה עכשיו ?

drorled

New member
מציע..

א. להתייחס לאקג הקודם (של אותה חולה..). ב. להתייחס לטיפול..

drorled

New member
תשובות חלקיות (לאור ההענות הרבה)

נקודות למחשבה: 1. אשר לאקג הראשון: מדובר בבירור ב- LBBB ישן (כנתון) אשר ידוע כממסך שינויים אחרים באקג. ואולם, המיסוך אינו מוחלט. יתרה מכך נושא המיסוך מתייחס בעיקר למצב ההפוך- בו אין עליות ST או סממנים אחרים ל MI ובכל זאת יש להזהר משלילת ארוע קורונרי חריף. ברור שכאשר יש קליניקה מרשימה, מתחילים לאלתר בטיפול כפי שצויין קודם. אשר לאבחנה, שימו לב כי באקג הנתון ניתן להבחין בקלות ובבירור בעליות STמרשימות (4-5 מ"מ) בלידים הספטו-אנטריליים, קרי, v1-v4 לפחות. בד בבד, (וללא כל קשר !) ניתן גם להבחין בעליות ST של כ 2-3 מ"מ בלידים הימניים- המסומנים c3-c5. השאלה האם ניתן להתעלם מעליות אלו, כולן או חלקן ? ראו למשל: http://www.med.umich.edu/lrc/ecgoftheweek/cases/case08/answer04.html: " Studies have indicated that when there was >5 -7mm of discordant ST-elevation (that is, in the direction opposite the QRS deflection), that injury should be interpreted to be present. Look at the ST-elevation from V3 in the current ECG. " אגב, האם ניתן למצוא צניחות רציפרוקליות ? 2. אשר לאקג ההמשכי, לאור ה- LBBB והתרשים יש להניח כי מדובר ב- SVT ולא VT. השאלה המתבקשת, לאור מחלות החולה, מהו הטיפול המומלץ האפשרי ?

drorled

New member
לא ב- SVT עם חסם הולכה !!

SVT + חסם הולכה (אשר במקרה זה ידוע כי היה קיים קודם לכן) גורם בדיוק לתמונה המופיעה בא.ק.ג.

למעלה