אקריל לעומת גואש

מה שטוב

New member
אקריל לעומת גואש

אשמח לדעת: יתרונות, חסרונות, לעבודה על אילו חומרים, תכונות, מאפיינים וכו'. תודה!

ורדה 1

New member
תשובות אני חושבת שאין הבדל מבחינת החומרים עליהם אפשר לעבוד. ההבדל העיקרי לטובת הגואש הוא כמובן המחיר. החסרון שלו הוא שהכיסוי פחות טוב, צריך 2-3 שכבות בשביל להשיג אותה תוצאה כמו שכבה אחת של אקריל. אם רוצים שהגואש יתפס טוב יותר, כדאי לערבב אותו עם דבק פלסטיק ביחס של 1:1.

מה שטוב

New member
תודה!

פתרת לי בעיה. אני צריכה מגון גדול מאוד של צבעים, ורוצה להשתמש רק במעט מכל אחד. יש לי המון גואש בבית, כך שאין לי בעיה להשתמש ביותר שכבות, עבור המשטחים הקטנים שאני רוצה לצבוע. (אני רוצה לשדרג ידיות ישנות כך שיתאימו לחדר ילדים. אלו ידיות מלבניות מאורכות, במרכזן שמנת ובקצוות זהב. אני רוצה להשאיר את השמנת, ואת הזהב, לצבוע בכל ידית לצבע עליז אחר. בסוף להדביק על החלק בשמנת, מדבקה קטנה וחמודה שצבעיה תואמים את צבע השוליים. כשיהיו תוצאות אנסה לצלם).

דניעל

New member
יכול להיות שהצבע לא יתפס טוב על

הזהב. הזהב מבריק? אקריל נתפס טוב יותר. קראתי באיזה מקום שעירבוב גואש עם דבק פלסטי נותן לצבע "תכונות אקריליות". לא יודעת למה הכוונה. לעניות דעתי - זה לא רחיץ. את מתכוונת לעבור על הכל עם איזו לכה? ואם את בכל זאת רוצה אקריל - אפשר לקנות רק את צבעי היסוד ולערבב, או לקפוץ אלי
(נו, תנחשי...)

מה שטוב

New member
כן, חשבתי לעבור עם לכ. ושאלה נוספת.

ולגבי הצעתך - תזהרי, אני עוד אנצל אותך בסוף... ושאלה נוספת - הייתי היום בטמבוריה ובקשתי צבע מקשר פריימר. הציעו לי או פריימר S שקוף, או חומר יסוד רב תכליתי - 65 ש"ח ל750 מ"ל - יכול להיות? ואיזו לכה כדאי?

דניעל

New member
פריימר S של נירלט זה לקיר

מקשר בין טייח או סיד לבין צבע אקרילי. הי! גם אני הייתי היום בטמבוריה הצ'כונתית! איך לא נפגשנו... קניתי דבק טפטים לעיסת נייר. ואם היית באותה טמבוריה שאני הייתי, אז תדעי שהמוכר שם לא יודע הרבה. כשנכנסתי לקנות נייר שיוף מים בשביל פימו הוא אמר לי שאם אני לא צובעת מכוניות אז אין לי מה לעשות עם נייר שיוף מים, ומכר לי נייר שיוף רגיל. ופעם הוא מכר לי צלוטיט לאדנית בחוץ והיום יש לי חריצים דקורטיביים באדנית, עבודה של שמש וגשם...

מה שטוב

New member
הייתי בטמבוריה אחרת

מעבר לגשר... וגם שם המוכר לא ידע כלום. אז צבע יסוד רב תכליתי מתאים או לא? והמחיר?

דניעל

New member
את החומר הזה לא יצא לי להכיר עדיין

מה זה? רק אנחנו בפורום...? מעבר לגשר המחירים נמוכים יותר. יותר עדיף. אם לא דחוף לי, אני בכלל נוסעת פעם בכמה זמן להיפר רוזנפלד, ליד צומת ירקון.

לא רק אתן פה ../images/Emo8.gif

אני עוקבת אחרי השרשור, אבל מאחר ולא התנסיתי בחומרים לא יכולה לצערי לעזור

ורדה 1

New member
אם ככה, כמו שכתבתי... תערבבי את הגואש עם דבק פלסטיק גם שיתפס טוב יותר וגם שהכיסוי יהיה טוב יותר.

למעלה