אקרופוליס החדשה

לירו

New member
אקרופוליס החדשה

שלום,
אני נמצא בקשר של 3 חודשים כאשר בת זוגי משתתפת באקרופוליס החדשה כבר למעלה משנה.
אני שומע ממנה דברים משונים ואתר האינטרנט שלהם לא מניח את דעתי (אני מוצא בו סתירות מסוימות)
ואשמח לדעת מכם האם זה ארגון לגיטמי (למי מכם שמכיר) ומה דעתו על הארגון,
תודה.

Bellamia1

New member
אקרופוליס נשמע כההיפוך המוחלט לאגדת אטלנטיס שהוחרבה

תחת זעם, בשל חמדנות ואנוכיות תושביה. עושה רושם כדוגלים במוסר ההשכל, של משל המערה של אפלטון -שמה שאנו רואים וקולטים על ידי החושים שלנו הן רק העתק של הדברים האמיתיים – האידאות.

אינני יודעת, אך כדאי שתיישם גם לגביהם את הנאמר "כַּבְּדֵהוּ וְחָשְׁדֵהוּ"
"מַעֲשֶׂה בְּרַבִּי יְהוֹשֻׁעַ שֶׁהִשְׁכִּים אֶצְלוֹ אָדָם, וְנָתַן לוֹ אֲכִילָה וּשְׁתִיָּה וְהֶעֱלָהוּ לַגַּג לִשְׁכַּב וְנָטַל סֻלָּם מִתַּחְתָּיו. מֶה עָשָׂה אוֹתוֹ אִישׁ? עָמַד בַּחֲצִי הַלַּיְלָה וְנָטַל אֶת הַכֵּלִים וּכְרַכָּם בְּטַלִּיתוֹ, וְכֵיוָן שֶׁבִּקֵּשׁ לֵירֵד נָפַל מִן הַג וְנִשְׁבְּרָה מַפְרַקְתּוֹ [מַעֲרֶכֶת הַחֻלְיוֹת שֶׁל עַמּוּד הַשִּׁדְרָה בַּצַּוָּאר]. בַּשַּׁחֲרִית הִשְׁכִּים רַבִּי יְהוֹשֻׁעַ וּבָא וּמְצָאוֹ כְּשֶׁנּוֹפֵל. אָמַר לוֹ: רֵיקָא, כָּךְ עוֹשִׂים בְּנֵי אָדָם שֶׁכְּמוֹתְךָ? אָמַר לוֹ: רַבִּי, לֹא הָיִיתִי יוֹדֵעַ שֶׁנָּטַלְתָּ אֶת הַסֻּלָּם מִתַּחְתַּי. אָמַר לוֹ: רֵיקָא, אִי אַתָּה יוֹדֵעַ שֶׁמֵּאֶמֶשׁ הָיִינוּ זְהִירִים בְּךָ! מִכָּאן אָמַר רַבִּי יְהוֹשֻׁעַ בֶּן לֵוִי: לְעוֹלָם יִהְיוּ כָּל בְּנֵי אָדָם בְּעֵינֶיךָ כְּלִסְטִים, וֶהֱוֵי מְכַבְּדָם כְּרַבָּן גַּמְלִיאֵל [דֶּרֶךְ אֶרֶץ רַבָּה ה]."

הרצאות שיטחיות בסגנון ניו אייג'י

אין מה להתרגש מהם. לא כת, סתם עסק שמחבר בין אנשים חסרי מוח לפסאודו פילוסופיה חסרת כוח.
אנשים רגילים ועובדים שאין להם מימד רוחני בחייהם לא יכולים להתעמק בשום דבר אז באים עסקים כאלו ונותנים להם קצה מזלג של תכנים פילוסופים\מיסטיים ומספקים להם אסקפיזם ופנטזיות על קיום אחר. זה בלתי מזיק ברובו.
הבעיה היחידה שיש לי איתם היא שכל מה שהם מפרסמים (יש להם חוברת כזו שמדי פעם יוצאת), ללא יוצא מהכלל, הוא שיטחי ומשעמם ברמות קשות.
אבל אולי, בין דפי הכלום של כלום שהם מפרסמים, משתרבבים כמה מושגים פילוסופיים לציבור הרחב, וגם זה משהו.
&nbsp

Bellamia1

New member
לכל אדם באשר הוא יש עושר פנימי. עולם ומלואו של רוחניות

מחשבות והגיגים. אין לזלזל ולומר אנשים חסרי מוח "כל מוח, מכבד את בעליו" או אנשים "רגילים" מהו רגיל אם לא מיוחד ויחיד?

יתרה מזאת גם אתה נוטל חלק בפורום הקרוי "פילוסופיה לכל" גם כאן נוגעים על קצה המזלג בתכנים פילוסופיים ופיזיקליים (הקשורים זה בזה קשרי עבות), אין בזה רע, להפך.

האם דפי הכלום של כלום אכן הם כפי שנראים?

ואתה הלמוד ברזי הפילוסופיה לא הבנת, שלעתים קרובות לימוד וחקר האמת גורמים לנו להיווכח בבערותנו כולנו.

כדברי אפלטון, אנשים שלמדו דברים רבים מאמינים שהם חכמים. אך רובם הגדול לא יהיו אלא בורים וחכמי שווא בלתי נסבלים בחיים.

no hurt feelings*​

למעלה