אקס מיתולגי

אקס מיתולגי

נהוג להאמין ואף לראות שבני האדם אינם לומדים מטעויות ואפילו יהיו אלה טעויות שלהם. לי למשל קיימת בעיית משיכה למראה ספציפי שדומה לאקס שלי, שבמקרה בלי כוונה ( או שאם כוונה..
) דומה לאקס החשוב שלפניו... היום תוך כדיי מפגש עם חברה, סרקנו ( איך לא...) את היושבים בבית הקפה...כרגיל הטעם שלי והטעם שלה שונה. אבל ה"שטנץ" ברור לחלוטין. דיי ברור שהמראה הוא חיצוני, ויחד עם זה אסוציאטיבי משהו, ואולי פה טמונה בעייה, של צפייה מוטעת לחלוטין בין הדומים חיצונית וגם זה באופן מאוד כוללני. אוקיי, ועכשיו תכלס לעבודה:
איך יוצאים או לומדים, אם אפשר בכלל, להתאהב גם באחרים? איך מפסיקים את מעגל הדימיון הזה?
האם גם לכם/ן קיימים שטנצים שכאלה שאתם/ן סוחבים מההיסטוריה הפרטית?

את לא ממש מובנת

את מדברת פה על מראה חיצוני במבט ראשון לא מתאהבים במראה, על מראה נדלקים, נמשכים... אני בטוחה שלא תתאהבי במישהו שלא מתאים לך רק בגלל שהוא דומה לאקס שלך.. ואת לא צריכה לשנות שום דבר אם יש סגנון יופי שאת יותר אוהבת, אז לכי על זה אל תשקעי בזה יותר מידי, יכול להיות שהטעם שלך מצומצם (על אחי למשל תמיד אנחנו מסתלבטים שאין טעם להציג את החברה שלו בפנינו, כי כולן לאורך הדרך נראו אותה הדבר..) היום אגב, יש לו מישהו שלא מזכירה את הקודמות :) ולי, יש שטאנץ במוח בלבד, כי בפועל, זה ממש לא עובד אולי על השטאנץ הזה אני באמת אסתכל קודם מתוך כמה חבר'ה בבית קפה אבל כל קשר בין זה ובין להתאהב.... לא

גלית35

New member
צריך לעשות הפרדה בין המראה../images/Emo20.gif

החיצוני שאת אוהבת לבין האופי... ערבבת פה לדעתי שני דברים-מראה שאת אוהבת,ואופי של בן הזוג. אם את בוחרת כל הזמן באותו האופי וזה לא מתאים לך זה כבר סיפור אחר.. ואת צריכה לדעת כל אדם הוא לגופו לא טוב לעשות השוואות.

הסבר...

זה נכון באופן כללי שיש להפריד בין מראה חיצוני לאישיות..ויחד עם זאת, במראה החיצוני ש גם את שפת הגוף שלנו שמשדרת על אישיותינו הרבה יותר, ממה שאנחנו מוכנים לחלוק ולספר...אני מאמינה שחלק ממה שכובש אותי בשטנץ שלי, זו גם שפת הגוף שמעורבבת במראה...ככה אני מבינה את המשמעות של מראה חיצוני..

אז אין בזה כלום רע

זה סוג מסויים של גברים שמושך אותך את עדיין יכולה להפתיע את עצמך ופתאום לגלות שהבא שתמשכי אליו יהיה סגנון אחר לגמרי וטיפוס אחר לגמרי אנחנו משתנים כל הזמן, בלי לשים לב...

קראתי פעם איפשהו שיש לנו במח

דבר שנקרא "מפת אהבה" - איזה קבוצת מסרים שחקוקה לנו בראש והיא קובעת את ההעדפות שלנו בקשר לבן/בת הזוג.. המפה הזאת נחקקת בראש בגיל מאוד צעיר - בד"כ עד גיל 8 היא כבר מעוצבת. זה אומר שאנו נוטים לאהוב אנשים שדומים לאנשים שהכרנו עד גיל 8 - ואלה בעיקר ההורים שלנו(!) או דמויות דומיננטיות אחרות בילדות... קצת מפחיד לחשוב על זה ככה אבל מי יודע..?

advak

New member
לא שמעתי על תיאוריה כזו מעולם

ובתור מי שלמדה את רוב, אם לא כל, תיאוריות ההתאהבות והאהבה, המדעיות, שקיימות שבשנה שעברה, לא נתקלתי בכזו. אני חייבת לומר שזה לא ממש תופס לגביי. אומנם הטעם שלי נשאר די דומה במהלך השנים, אך כמו שתיינה כאן מישהי- הוא בעיקר במחשבה, כי בפועל יוצא שהתאהבתי במגוון של בחורים עם מגוון של מראה חיצוני. אפילו כאלו שאמרתי שבחיים לא אצליח להמשך אליהם... לאהבה חוקים משלה, אחרים לגמרי מהמחשבה... חומר למחשבה

מסכים איתך בקשר להתאהבות...

לאהבה אין חוקים...אבל יותר חשבתי על האינסטינקט הבסיסי של הדלקות.. ואולי כמו שאת אומרת, זה אינסטינקט הרסני כי בעצם יש אנשים שאנחנו לא חושבים עליהם אבל הם יותר מתאימים לנו...באמת חומר למחשבה... בכל מקרה, רק להוכיח שקיים דבר כזה...בחיפוש מהיר בגוגל מצאתי הגדרה של מפת האהבה מוויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Lovemap

advak

New member
מאמינה גם בלי הוכחות...

סורי אם זה היה נשמע שאני מטילה בספק את הידע שלך... אלך לי לוויקפדיה מיד ואקרא על כך. ואכן, הרבה חומר למחשבה. שבוע טוב לכולם! (אני הולכת לישון פשוט)

למעלה