אקספורט וELX

מיוחד4

New member
אקספורט וELX

שלום לכם. שאלה שיכולה לדבר אל רבים מכם כיוון שמדובר כאן במערכות מוכרות. מה ההבדל בעצם בין הפרל אקספורט הרגילה, המיוצרת הרבה שנים, לבין האקספורט סלקט ELX? מבחינת גדלים האקספורט שאני מכיר היא 12-13-16 וסלקט ראיתי 10-12-14 או 16 פלור טום. מבחינת המחיר הELX יקרה ביותר מאלף שקל, אז מה ההבדל מבחינת האיכות והסאונד בעצם?

WinterZ

New member
אותה איכות,

גימור שונה, ה-EX וה-EXR (לשעבר) היו בעלות "מעטפת" שהיא שכבת פלסטיק מעל העץ. ב-ELX זה היה גימור לק, ואפשרויות להארדוור שחור.

מיוחד4

New member
ונניח ש

שאני מכוון גבוה יותר ומחפש סט יד 2 מקצועי יותר כמו המאסטרס קאסטום? לא יצא לי לנגן עליו אבל למישהו כן? ברור שזו שאלה של טעם אבל בתכל'ס כסט לאימונים והופעות עד כמה הוא איכותי יותר מהELX? אין לי נסיון גדול עם פרל. תודה.

djdubon

New member
לא יודע מה איתך אבל

אני לא הייתי לוקח איתי ת'מאסטרז שלי (אם הייתה לי) להופעות. ויש הבדל ענק. שוב, כל אחד וטעמו, אבל זה כמו להשוות מרצדס למאזדה

WinterZ

New member
שמע..

בארץ אולי הסטנרדט הוא להביא מצילות, מקלות ופדאל לפעמים אפילו את הסנר האישי שלך. בחו"ל לדוגמא, אנשים בני 17 כבר מתחילים להופיע עם הסט שלהם, כולל הכל. אם המטרות שלך הן הופעות, מאסטרז הוא סט בהרבה יותר מקצועי מכל אקספורט שתפגוש בימי חייך. אני אישית חובב גדול של Pearl, ויש לי מאסטרס, באמת שזה סט לחיים. (אני בספק שאם תעשה את הבחירה שלך, תחליף את הסט). וביד שניה אפשר למצוא מערכות הרבה יותר משתלמות ב5,500 שקל. מאשר לקנות אחת חדשה.

djdubon

New member
ברור

אבל מאסטרז עולה יותר ממני במצב חדש |: לא הייתי לוקח סט כל יותר מ5או 6K להופעות, גם אם זאת הפרנסה שלי.

WinterZ

New member
זה כבר שיקול אישי.

יש ישראלים שלוקחים מערכות מזדמנות, אני לדוגמא בהופעות בלי סט, הבאתי את שלי בלית ברירה (בזמנו ה-ELX). אבל היום אני מסכים, הודיעו לי כבר בהופעה בתל-אביב לפני כמה חודשים להביא את הסט שלי (המאסטרז) לא הגיע ולא נעליים, כי בארץ אף אחד לא אחראי על הציוד באמת.

Mother Man

New member
אם אתה מוציא סט כמו מאסטרס מהבית

אתה מוציא אותו בקייסים+רכב פרטי בלבד. כבר כמה שנים שאני סוחב את הפרמייר שלי להופעות, אמנם בלי קייסים וגם יותר זול ממאסטרס אבל זהו סט עבודה נטו - והסט דופק! אני משוכנע שבמידה והיה לי סט בסדרות הגבוהות ביותר של החברות בשוק הייתי סוחב גם אותו אך בעדינות יותר.אבל זה לא אומר שאפשר להתפשר על סט זול יותר אבל טוב לא פחות (לדוגמה הפרמייר ארטיסט/גרט'ש קטלינה) שיקול הנוחיות שלי מתבטא בשעה הזו שאני נמצא על הבמה, כל מה שמסביב אני חיי איתו כבר מספיק זמן עד שיבוא יום ואוכל לממן לי איזה היספני קטן שיעשה את כל השגעת הזו בשבילי. זה אמנם מבאס להסחב עם כל הציוד הזה אבל זה שווה את זה. מה אם אתה צריך 2 קראשים ורייד ושלא נדבר על סאונד אפקטס והמועדון מחזיק רק 3 סטנדים שמתוכם 2 תקינים אבל רק ל1 יש פרפר ומספיק ספוגים, לא תביא סטנד ? זה עדיף על להיות תלוי במתופף אחר שישאיל לך להופעה, ת'כלס אם הוא סחב ת'ציוד שלו למה שאני לא אסחוב את שלי ? למה אני צריך לאכול חינם? בשורה תחתונה, כל הרונדלים הללו של להביא סט לא להביא סט וכדומה זה רק תלוי במתופף עצמו עד כמה זה חשוב לו להשמע טוב, להראות טוב, להרגיש טוב. וואו הבאתי בחפירה, נוסח שבת.

singlestroke

New member
חפירה חפירה אבל כמו שצריך

לי לא יצא להופיע עם הסט שלי מכיוון שכשכן הופעתי לא הייתי צריך להביא את הסט שלי (והאמת שבינתיים אין לי איך), אבל אני תומך בגישה שלך, מאוד אפילו
.

מאז ומתמיד

אני התעקשתי על להביא את המערכת שלי להופעות ולא להסתפק במערכות שיש במקום מכיוון שמבחינתי בהופעות אני חייב לנגן על הבייבי שלי כי רק אני מכיר אותה כמו שצריך ואני מנגן עליה בנוחיות מירבית וזה הכי כייף לנגן ולהציג את המערכת המטופחת שלך בניגוד למערכת רקובה ושחוקה שמביאים לך ובטח חסר לה חלקים

Mother Man

New member
בוא נגיד שצריך לדעת להסתדר גם עם סט

רקוב אבל במידה ויש אופציה אז להביא סט תופים.

למעלה