אקסס2000

בוזו

New member
אקסס2000

שתי שאלות: 1. יש לי מסד נתונים שבו יש טבלה עם הרבה שדות. אני רוצה לבנות טופס עם 4 תיבות טקסט (שהן חלק מהשדות של הטבלה) שיאפשרו עדכון של הטבלה בערכים שהמשתמש יזין. איך עושים את זה? 2. אם באחת בטבלאות יש לי שדה שבו אני מאחסן כתובת דוא"ל, יש אפשרות להעביר את המידע הזה ל OutlookExpress? תודה רבה

שתי שאלות = שתי תשובות

1. הטופס שאת הבונה יקושר לטבלא שלך. בעיצוב הטופס אתה תוסיף רק את השדות אותם אתה מעוניין לעדכן. 2. כבר דשנו בעניין קישוריות האקסס והאאוטלוק אני מציע שתעשה חיפוש כאן בפורום חודשיים אחורה, ותראה... באופן עקרוני זה אפשרי על ידי בניית פרוצדורה המתקשרת לאאוטלוק ומוסיפה איש קשר חדש. אם אני זוכר אז זאת הפרוצדורה:
Sub CommandButton1_Click() myName = Item.To Set myNameSpace = Application.GetNameSpace("MAPI") Set myGAddressList = myNameSpace.AddressLists("Global Address List") Set myGEntries = myGAddressList.AddressEntries Set myGEntry = myGEntries(myName) myManager = myGEntry.Manager Set myGEntry2 = myGEntries(myManager) Set myPAddressList = myNameSpace.AddressLists("Personal Address Book") Set myPEntries = myPAddressList.AddressEntries ´Add a new AddressEntry object to the personal ´address collection with the name, address, and ´manager of the name in your To field. Set myPEntry = myPEntries.Add("Microsoft Mail Address", myName) myPEntry.Address = myGEntry.Address myPEntry.Manager = myGentry.Manager ´Update to persist the collection. myPEntry.Update ´Now add the manager´s info. to ´the Personal address collection. Set myPEntry2 = myPEntries.Add("Microsoft Mail Address", myManager) myPEntry2.Address = myGEntry2.Address myPEntry2.Manager = myGentry2.Manager myPEntry2.Update End​

בוזו

New member
בעיה ../images/Emo70.gif

1. זה מה שעשיתי: שמתי תיבה משולבת (מוגבלת לרשימה), שמכילה שדה של תעודת זהות בטבלה. בנוסף, יש לי עוד 3 תיבות טקסט, ל-3 שדות בטבלה. לאחר בחירה של ת"ז מהרשימה, אני מנסה להזין נתונים לשדות האחרים, אבל כשאני שולח את הטופס אני מקבל את ההודעה: "ביצוע השינויים שביקשת בטבלה לא הצליח מכיוון ששינויים אלה היו עלולים ליצור ערכים כפולים באינדקס, במפתח הראשי או בקשרי הגומלין. שנה את הנתונים בשדה או בשדות המכילים נתונים כפולים, הסר את האינדקס או הגדר אותו מחדש, כך שיאפשר ערכים כפולים, ונסה שוב" 2. לא הבנתי איפה צריך למקם את הפרוצדורה שכתבת?

כרגיל.... שתי שאלות - שתי תשובות...

1. הסיבה לכך שהמחשב לא אוהב אותך, כנראה נעוצה בעובדה שאחד הערכים המקושרים לטופס הינו חד חד ערכי, כמו למשל ת.ז רוצה לומר נניח שיש לך רשומה מס´ 1 שמס´ ת.ז. שלה הוא 123456789 ועכשיו אתה נכנס לרשומה מס´ 2 ומנסה לבחור ת.ז. ובוחר באותו מס´ ת.ז. 123456789 כי אז תקבל את הודעת השגיאה שקיבלת. ולכן הייתי מציע לך לבדוק דבר זה.... יחד עם זה אני שואל מדוע ת.ז. אצלך נבחר מתוך תיבה משולבת. 2. אני הייתי מכניס קוד זה לאירוע בעת לחיצה ללחצן בטופס הנטושא את השם הוסף לרשימת כתובות.

תיקון קטן..... או בעצם גדול יותר...

במחשבה שניה (מה לעשות לפעמים אני חושב פעמיים..... ) אני לא רואה איפה נמצא אצלך בטופס שדה המפתח....... ועכשיו בא ונתחיל לחשוב כמו המחשב....... 1. אתה מנסה לעדכן רשומה ראשונה - המחשב נותן אוטומטית מס´ מפתח - 0 2. אתה מנסה לעדכן רשטומה שניה - המחשב מנסה לתת אוטומטית מס´ מפתח - 0 3. אתה מקבל הודעת שגיאה על רשומה כפולה כיון שכבר קיימת רשומה מס´ 0. מקווה שאני צודק בהנחתי.......

למעלה