אקסס + XML

yael800

New member
אקסס + XML

איך ניתן לכתוב ולקרוא קבצי XML דרך אקסס? תודה מראש, יעל

adabadi

New member
Pages באקסס אמור לעזור לך

אם כי אףפעם לא ניסיתי לעבוד עם זה ברצינות

yael800

New member
תודה אבל אני מתכוונת לעבודה עם XML

אשמח ליותר פירוט..לא ממש מבינה באקסס חח

yael800

New member
OK אז מצאתי איך אבל

יש ייבוא וייצוא מקובץ XML דרך "קובץ.." בטפריט הראשי. לדוגמא ייבוא נתונים של טבלה: יש לי אופציה להוסיף נתונים לטבלה קיימת או ליצור טבלה חדשה. אני לא מוצאת אופציה של דריסת הנתונים הקיימים בנתונים שאני מייבאת. איך ניתן?

yael800

New member
אוף למה אין אפשרות של עריכת שאלה..../images/Emo13.gif

המטרה שלי היא לייבא ולייצא חבילת מידע מ/לכמה אובייקטים. למשל יש לי טופס עם שם חוקר ראשי ושם המחלקה. אני רוצה לייבא לטופס הזה את השמות הנ"ל מקובץ XML ולייבא בהתאמה לטבלת מחלקות ולטבלת חוקרים מהקובץ. איך ניתן לבצע זאת?

yael800

New member
מממ..

האם יש לי אפשרות להוסיף ID נניח לטבלת USERS רק אם אין אותו עדיין? אולי לקרוא את המידע בעזרת קוד..? כקובץ טקסט רגיל??? איך עושים את זה......תודה רבה המון

24sharon

New member
אין לי פנאי כ"כ לבדוק מה בדיוק.

אבל הנה 2 קודים שיש לי במאגר. 1. קבלת כל הטקסט של קובץ הXML.
Dim xmlDoc Dim xmlError Dim xmlRootElement Dim success As Boolean Set xmlDoc = CreateObject("MSXML2.DOMDocument") ' Allow the document to complete loading xmlDoc.async = False ' Validate the document against a DTD xmlDoc.validateOnParse = True success = xmlDoc.Load("http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/rss.asp?forum=193") If success = True Then Set xmlRootElement = xmlDoc.documentElement Me.txtxml = xmlRootElement.XML Set xmlRootElement = Nothing Else Set xmlError = xmlDoc.parseError Me.txtxml = "Error code: " & xmlError.errorCode & vbCrLf _ & "Reason: " & xmlError.reason & vbCrLf _ & "Source: " & vbCrLf & xmlError.srcText & vbCrLf _ & "URL: " & xmlError.url Set xmlError = Nothing End If​
2. ייבוא קובץ XML לתוך טבלה קיימת (הדוגמא הנ"ל מקבלת את קובץ הXML של השער היציג של הדולר ומכניסה אותו לטבלה במסד.
Application.ImportXML DataSource:="http://www.bankisrael.gov.il/heb.shearim/currency.php", ImportOptions:=acStructureAndData​
בהצלחה!

yael800

New member
מעולה, זה מה שאני צריכה! רק שאלה קטנה

יש לי 2 כפתורים בטופס *לא מאוגד* Export Data -->
Application.ExportXML _ ObjectType:=acExportReport, _ DataSource:="MyUnboundReport", _ DataTarget:="MyUnboundReport.xml", _​
Impotr Data אני מקבלת שגיאה כי הטופס שלי הוא לא מאוגד. למרות שבזמן ריצה הוא עם נתונים. יש לך רעיון איך לעקוף את הבעיה הזו? מה שחשבתי זה ליצור טבלה זמנית של: ID - מספר אוטומטי OBJ - שם האובייקט שבטופס מחרוזת CONTENT - תוכן כמחרוזת - למרות שיש לי תכנים של LONG..

למעלה