תשתמש באקסל
ידידי היקר, אם תמשיך לנסות להדיח כלים במכונת כביסה ולכבס במדיח הכלים, לא תגיע רחוק. אקסס לא מיועד לדברים האלה. הוא מיועד לקחת סטים של נתונים (טבלאות), לקשר ביניהם ולבנות סביבם מערכות מידע פשוטות לעדכון והצגת הנתונים האלה. מקסימום אפשר לעשות מניפולציות ליניאריות פשוטות על הנתונים האלה וגם זה קשה לו. תרגיל כמו שאתה רוצה לעשות הוא לא ליניארי הוא אקספוננציאלי וזה משהו שאקסס לא יודע כל כך לעשות כי הוא מפעיל בשאילתות את אותה הפעולה על כל הרשומות (שורות) בלי להסתכל אחורה. שלא לדבר על זה שהנחת היסוד שלך היא שהרשומות מסודרות בסדר ששמת אותם, שזה משהו שצריך לוודא. עצתי הראשונית - תחשוב טוב אם לא כדאי להשתמש באקסל לחישוב שאתה מנסה לעשות. זה הכי פשוט.תייצא את הטור שלך לאקסל ותעשה את החישוב שם, אחר כך תחזיר את זה לאקסס אם אתה רוצה. אם אתה מתעקש - יש דרך אחת יחסית פשוטה, אבל לא תוכל להשתמש בנתונים ודרך אחת יחסית מסובכת, אבל תוכל להשתמש בנתונים. הדרך הפשוטה - יש בדו"חות אפשרות לעשות מה שנקרא running sum. שזה סכום מצטבר כמו בדוגמא שלך. תיקח את הטבלה שלך, תעשה עליה דו"ח, באשף הדוחות בהגדרת הסיכומים, תגדיר את הסכום הרץ הזה (אני לא בטוח שככה קוראים לזה בעברית) ואז בדוח שתקבל יהיה שדה עם סכום מצטבר כזה כמו שביקשת. את התוצאה של הדו"ח אפשר לייצא לאקסל ואז תוכל להשתמש בה ולייבא אותה חזרה לאקסס אם אתה מתעקש. אבל אי אפשר לבסס על זה שאילתות המשך באופן ישיר. הדרך המסובכת - לכתוב קטע קוד בVB שרץ על הטבלה שלך ובונה במקביל טבלה חדשה שהיא סכום רץ של הקודמת. בטבלה שנוצרה אתה יכול להשתמש בחישובי המשך. אין לי כוח לכתוב לך את כל הקוד הנדרש לפני שתגיד לי: א. אתה תוכל להתמודד עם הקוד הזה. ב. זה ממש קריטי לך לעשות את זה באקסס. פתרונות