אקסס ו-ORDER BY

the html man

New member
אקסס ו-ORDER BY

עשיתי משפט SELECT פשוט:
SELECT * FROM songs ORDER BY Stars \ Votes DESC​
הבעיה: אם לדוגמא ב-Stars \ Votes נקבל 4, 4.5 ו-5, ה-4 יבוא לפני ה-4.5. ואני לא רוצה שזה ייקרה
מדובר על אקסס... מישהו נתקל בזה ויודע מה לעשות? תודה

גרי רשף

New member
לא הבנתי

קודם כל- השאילץה שגויה, אבל אינני נכנס לזה ומניח שכתבת אותה כאן בלי לבדוק. מה בדיוק רצית שיקרה- שכל המספרים יופיעו במקומם חוץ מ-4 שצריך להופיע אחרי 4.5 ולא אחריו?

the html man

New member
אבל כפי שרשמתי בהודעה הראשונה:

"אם לדוגמא ב-Stars \ Votes נקבל 4, 4.5 ו-5, א ה-4 יבוא לפני ה-4.5. ואני לא רוצה שזה ייקרה "

s h i m s h o n

New member
כרגיל

תן דוגמא לנתונים קיימים. תן דוגמא לפלט רצוי. תן דוגמא לפלט הקיים והסבר מה לא טוב בו. השתמש בכפתור "תצוגה מקדימה" כדי לוודא שהודעתך תוצג כפי שאתה רוצה ושהיא תהיה מובנת לנו. הנח שאין לנו מושג למה אתה מתכוון (ואין לנו), ותסביר לאט-לאט, אפילו אם זה נראה לך מיותר. בברכה, ש.

the html man

New member
אוקיי

סליחה אם לא הייתי מובן
הנה דוגמא של חלק מהטבלה:
Stars Votes 1 1 6 2 7 2 3 1 110 23 0 1 8 2 2 1 11 3 2 1 0 1 4 1 5 1 9 3 0 1 5 2 0 1 14 3 4 1 4 1​
נקרא ל-Stars\Votes ממוצע. אני רוצה לעשות SELECT על כולם, כך שהראשון יהיה איפה שהממוצע הכי גדול, והאחרון יהיה איפה שהממוצע הכי קטן. ניסיתי משהו כזה:
SELECT * FROM songs ORDER BY Stars\Votes DESC;​
(שאני בכלל לא בטוח אם אפשר לכתוב ככה) הבעיה: אומנם זה כמעט בסדר הנכון, אבל עדיין פה ושם יש פיקשושים. לדוג': 14\3‎ יופיע אחרי 4\1‎. (וכמובן ש 14\3‎ גדול יותר) הנה דוגמא למה שאני מקבל:
Stars Votes 5 1 4 1 14 3 4 1 4 1 110 23 8 2 11 3 6 2 7 2 3 1 9 3 2 1 2 1 5 2 1 1 0 1 0 1 0 1 0 1​
אני מקווה שעכשיו אני מובן
תודה רבה!

the html man

New member
(שרשמתי את החילוק המספרים לא יצאו במקום הנכון

זה צריך להיות הפוך)

גרי רשף

New member
מה את בדיוק מקבל?

אני מבין ש-Stars \ Votes מציין את הערך השלם של החלוקה (נניח 3\17 זה 5). אתה בוחן את המיון לפי ערך זה (שאינו מוצג בתוצאות השאילתה) או לפי משהו אחר? תוכל לצרף צילום מסך של הקטע השגוי עם הנתונים?

the html man

New member
למה ערך שלם?

כן, אני מסדר לפי Stars \ Votes תראה בתמונה, מופיע 5, אח"כ 4, ואז כל המספרים שבין 5 ל-4, וככה זה ממשיך... כלומר קודם המספר השלם הקטן, ואז המספרים הלא שלמים שבין הקטן לגדול... תודה
נ.ב - אם השאילתא לא נכונה, אז איך היא רצה לי עכשיו?

גרי רשף

New member
נו באמת ../images/Emo4.gif

הוא מסדר נכון. יכול להיות שהתכוונת ל- Stars , Votes? הלוכסן ההפוך (\) מציין באקסס חלוקה ללא שארית, וכנראה שהתכוונת לכתוב פסיק (,) בינהם.

the html man

New member
אוקיי זאת כנראה הבעיה, שאין שארית

איך אפשר שכן יהיה שארית?
תודה על הסבלנות

the html man

New member
תודה תודה תודה!

מצחיק איך סימן כ"כ קטן עושה כ"כ הרבה בעיות
תודה

למעלה