אקסל

dw

Well-known member
מנהל
יכול להיות מעניין להשוות את אקסל ל-אמת מיחשוב.

משקיע88

Well-known member
לא ברור לי למה אקסל רכשה את השליטה בסינאל?
זאת חברה עם פעילות יציבה, 10,000 לקוחות, גישה לשווקים בינלאומיים ונרכשה במחיר שיגדיל את הרווח למניה של אקסל. כמו כן סינאל רשומה למסחר בבורסה, והרכישה מתאפשרת באשראי בנקאי ובהנפקה פרטית לכלל, שמוסיפה נדבך מוסדי לאקסל. לדעתי הרכישה סינרגטית לפעילות אקסל שתוכל להציע את מוצריה ללקוחות סינאל.

fortunes

Member
רוצה להיות קצת חילן, הבעיה היא בסינאל היא לחלוטין החברה הפחות טובה בתחום.

משקיע88

Well-known member

דו"ח מאכזב בשורה התחתונה בשל השפעת המלחמה וייסוף השקל.
פרט לכך, אם עסקת סינאל תאושר ע"י הרגולטורים שנת 2025 צפויה לדעתי להיות קפיצת מדרגה לאקסל. היא ממשיכה להתנהל באחריות תוך שילוב סינרגיות בין סוגי הפעילות. לדעתי אחת החברות המעניינות. מחזיק ולא ממליץ.

fortunes

Member
כמו שאמרתי וראינו מהתוצאות, סינאל חברה מתכווצת והפחות טובה בתחומה בארץ. לא נרכשה כאן מציאה.

משקיע88

Well-known member
כמו שאמרתי וראינו מהתוצאות, סינאל חברה מתכווצת והפחות טובה בתחומה בארץ. לא נרכשה כאן מציאה.
בנושא זה אנחנו מסכימים. אני גם מפקפק במהימנות הנתונים שמופיעים בדו"חות של סינאל. אבל אין לזה קשר לדו"ח של אקסל והעסקה טרם נסגרה. לדעתי אקסל מתכננת להציע את מוצריה ושירותיה ללקוחות סינאל, שמספרם רב למרות שאיכות פעילותם בספק. יש בסינאל מוצרי תוכנה חדשים ששמעתי עליהם טובות. אקסל חוזרת שוב ושוב על ניהול ציפיות לקוי אצל המשקיעים, ובאופן קבוע הדו"חות שלה מתאכזבים עד לעסקה הבאה. עדיין לדעתי עסקת סינאל בעלת פוטנציאל לרווחיות בעיקר בשל המחיר הנמוך ששולם במונחי מכפיל.

בורסה 2008

Well-known member
האמת שזה יותר הנהלת סינאל. יש תנאים מתלים לעסקה שנותנים לאקסל את האפשרות לבטל את העסקה לגמרי. עכשיו צריך לראות אם אקסל תיסוג מהעסקה או שתנסה לנצל זאת לשיפור מחיר. בסוף עוד יכול לצאת מזה טוב

משקיע88

Well-known member
קראתי את הדיווחים של אקסל. להבנתי רוב הכסף פרט ל23 מיליון ש"ח שולם, ותנאי אישור העסקה הושלמו ונחתמו. ההתניות נוגעות עד לחתימה הסופית. כך או כך, בשירשור הזה הבעתי את דעתי שאין לי אמון בנתוני סינאל. איך אקסל נפלה עם רכישה כושלת כזאת, כאילו היא חברת טבע וסינאל חברה בברזיל. במקום בו נתגלה ג'וק אחד יש לו משפחה גדולה. פעם אחר פעם אקסל יוצרת ציפיות גדולות ומאכזבת בביצוע. גילוי נאות, מחזיק באקסל, אין כאן המלצה לכיון כלשהו הקשור להשקעות.

משקיע88

Well-known member

אם מה שכתוב כאן נכון ואקסל ידעה על הטעות כבר 3 ימים אחרי הרכישה, הרי בכך שלא מסרה הודעה לבורסה פגעה במשקיעים והיא עתידה לשלם על כך גם במישור האכיפתי. יש לי הרגשה שהמידע חלחל לשוק, והיא מתבססת על התנהגות המניה אחרי הרכישה.

בורסה 2008

Well-known member
סיפור מאד מוזר, בהחלט. מעניין באיזו גישה אקסל תלך פה. אני הייתי שמח אם העסקה פשוט היתה מתבטלת כרגע.

השאלה היא למה אתה מחזיק אקסל עם דעותיך כל כך שליליות עליה?

משקיע88

Well-known member
סיפור מאד מוזר, בהחלט. מעניין באיזו גישה אקסל תלך פה. אני הייתי שמח אם העסקה פשוט היתה מתבטלת כרגע.

השאלה היא למה אתה מחזיק אקסל עם דעותיך כל כך שליליות עליה?
שאלה מצויינת! התרשמתי עד לעיסקת סינאל שהחברה מתנהלת מעולה. לא הייתי לבד אם נזכור שכלל, רפק ואפילו דויטש ובירם נכנסו בשערים גבוהים בהרבה ממני. אכן מסתבר שהיה עדיף לממש לפני כמה חודשים, אבל זאת שפיטה בדיעבד. לדעתי הנהלת אקסל טעתה כשנכנסה לתחום בו אין לה נסיון, אבל אני סמוך ובטוח שהגופים האמורים לא יתביישו לדאוג ולפקח על תיקון הנזקים וחזרה לקו הפעילות המרכזי. אינני מכיר חברות רבות שלא טעו, והשאלה היא אם יכירו בכך ויתעשתו.

למעלה