אקנה

אקנה

כבר שנים שלא היה לי מאז התיכון (בת 23) ופתאום בשבועות אחרונים יש האם זה קשור לתזונה? אוכלת בעיקר המון פירות (מלון ואפרסק, באיזור ה7 מנות ליום), הרבה לחם מלא (8-10 פרוסות ליום), דייסת קווקר אינסטנט, ביצים (1-3 ליום, 1 צהוב), כחצי קופסת גבינה ליום, 1-2 מעדני חלב, מעט טופו, ממרח תמרים וריבה, ירקות (מלפפון, עגבניה, גזר מבושל), אגוזים (מלך ושקדים), קרקרים (לחמית), ולעיתים רחוקות טונה מפחית או מעט חזה עוף (ללא ציפוי, מטוגן עם מעט שמן). משהו מהם יכול להיות הגורם לזה?

hal767

New member
אקנה אינו בעיה חיצונית בלבד.

מקור הבעיה הוא פנימי. זיהום/פסולת ברמה גבוהה משתחררת דרך העור החוצה, ואז מופיעים אקנה ומחלות עור אחרות. הגוף מנצל את תהליך ההזעה כדי לשחרר החוצה את הזיהום. למעשה בעיות עור אלה מצביעות על תהליך חיובי של ריפוי טבעי. לכשתרד רמת הזיהום הגוף יוכל להמשיך להתמודד איתו באמצעות מנגנוני ההפרשה הרגילים (צואה, שתן וכד'). טיפול בבעיה צ"ל שורשי - סילוק גורמי הבעיה. אכן, תזונה גרועה היא מהגורמים העיקריים לבעיה, אבל ישנם גם נוספים: תרופות, כימיקלים שונים, תכשירים קוסמטים שונים, עישון, סמים, אלכוהול ועוד. לשאלתך - לטעמי התזונה שלך אינה נכונה ומרכיבים שונים בה מזיקים. בראש ובראשונה כל המזונות מהחי. כמו כן לא התייחסת לגבי שילובי המזון בארוחות. הכוונה היא לצירופי המזון בארוחה. צירופי מזון גרועים הופכים את המזון לפסולת של חומרי תסיסה ורקבון במערכת העיכול. הפתרון המומלץ על ידי הוא להתאים לך תפריט טבעי אורגני כדי ליצור הזנה טובה וניקוי הגוף מהרעלים שהצטברו בו, שהם ה גורם העיקרי לבעיה. כמו כן יש להתייחס לצדדים אחרים בחייך ולתקן את הדרוש תיקון. אינני מכיר אותך ולכן אני כותב בכלליות. טיפול חיצוני בפצעים הינו אשליה במידה רבה. הוא אינו עוסק בשורש הבעיה, ולעיתים התערבות חיצונית פוגעת בעור (תלוי בדרך ובחומרים), כך שיש לנהוג בזהירות רבה. באופן כללי העור "ישמח" להיות נקי מקרמים ותכשירים למיניים, חשוף לקרני השמש מידי פעם ונקי. כך הוא יתפקד טוב יותר. אי אפשר להתעלם מהנפש, ובנקודה זאת אדגיש שמצב נפשי שלילי (מתח, עצבנות, חרדות וכד') מחמירים את הבעיה ומחלישים את יכולת הגוף לתפקד ולרפא את עצמו. לסיכום אדגיש שוב את העובדה שאקנה הינו סימפטום ולא הבעיה. חשוב לטפל בגורם הבעיה ולא בתוצאה שלה.

תודה../images/Emo39.gif

מסכימה איתך עם כל הנאמר לגבי צירופי מזון, אני אוכלת רגיל נגיד סנדוויץ' עם ביצה\גבינה, מעדן עם קורנפלקס, קרקר עם ריבה\ממרח תמרים, לגבי עוף\טונה אוכלת לעיתים רחוקות מאוד כי זה מגעיל אותי ולא אוהבת אבל אני יודעת שחשוב חלבון כדי שלא ירד השריר בגוף מפירוק עצמי. דייסת קווקר אוכלת על בסיס מים בלי תוספות, רק עם מלח. פירות אוכלת לפני\תוך כדי\אחרי ארוחות ודיי הרבה האמת. אולי זה בגלל שהרבה סוכר צורכת? אני אוכלת גם שוקולד מריר איזה 1-2 קוביות ליום, פעם ב..שותה כוס קפה מחצי כפית. שותה בעיקר תה שחור עם סכרין. אין לי רגשות שלילים כמו חרדה או עצבנות, רגועה רוב הזמן וישנה טוב. לא שמה שום קרמים בכלל על העור ושוטפת פנים פעמיים ביום במים וסבון פשוט לפנים (בcarema). האם טונה במים מפחית (ללא חומר משמר), או חזה עוף נקי זה גם יכול להיות קשור לאקנה? משומה יש לי תחושה שזה בגלל ריבה\ממרח תמרים שעם סוכר,ועודף פירות או קצת שוקולד. לא לוקחת שום תרופות כרגע מלבד תוסף של סולגר שיש לו MSM, אבץ, נחושת, ויטמין C, פרולין, ליזין וסיליקה שזה אמור להיות טוב לעור ולשיער. וגם לוקחת לעיתים תוסף שיש בו מגנזיום, ויטמין E, וויטמין B6 (אמור להיות נגד התכווצויות שרירים ברגלים).

hal767

New member
אני רואה את הדברים אחרת.

באשר לתוספים, הרי הם טובים בעיקר לזה שמוכר אותם. הם משבשים את הכימיה של הגוף, גורמים למחסורים שונים ומהווים פסולת שהכליות צריכות להפטר ממנה. בהחלט אפשר למצוא אותם גם בזיעה של הגוף כאשר הוא מנסה לסלקם החוצה. כל התכונות והסגולות של תוספי המזון כפי שכתובים במסר שלך הינם המצאות של היצרנים והמשווקים שמנסים באמצעות עובדות שגויות לקדם מכירות. זהו שקר הפירסום. לא אתפלא אם תוספי המזון הינם חלק מגורמי בעיותייך הרפואיות. כל יסודות המזון הדרושים נמצאים בשפע ובאיכות טובה בתזונה צמחונית אורגנית מתאימה. הגוף זקוק למזון ולא לתוצרי המעבדה הכימית המהווים חיקוי עלוב ולא מוצלח למקור. בסנדביץ' שלך את מפספסת את צירופי המזון הנכונים, וחבל. זה לא נכון שעוף וטונה חיוניים בגלל החלבונים שבהם. הקיבה האנושים כמעט ואינה מפרקת חלבונים של בשר בעלי חיים. רובם נרקבים במערכת העיכול האנושית ומזהמים אותה ואת הגוף כולו ברעלים מסוכנים המהווים את הזרעים והשורשים של כל המחלות והמחסורים התזונתיים. חלבונים מהצומח הינם המתאימים לאדם. אגוזים, שקדים, שומשום, חמניות, קטניות מכילים כמויות גדולות של חלבון איכותי. אין צורך להפריז באכילת חלבונים. עודף חלבון בתפריט, מזיק. גם בפירות וירקות ישנם חלבונים טובים בכמות קטנה. תה שחור, שוקולד וקפה הינם סמים מעוררים שמייצרים בגוף חומציות יתר, והם גורמים לתת תזונה במינרלים בעיקר. כמו כן הם מציפים את הגוף בחומצת שתן מזיקה הקשורה להתפתחות מחלות שונות. ראי, פורום אינו המקום להרצאות ארוכות בתחום התזונה והריפוי הטבעי, וגם אין לייעץ במסגרת הזאת. אי אפשר לייעץ לאדם שלא מכירים. יעוץ כזה הינו בניגוד לכללים הבסיסיים של רפואה נכונה. ממליץ לך לקרא באתר שלי כדי לקבל מידע רחב יותר בנושא הבריאות הטבעונית. אני מגלה שם את כל ה"סודות המקצועיים", כמקובל בטבעונות ההייג'יניסטית. http://brieut.goop.co.il/Web/Default.aspx

freearth10

New member
זה מגעיל אותי

היי הולכת בגשם, למה עוף/טונה מכעיל אותך? מאיה

קשה להסביר

המרקם היבש והריח של דג. חזה עוף, טונה\דג במים הם יבשים. אבל אלו מקורות החלבון שמעכלת הכי טוב. לא, הם לא נרקבים אצלי במערכת עיכול ולא תוססים ולא מזהמים לי כלום. מעכלת אותם יותר טוב ממוצרי חלב וקטניות. וגם מגעיל אותי לחשוב שמה שאוכלת היה חלק מתוך גוף של חייה פעם שהרגו.

freearth10

New member
הם מזהמים

היי הולכת בגשם, הם מזהמים אצלך את המחשבה/רגש וכל פעם שאת נוגסת בהם את מזכירה לעצמך את זה שאת אוכלת חיה שפעם הרגו בשביל שאת תוכלי לעכל את מקורות החלבון. המחשבה/רגש מזוהם/ת הזאת מזהמת לך את העור ורוצה לגרום לאיזשהו שינוי. דרך אגב, יתכן וזה נכון גם לגבי פריטים אחרים בתפריט היומי שלך. אני שנים אכלתי בשר בגלל שחשבתי שזה בריא. ואז ביום אחד הפסקתי לאכול גם דגים וגם בשר. מאז דווקא חל שינוי לטובה בתזונה שלי ואיתה חלו גם שינויים בחיי בכלל. לא ברור לי לגמרי שזה הדבר היחיד שמבקש שינוי בחייך ולי נראה שהצורך בבשר מתיישב יותר על הצורך בהזנת האינסטינקטים הכי בסיסיים שלנו, שכאשר הם מוזנים כראוי, אנחנו חלק מהמחזוריות שבטבע ומאפשרים לשחרר את כל מה שהגוף שלנו לא צריך בצורה מחזורית וסדירה... תרתי משמע מאיה

freearth10

New member
הם מזהמים

היי הולכת בגשם, הם מזהמים אצלך את המחשבה/רגש וכל פעם שאת נוגסת בהם את מזכירה לעצמך את זה שאת אוכלת חיה שפעם הרגו בשביל שאת תוכלי לעכל את מקורות החלבון. המחשבה/רגש מזוהם/ת הזאת מזהמת לך את העור ורוצה לגרום לאיזשהו שינוי. דרך אגב, יתכן וזה נכון גם לגבי פריטים אחרים בתפריט היומי שלך. אני שנים אכלתי בשר בגלל שחשבתי שזה בריא. ואז ביום אחד הפסקתי לאכול גם דגים וגם בשר. מאז דווקא חל שינוי לטובה בתזונה שלי ואיתה חלו גם שינויים בחיי בכלל. לא ברור לי לגמרי שזה הדבר היחיד שמבקש שינוי בחייך ולי נראה שהצורך בבשר מתיישב יותר על הצורך בהזנת האינסטינקטים הכי בסיסיים שלנו, שכאשר הם מוזנים כראוי, אנחנו חלק מהמחזוריות שבטבע ומאפשרים לשחרר את כל מה שהגוף שלנו לא צריך בצורה מחזורית וסדירה... תרתי משמע מאיה

freearth10

New member
הם מזהמים

טאוֹ

New member
../images/Emo135.gif

אני חושב שבנקודה זאת ממש ברור, שהם מזהמים.

freearth10

New member
חחח... ../images/Emo13.gif

בדרך כלל כשהודעה לא נשלחת: אני אומרת לעצמי: כנראה שמשהו בה לא התאים ומניחה לה. הפעם לא ויתרתי וכשראיתי שתפוז לא איפשר שלחתי אותה שוב ושוב. כשראיתי את ההודעה המשולשת רציתי לבקש ממך למחוק את המיותרות, אבל אחר כך חשבתי שאולי הן בכל זאת לא מיותרות
. מאיה

Besomet

New member
נקודות נוספות למחשבה/בדיקה

האם החלפת גלולות למניעת הריון (במידה ואת נוטלת)? האם את בתקופה של יותר לחץ/מתח לאחרונה? האם את חווה שינויי מצב רוח לעיתים תכופות יותר או בעוצמה גדולה יותר? אקנה מופיע כתוצאה מפעילות הורמונאלית מוגברת ובלתי מאוזנת וכדאי לשקול לפנות גם לאנדוקרינולוג שישלח לבדיקות דם.

המ

קצת יותר לחוץ. אבל היו לי תקופות יותר לחוצות בחיים. אני רוב הזמן בבית. אין לי שינויי מצב רוח. דיי יציב. לא לוקחת גלולות ולא לקחתי. אבל המחזור לא סדיר ולעיתים לא מקבלת, ובא בהפתעה, נניח החודשיים דילג. זה כבר שנתיים ככה, לא רואה טעם להתעסק בזה. אני אנסה להוריד את הסוכרים ממקורות ריבה וממרחים (חוץ מפירות) מקווה שיעזור.

יעל ND

New member
נשמע

שיש לאזן אותך הורמונאלית וזה מה שיעזור לבעיית העור שלך. לא יודעת אם יש קשר לתוסף שאת לוקחת (מי שנתן לך אותו וודאי היה בעל מידע הרבה יותר רב יותר עליך ממני). לא נשמע שזה קשור לתזונה, אבל חלב ומוצריו בכל מקרה הייתי מוציאה מהתפריט. ממליצה לך לפנות לטיפול כאשר הדגש יהיה כנראה לאיזון הורמונאלי. הנה קצת מידה על אקנה ועל חוסר איזון הורמונאלי מקווה, שזה יעזור

../images/Emo24.gif

את מתכוונת איזון הורמונלי בגלולות? כי אני לא מוכנה לקחת. גם כשהיתי בקשר שנה לא היתי מוכנה לקחת כדורים. מעדיפה דברים טבעיים.. איך מטפילם בחוסר איזון הורמונלי? מה עוזר לזה? זה קשור אצלי לאחוזי שומן שלא מספיקים בגוף. איזה דברים את כן ממליצה לאכול? איזה דברים מהחי הם יחסית בסדר (אם לא מוצרי חלב)?

איזון הורמונלי

לא מושג באמצעות גלולות, ולהיפך. הגלולות כופות מצב מסויים על הגוף, ולכן אי אפשר לראות, או לבחון, את חוסר האיזון. הטיפול הוא סימפטומטי לחלוטין, ומאוד לא מומלץ. אבל את כבר הבנת את זה... ההמלצה היא לגשת לטיפול, למרות שמדובר בהוצאה כלכלית, ואולי זה נראה לך לא משתלם (מהתגובה שלך לאור), אבל שינוי קטן לפעמים עושה הבדל גדול. הסיבה שבגללה ממליצים לגשת לטיפול היא שרק אז אפשר לאבחן אותך באמת, ולהבין מה מקור הבעיה, ואיך אפשר לשפר את זה. טיפול יתחיל בתשאול ובאבחון, ולאחריו יציעו לך את הטיפול- תזונה, תוספי תזונה, צמחי מרפא, פרחי באך או רפלקסולוגיה, דיקור או רמדי הומאופתי: לפי המטפל והגישה שפנית אליהם. יש המון גורמים שיכולים להיות לכל דבר. אחוזי שומן נמוכים משפיעים בגילאים מאוחרים יותר (גיל המעבר), ואצל כל אחד (או כשמדובר בענייני מחזור- אחת) הגורם הוא אחר. יכול להיות חוסר בהורמון, ומנגד- עודף באחר. חוסר בויטמינים, מינרלים או חומצות שומן שיכולים לעשות את ההבדל... ככלל, מומלץ לפנות לאנדוקרינולוג, שיפנה אותך (ואולי באמצעות רופא/ת הנשים שלך), לבחינת הפרופיל ההורמונלי שלך. אחר כך תוכלי לפנות לרפואה המשלימה, כדי לבחון את הנתונים ולאתר את הטיפול שמתאים לך. ועם או בלי קשר, יכול מאוד להיות שההפחתה של הסוכר שהעלית, תשפר את המצב. אבל עדיין, שוב, כמו שאמרה אור - לפעמים לוקח לרפואה המון זמן לעלות על הבעיה, בעיקר כשזו הופכת להיות בעיה גדולה...

יעל ND

New member
גלולות? ח"ו!

גלולות לא מאזנות, הן מחמירות את הבעיה ומקשות על הגוף לפתור אותה. יש הרבה דרכים אחרות לטפל בבעיה. אני אישית משתמשת בשילוב בין הומאופתיה ודיקור או צמחי מרפא ודיקור + צבע+קריסטלים. מבחינת התזונה נשמע שאת אוכלת בסה"כ לא רע. 3 ביצים ביום - זה מעולה. דגים - זה מעולה. אגוזים - זה מעולה. כדי להתאים לך תזונה אישית - כמו גם כדי להתאים לך טיפול - יש לאבחן אותך בצורה מסודרת.

תודה

הביצים לא שלמות! רק חלמון אחד. המטרה מאחורי 3 חלבוני ביצה, להשלים חלבון כדי לא לאכול בשר(עוף).

למעלה