אקנה

leaving

New member
אקנה

אני סובלת מגיל 15 מאקנה באיזור מסוים בלבד בפנים-אזור האף. רק שם העור שמנוני והוטה לפצעים וכל שאר הפנים והגוף נקיים ויבשים. משתמשת בסבון ניקוי עדין כדי לא לייבש מדי ואני צמחונית אז התזונה שלי מבוססת על הרבה ירקות טריים ולא מבושלים, דגנים מלאים, המון קטניות, הרבה אגוזים- ברזיל, מלך, שקדים, גרעיני חמניה ודלעת, פירות אבל לא יבשים, מוסיפה תמיד גם פטרוזיליה,בצל,שום לסלטים, ירקות יש לי בכל ארוחה, סה"כ 6 ארוחות ביום. מה שכן, יש לי ביצים וטונה- ביצה קשה אחת כל יום...ופחית של טונה כל יום. שותה 1.5-2 ליטר ביום וגם עוסקת בספורט 4-5 פעמים בשבוע. הדרך הירידה שלי להלחם עם זה היא באמצעות משחות בנזויל פרוקסיד למיניהן, אבל...אין דרך טבעית למנוע את זה ולהפטר מזה כבר? אני בת 20. כמו כן נוטלת 2 קפסולות של אומגה 3 משמן דגים. יש לכם המלצות לויטמינים או דברים לאכול שיכולים לעזור למצבי?

מבחינת תזונה-

זה כל מה שאת אוכלת? או שיש גם פחמימות ריקות? את צורכת שמנים מכבישה קרה? או גם שמן מזוכך, מטוגן וכו'? (טונה בשמן?) אם התזונה שלך אכן רק לפי שאת מספרת, יכול להיות שיש מקום לטיפול נוסף- כמו רפלקסולוגיה,למשל, או פרחי באך, ואולי כדאי להפסיק עם המשחות, ולאפשר לגוף להוציא את מה שהוא מנסה להוציא... אם את מאוזנת תזונתית, רגשית, הורמונלית- יתכן וברגע שהגוף יוציא- הכל כבר יעבור לבד...

leaving

New member
פירוט:

מבחינת פחמימות ריקות- 2 פירות ביום - תפוח ואפרסק, לא ברציפות, אחד בבוקר ואחד בצהריים או בערב ו-עד- 2 פורסות לחם מקמח שיפון מלא דייסת שיבולת שועל אורגנית (מחצי כוס של פתיתים) עם 30 גרם נבט חיטה מערבבת.. השמנים שאני צורכת זה: 2 קפסולות של אומגה 3 משמן דגים 30 גרם גרעיני חמניות הטונה שאוכלת היא במים ואפילו דלה בנתרן: 39 גרם נתקן ל100 גרם שזה פחית בירקות- כל יום גזר בינוני 2 מנות גדולות של ברוקלי בערך 150-200 גרם, 100 גרם תרד, פטרוזיליה בכל סלט, 2 מלפפונים, 2 עגבניות, 2 פלפלים, 100 גרם כרוב, 100 גרם כרובית, וכל אלו כל יום.. חלבון מהצומח- שעועית לבנה מבושלת 100 גרם, פולי סויה 100 גרם..

hal767

New member
אקנה, מספר הערות

1-אינך צמחונית. אכילת דגים למינייהם ובליעת וכמוסות שמן דגים מוציאות אותך מהצמחונות. ע"פ הגישה הצמחונית/טבעונית, "מזונות" אלה הינם גורמי מחלות ותת תזונה. 2-הפרזה בשתייה אינה יתרון, להפך. מצרף קישור למאמר שלי בנושא http://brieut.goop.co.il/Web/SiteHomePage.aspx?PageType=0&ItemID=37363 3-לא ציינת אם את צורכת מזון אורגני. לדעתי, אכילת מזון אורגני היא כלל מספר 1 בתזונה נכונה. 4-תזונה צמחונית אורגנית נכונה היא חלק חשוב בטיפול בבעית האקנה. יש לבצעה נכון בהתאמה לפציינט. אז היא תשמש כדרך ריפוי. הגורמים העיקריים לתופעת האקנה, מקורם מתוך הגוף. זהום פנימי המלוווה במחסורים תזונתיים הוא מהגורמים הנפוצים ביותר לבעיה. לכן יש להדגיש את חשיבות התזונה כדרך ריפוי. ניקוי הגוף והזנתו היא נוסחת הריפוי. את הניקוי מבצע הגוף, מותנה בתזונה המאפשרת לו לעשות זאת. הזנה תתקיים באמצעות תזונה מתאימה. 5-ולשאלתך האחרונה, אינני ממליץ על תוספים למינייהם. אין להם כל יתרון על מזון טבעי בריא ומאוזן. דרך המניעה, כמו דרך הריפוי, קשורים בראש ובראשונה בתזונה שלך. זאת, בשילוב עם תחזוקה נכונה של הגוף, יתנו לו את היכולות לרפא את עצמו.

למעלה