אקנה מינוציקילין

R2032

New member
אקנה מינוציקילין

שלום, בשנתיים האחרונות הופיעו לי מלא מלא פצעונים קטנים וכאלה שהם עם המוגולות והיו עוברים אחרי כמה ימים ומשאירים איתם סימן אדום חלק עברו וחלק לא... חשבתי שזה בגלל הגיל שאני עדיין בגיל ההתבגרות (18) וזה יעבור.... לפני כחודש +- הייתה לי התפרצות נוראית של פצעונים. העניין הוא שהם מופיעים באזור הסנטר ופאות הלחיים.. הכוונה לצידי הפנים... מרכז הפנים די חלק (תודה לאל)... הייתי שמה על זה מייקאפ כדי לכסות והייתי יוצאת החוצה. הלכתי לרופא עור הוא נתן לי שתי משחות אחת לשים בערב ואחת בבוקר... נאו מדרול ודאלגיס T משהו כזה... + האנטיביוטיקה מינוציקילין. אני לוקחת את האנטיביוטיקה קרוב לשבוע וקצת... יש שיפור אבל לא כזה שאני יכולה לצאת מהבית בלי מייקאפ. שאלתי היא כזו עכשיו עור הפנים שלי נורא יבש... הוא מתקלף ואני משערת שזה בגלל האנטיביוטיקה.... הסתגרתי בבית כבר קרוב לחודש בלי לצאת בכלל ומבלי לשים מייקאפ ובלי לשים קרם לחות. האם מותר לי לשים קרם לחות בזמן שאני נוטלת את האנטיביוטיקה? או שמא זה יהרוס את הטיפול? והאם אני יכולה לשים מייקאפ כשאני עם האנטיביוטיקה?... אני לא יכולה להמשיך להסתגר בבית... אני נורא מדוכאת.

תשובות

שלום רב אל תדאגי סביר שהטיפול יעזור - כל טיפול בחטטת נפוצה לוקח כחודשיים להשיג אפקטיביות ובכל מקרה יש לזכור שחטטת היא מחלה כרונית - יש אנשים שממשיכים לסבול ממנה שנים רבות - גם אחרי גיל ההתבגרות - וכמו כל מחלה כרונית - צריך להשאר תמיד במעקב של רופא העור. לגבי המייקאפ - אפשר לגבי קרם לחות - חפשי קרם לחות שרשום עליו non-comedogenic (בטוח לשימוש בחטטת) בהצלחה

למעלה