אקנה ורפואה משלימה...

bloody shoes

New member
אקנה ורפואה משלימה...

אני סובלת מאקנה כבר הרבה מאוד שנים - אני בת 24 ומדובר כבר בערך ב-12 שנים.
המצב הוא לא חמור אבל קיים ולא מרפה.
חוץ מתקופות של טיפול תרופתי כמו רואקוטן או אנטיביוטיקות למינהן העור שלי לא היה נקי באמת אף פעם.

אני כבר שנתיים ממעטת מאוד במוצרי חלב ובכלל התזונה שלי מאוד מאוזנת וקשה לי להאמין שהיא מהווה טריגר כלשהו.

אז עכשיו בעצם כשאני רואה שזה ממש לא הולך לחלוף מעצמו אני חושבת על לטפל בזה מבפנים..

השאלה היא - האם לרפואה המשלימה יכול להיות פתרון לזה? ואם כן, אז איזה כיוון - דיקור יכול לעזור?
יש כאן מטפלים שבאמת הצליחו לטפל בזה ולהעלים אקנה? אם כן תוך כמה זמן זה קורה?

ואם יש לכם המלצות כנות לגבי מטפל עם נסיון ספציפי לבעיה הזו שיוכל לעזור לי אני אשמח

0 אור 0

New member
מבפנים ומבחוץ

אני מאמינה שבבעיות עור בכלל ובאקנה בפרט צריך לשלב את הטיפול הפנימי עם החיצוני,
לפן החיצוני למצוא קוסמטיקאית טובה עם נסיון באקנה ורצוי עם הבנה במוצרים טבעיים,
לשלב טיפול דו שבועי או חודשי עם טיפול יומיומי בעזרת מוצרים שמותאמים אישית לעור שלך
במקביל טיפול מבפנים שיכלול איזון של המערכת ההורמונלית עם חיזוק של מערכות ההרחקה, גם התאמה של התזונה צריכה להבדק - יתכן שאת אוכלת תזונה שבריאה לאנשים אחרים אבל לא לגמרי מתאימה לך, ויתכן גם שהתזונה בסדר אבל מקור הבעיה אחר
הטיפול יכול להיות בכמה וכמה שיטות של רפואה משלימה , גם דיקור אפשרי, אם כי אין לו יתרון מיוחד על שיטות אחרות
בדרום אני יכולה להמליץ לך על שתי קוסמטיקאיות טובות, אבל אם את לא מכאן, אז כדאי שתצייני מקום מגורים כדי לקבל המלצות יותר קרובות

bloody shoes

New member
תודה על התשובה הזריזה

אז ככה - חיצונית כרגע אני מצליחה לשלוט הזה ברמה מסוימת אבל כבר הגעתי למצב שנמאס לי לטפל בזה חיצונית - מדובר על משטחים - זה יכול להיות גם חזה,זרועות ולא רק פנים ככה שקשה להשתלט על זה מבחוץ..

בעקרון אזור תל אביב והמרכז

ינוקא1

New member
בבעיות עור

מנסיוני יש שני גורמים : העיקרי תזונה , השני לחץ נפשי.

יתכן מאוד שהתזונה שלך מאוזנת יחסית ל"מה שאומרים" , אך לא בטוח שהיא מתאימה עבורך אישית.

למשל - יש אנשים שחלב לא מזיק להם בכלל , ויש אנשים שכמויות זעירות של חלב מביאות אותם לחדר מיון . . .

כנ"ל ישנם מוצרים הנחשבים "בריאים" אך הם אינם כל כך בריאים : חיטה ומוצריה למשל עושים נזקים אדירים לכלל האוכלוסיה , והיא אחת האחראיות העיקריות לסכרת ולבעיות שונות.

לעומתם יש מוצרים הנחשבים "לא בריאים" כמו בשר ושומן מהחי , שבשורה תחתונה הם בריאים מאוד ונאכלו על ידי בני האדם בחצי מליון שנות אבולוציה.

(בארצות קרות אפילו היוו את רוב התזונה.
כנ"ל יש מעט מאוד "אלרגיה לבשר" לעומת אלרגיה לחלב או לחיטה).

אני חושב כי למרות שהתזונה שלך מאוזנת , אסור להזניח את הכיוון הזה.
בבעיות עור כמעט תמיד התזונה היא גורם עיקרי.

ניתן להשפיע חוץ מאשר על תזונה על הלחץ הנפשי , ועל חיזוק הגוף ודרכי פינוי הפסולת בגוף ועוד ועוד - מה שיקל את האקנה.
אך עדיין מנסיוני בבעיות עור הכיוון הראשי צריך להיות תזונה.

משום מה כרגע עולה לראשי אפשרות שהלחות באוויר מזיקה.
העור קשור לראות לפי הרפואה הסינית , וכאשר חיים בסביבה עם הרבה לחות המכבידה על הראות זה משפיע , וגורם להן להוציא פסולת דרך העור.

bloody shoes

New member
לגבי התזונה

יכול להיות שהיא לא מושלמת עבורי אבל באמת שאני לא רואה שום שינוי בין ימים שהתזונה שלי יותר ג'אנקית לשגרה הרגילה שלי...

אני מתחילה את הבוקר בדרכ בפרי/ לחם מלא עם ממרח טבעוני כלשהו (לרוב פסטו)/ קפה עם מעט חלב/ חביתה. בחורף זה יכול להיות גם דייסת שיבולת שועל או דוחן.

לארוחת צהריים זה יה בדרכ מעט חזה עוף/דג + אורז לבן/ עדשים למינהם/ כוסמת/ לפעמים פסטה

בערב זה בדרכ סלט/ דייסה/ מה שאכלתי בצהריים/ פירות

נמענת מירקות כמו עגבניה וחצילים.

בדרכ יש גם איזה קובית שוקולד מריר וגם זה יש תקופות שלא קורה.
פעם בהרבה זמן יכול להיות איזה חתיכת עוגה ועכשיו בקיץ גלידה...

ניסיתי תקופות ללא מוצרי חלב לגמרי - לא ראיתי שום תוצאה. ניסיתי תקופות בלי קפאין - גם פה לא היתה השפעה.

בקיצור מה שאני מנסה להגיד זה שקשה לי מאוד למצוא מה בתפריט שלי יכול להשפיע...

אגב.. בנוגע לאקנה עצמה אז היא לא ציסטית ומתמקדת בלסת כמו שקורה בגיל הזה בדר"כ,
אלא היא פשוט על כל הפנים פחות על המצח ומדובר בפצעים עם ראש אדמדם לבן - לא הפצעים שהיו לי בגיל התבגרות.

ינוקא1

New member

bloody shoes

New member
רפרפתי ממש בקצרה ויש לי שאלה

מאוחר יותר אני אקרא יותר לעומק.. אבל כרגע אני תוהה איך התזונה הזאת מתייחסת לזה שמזון מהחי או חלבונים בכלל גורמים לתגובה מאוד חומצית בגוף?

ינוקא1

New member
היי

אינני מתמצא בשיטת התזונה הזו של "הימנעות ממזונות מעוררי חומציות" ושמירה על PH הנוטה לבסיסיות.

אני חושב שהמערכות בגוף מורכבות , ואינני חושב שחומציות זה המדד היחיד ל"האם אוכל בריא" או "לא בריא" , אינני מכיר הוכחה לכך - למרות שיש בזה הגיון.

(אם נשתה רק מיים מזוקקים , בוודאי לא יעלה לנו הPH , אך אני בטוח שתסכימי שזה לא בריא . . .
)

הגישה האבולוציונית אומרת דבר פשוט - בוא ונראה מה אכלו אבותינו ב400 אלף שנות קיומם , ובכל מקום בו יש מערות של אדם קדמון רואים שהוא אכל בשר - והרבה.

(למשל כאן :
http://he.wikipedia.org/wiki/מערת_קסם
ורואים שם שאפילו בישלו לפני 400,000 שנה !)

אז אולי בשר מעלה PH , אך מצד שני נותן לגוף חומרים אחרים החיוניים לו. בכל אופן גופינו מותאם לעיכולו כבר שנים רבות.

מה ששונה בחיטה ודגנים אחרים למשל שהאדם התחיל לאכול אותם רק מלפני 10,000 שנה עם המהפכה החקלאית.
כנ"ל החיטה של ימינו היא איננה החיטה שאכלו אבותינו אלא הכלאה של כל מיני זני חיטה ממקומות שונים בעולם וככל הנראה היא אחד האשמים העיקריים בהשמנה וסוכרת.

זה נכון שהגזמה בכל דבר יכולה להזיק , גם הגזמה בחלבונים , אך כנראה שהבעיה העיקרית אצל רובינו היא דווקא הגזמה בפחמימות ולא בחלבונים.

אני עצמי הייתי צמחוני כמה שנים , וזה לא עשה אותי בריא יותר.
היום אני אוכל בשר וכן נמנע מחיטה ומוצריה ורואה שיפור ענק.

(אולי תפני את השאלה שלך למיקי בן דור , יהיה לו מה לכתוב בפוסט הבא . . .
)

יעל ND

New member
כן, מענה מעולה

גם בטיפול וגם כעזרה ראשונה ל"בינתיים".
ממליצה בחום לפנות לייעוץ טבעי. בהצלחה!

למעלה