אקנה בגיל 22

• פותח הנושא Deanb
  • פורסם בתאריך

Deanb

New member
אקנה בגיל 22

שלום לכולם בחצי שנה האחרונה נהיה לי אקנה יחסית די מורגש, לא היסטרי או עמוק או רציני, אבל המצח אדום והלחיים עד הסנטר אדומים, במצח יש לי ציסטה קטנה ועכשיו החלה עוד התנפחות קלה ליד... רופאת עור המליצה על רואקוטן, אבל אמרה שאני חייב להישאר בארץ לאורך כל התהליך, ואני בכל מקרה לא מעוניין לקחת עקב תוצאות הלוואי - בנוסף, מאמצע אוגוסט אני בכלל בחו"ל להרבה זמן ולא בארץ... ניסיתי גם רט-אויט חודש ודאלאגיס ביחד ולא ממש ניכר שינוי... ניסיתי קרמים, הייתי בים כמה פעמים, אך ללא הואיל מה לעשות? האם לתת לזה לעבור? כרגע אני גם בתקופת לחץ וחשש ולכן זה כנראה מאוד משפיע תודה!

חטטת

שלום רב, היות שאיני מכיר אותך אני מתקשה להציע לך פתרונות. תאורטית - ניתן לנסות שילוב שיכלול אנטיביוטיקה בכדורים ומשחות מקומיות. בברכה.

Deanb

New member
אילו עוד פרטים אתה צריך עליי כדי

שתוכל לכוון אותי יותר? אני לא רוצה לקחת כדורים... ואני כרגע בשיא של מתח עקב משהו מאוד מסויים האם זה יירגע ככל שהזמן יעבור והמתח יפחת?

חטטת ומתח

אומרים שיש קשר בין השניים ... מצד שני הרבה אנשים לחוצים כל החיים כל פעם ממשהו אחר נאחל לך שהכל יסתדר בקרוב

Deanb

New member
כן אבל כבר היו לי לחצים בעבר

וזו הפעם הראשונה, בחצי שנה האחרונה, שמופיעים לי ככה אדמומיות ונקודות אדומות באופן רציני... זה לא היה בעבר בכזו צורה... האם מזג אוויר קר במיוחד יכול לעזור? :)

שאלה באותו עניין...

שלום לי יש אקנה בגיל 23 ולא עזרו משחות וקרמיים רפואיים\קוסמטים, לפני כשנה וחצי התחלתי לקחת רקוטן כחודש ואז קפץ לי משהו של הכבד בבדיקת דם מ30 ל60 [לא יודע בדיוק מה זה שם..] וקצת הכולסטרול , והרופא אמר לי ללכת לדיאטנית ולהמשיך בטיפול אבל הפסקתי בעצת אימי. היום הייתי שוב אצל רופא עור אחר והוא אמר שאפשר לקחת אולם לא מסבירים לי מה זה בדיוק מה שקפץ שם ואם יש בזה סיכונים? אם אינך יודע מחמת חוסר פרטים מה אתה ממליץ לעשות ללכת למומחה גדול? יש טיפול אחר או כל פתרון אחר בין קשור בכדורים ובין שלא? תודה רבה.

זה לא ממש באותו ענין אבל שיהיה

כידוע לכל רופאי העור - תופעת הלוואי הכי נפוצה של הטיפולים ברואקיוטן הם חרושת השמועות כנגד התרופות הללו עליה בתפקודי כבד ובשומני הדם (טריגליצרידים) הם עניין שכיח מאד בקרב הנוטלים עליה מתונה כפי שהיתה לך -אינה סיבה להפסקת הטיפול והיא חולפת כאשר מפסיקים את הטיפול כמו כן נשמע שרופא העור שביקרת אצלו נתן לך המלצות נכונות מאד לגבי דיאטה . בהצלחה.

שוב,

קשה לאמר... ספר לנו לאחר שתסע למקום הקר... כפי שציינת אתה שרוי בתקופת מתח חסרת תקדים- יתכן שזו הסיבה להחמרת החטטת שלך. הטיפולים שהוצעו לך על ידי הרופאים - אותם פרטטת מוקדם יותר הם הטיפולים המקובלים פרט לכך - יש אנשים שהחטטת שלהם מוחמרת על ידי מוצרי חלב או מזון עתיר סוכרים ושומנים שיהיה לך המון בהצלחה בכל אשר תבחר.

למעלה