אקנה בגב

emily33

New member
אקנה בגב

שלום לכולם, אני חדשה בפורום

בחודשים האחרונים החלו להופיע לי פצעי אקנה בגב, אדמומיים ואף כואבים.
יש לציין שיש לי כמה בודדים מידי פעם על הפנים ועל המחשוף אבל לא משהו רציני כמו בגב.
זה מפריע לי מבחינה אסתטית בייחוד בשל הקיץ הקרב, זה כואב והכי חשוב - על מה זה מצביע??
אני שומרת על תזונה נכונה, נמנעת מאוכל שומני ומטוגן וממעיטה בפחמימות, יחד עם זאת אני לוקחת גלולות כבר המון שנים (מינס - שהן במינון הכי נמוך).
אני לא נוהגת ללכת לקוסמטיקאיות כי לדעתי הן רק הורסות את הפנים ואני גם לא ממש מתלהבת להכניס לגופי כל מיני כדורים..

אשמח לקבל עצות מה הטיפול המועדף והיעיל ביותר בבעיה (אני בת 26).

תודה וחג שמח!!!

כמה דברים לגבי אקנה בגב

ראשית, הייתי בודק את הלבוש, ז"א את סוג הבד. עדיף תמיד כותנה בעיקר בקיץ.
שנית - אם את מכבסת באבקה לעבור לנוזל.
שלישית, והכי חשוב. מנסיוני כמטפל, פצעים בגב מקורם רגשי, והוא עלול להעיד על אבוד אמון באדם מסויים,
מהבחינה של "אין לי גב ממנו/ממנה " זה נשמע אולי הזוי מעט, אבל זה ממש כך.

בהצלחה

יעל ND

New member
שלום אמילי,

אני מברכת אותך על גישתך לקוסמטיקה ולכדורים, מזדהה איתך 100% בנושא ושמחה שבחרת בדרך טבעית.
שאלה חשובה: מי אבחן שמדובר באקנה? רופא עור או רופא משפחה/נשים/כו'?

michaelgor

New member
טיפול באקנה

אקנה היא דלקת של בלוטות החלב. היא מופיעה בעיקר בגיל ההתבגרות, כתוצאה מתגובה לקויה להורמון הטסטוסטרון. תגובת הגוף להורמון בדרך כלל מתייצבת עם הזמן, ואיתה נעלמים הסימפטומים.

ישנם מספר גורמים שנמצאו קשורים לתופעת האקנה:
פעילות הורמונלית ערה, כמו בעת בגרות מינית או במחזורי וסת
מתח נפשי, דרך הגברת התפוקה ההורמונלית מבלוטות יותרת הכליה
צריכת חלב ומוצריו
היפראקטיביות של בלוטות החלב
הצטברות של תאי עור מתים
חיידקים בנקבוביות העור
גירוי או גירוד העור העשוי להוביל לתגובה דלקתית
שימוש בתרופות מסוימות
צריכה מרובה של ג'אנק פוד, מוצרים עם רמות גבוהות של סוכר, מזון מעובד, מזון שמכיל חומרי צבע וחומר משמר

טיפול באקנה כולל:
פילנג. פילינג מיעד להסיר תאים מתים מהעור ולאפשר לתאים בריאים לצמוח.
תוסף שמנים צמחיים לאיזון חומצות שומן בגוף (Omega 3,6,9) ומערכת הורמונלית
טיפול חיצוני בפצעים. טיפול מיועד לרפא פצעים ולמנוע היווצרות חדשים.

0 אור 0

New member
מספר נקודות

ראשית - תזונה נכונה.
את צודקת בכך שלתזונה יש חלק משמעותי (אם כי לאו דוקא בלעדי כמו שחושבים אנשים מסויימים) בנושא הופעת הפצעים. אבל לא פעם התזונה שנכונה עבורך היא לא בהכרח מה שאת אוכלת היום, ואולי היה טוב לחברתך או מתאים לתיאוריה של תזונאית שהתאימה לך תזונה זו.
באבחונים נטורופטיים מפורטים בהם אני מבקשת מהמטופל לרשום כל דבר שהוא מכניס לפה, נתקלתי לא פעם באנשים שמשוכנעים שהם אוכלים נכון ובריא, אבל התזונה שלהם בכלל לא בריאה, או בכלל לא מתאימה להם.
הדרך שלי בתזונה היא לא פשוטה, כי אין לי איזו תיאוריה אחת שאפשר לסכם אותה בדף נייר שמתאים לכולם. לפעמים צריך קצת לבדוק ולשנות עד שמגיעים למשהו אופטימלי (וגם אז זה אופטימלי לאותו זמן ויכול להשתנות אחרי כמה שנים) - ויחד עם זה היא פשוטה במובן זה שהיא מסתמכת על כך שאת מבינה מה את עושה, ובוחנת איך זה משפיע על הגוף שלך.
ממליצה לבחון את התזונה שלך בהיבטים הבאים:
- עד כמה את צורכת מוצרים טריים ומגוונים
- עד כמה התזונה שלך כוללת סיבים תזונתיים (לא בצנצנת אלא כחלק מהמזון המלא)
- עד כמה התזונה מכינה כל מיני תוספות ריקות (סוכר לבן, צבעי מאכל, משמרים וכד')
שנית - איזון הורמונלי:
מנסיון אישי ושל מטופלים הגורם הכי משמעותי בהופעת פצעונים (אקנה או לא ) הוא האיזון של המערכת ההורמונלי. כשאת משתמשת בגולגות שמשבשות את האיזון הטבעי זה לא פשוט להגיע לשם, אבל אפשר לשפר על ידי טיפול רפלקסולוגי, ואולי צריך לשנות את סוג הגלולה .
גורם אחר קשור חלקית , שיכול להיות להופעת פצעים הוא סטרס - גם כאן הטיפול יכול להיות ברפלקסולוגיה או שיטות אחרות של רפואה משלימה.
שלישית - העור עצמו:
ישנם צמחי מרפא ושמנים שיכולים לעזור בצורה חיצונית (ולפעמים פנימית) לניקוי וריפוי של הפצעים עצמם.
למרות שאת לא אוהבת קוסמטיקאיות - דוקא בזה קוסמטיקאית טובה יכולה לעזור יותר מכל. אני יכולה להמליץ לך על שתיים מצויינות באיזור הדרום. לצערי לא מכירה במרכז.
רביעית - גורמים חיצוניים:
צריך לבדוק אם את לובשת בגדים סינטטיים שגורמים לגירוי או אוטמים, אם יש הזעה מרובה, אם חומרי הניקוי בהם את משתמשת מגרים את העור.
לאנשים רגישים מומלץ ביותר בגדים מכותנה 100% ולמצוא את אבקת הכביסה העדינה שלא מגרה.
ואחרון חביב - זרימת הדם ופינוי רעלים:
לא פעם הפצעים מעידים על חסימה במערכות הפינוי ובפרט על המערכת הגדולה ביותר שהיא העור.
לשחרור ושיפור פעילות מערכות אלו יש מגוון דברים שאת יכולה לעשות:החל מפעילות גופנית, המשך בשתיית הרבה מים, ביקור תדיר בסאונה, ביצוע פילינג, וכמובן גם טיפולי חיזוק למערכות אלו ברפלקסולוגיה.

למעלה