כדיי לשמור על היצירות שלך אתה קודם כל חייב שיהיו מושמעות איפה שהוא ואח"כ אתה הולך לאקו"ם ממלא טפסים מביא 2 תמנות פספורט 150 ש"ח ו2 חתימות מחבריי אקום שימליצו עלייך ואם לא אתה פשוט שולח את כל החומר שלך בדואר רשום אלייך הביתה לא פותח את המעטפה ואז במידה ומישהו השתמש לך בהם זה קביל בבית משפט! מקווה שעזרתי יום טוב
עם דיסק שעליו צרוב כל החומר של היצירה (קובץ אודיו, וקבצי קיובייס), ושלחתי את זה לעצמי... זהו עכשיו אני מכוסה? אני יכול לשלוח את זה באינטרנט ומי שמעתיק אני יכול לתבוע אותו ויש לי הוכחה?
זה נועד להוכיח שאתה היוצר המקורי של זה. זה לא נועד לכסות אותך במקרה ומישהו מפיץ את זה באינטרנט בלי רשותך. אני מציע שתתקשר לאק"ם ותשאל בדיוק מה לעשות, במקום לשאול מסביב אנשים שרק ינחשו ויגידו לך בערך.
אם עכשיו אני רואה שמישהו גנב את היצירה שלי וכתב את השם שלו במקומי... אני אוכל לתבוע אותו על זה? אם נגיד אם הוא גנב לי רק את המנגינה או משהו כזה... על זה שזה מופץ זה כבר משהו אחר לא לזה אני מתכוון...
אבל, יש לזכור דבר חשוב - התרגיל עם הדואר אמנם אמור לכסות אותך, אבל יש לזכור שזה תרגיל בלבד, ושופט לא חייב לקבל את זה כהוכחה. כדאי לדאוג להיות מכוסה מבחינה חוקית בצורה מקובלת/רשמית יותר במידה וזה באמת מטריד אותך.