~אקורדים~

etay91

New member
אקורדים לתקווה 6

כל מי ששומע התקווה 6 ורצה לנגן בגיטרה ראה שבאתרים חוץ מכמה שירים בודדים/שירים שהתפרסמו יותר אין אקורדים בכלל לתקווה 6....מי שיכול למצוא משמיעה או פשוט למצוא שיעלה לאתר/אשכול שיעלה את השירים...תודה

מונטיגו ביי

פזמון: C Dm Gm F בצפון מונטיגו ביי יחייכו הילדים היום בלילה C Dm Gm F בג'מייקה עולה אור יום Dm Gm F האיש עם הזקן והגיטרה, ישיר את שיריו C אל מול עיני ההמון, C Dm Gm F עם המוסיקה יבוא היום בית: F F קצב מתנגן פה, מתנגן C Bb אבל המים שקטים הלילה F F קוקוס מתנפץ לו, מתנפץ C Bb יש לנו משאלה F F הם באו לשפר את שעות השחר לשנים C Bb רק עם דגל אדמתם שעוד מושך אותם קדימה F F ר וח קודש מלווה בבריזת ים נעימה C Bb ושקית מזון מאמא פזמון F F לצד מדורה C Bb הם שרו שירי הלל - הללויה F F כיבו עוד להבה C Bb להבת נעורים שהאירה אך לא חיממה F F הכדור הוא עגול C Bb אם נמשיך צפונה, נגיע מדרום C Bb F F קחו לכם מכחול, למטרת ציור הנוף בזיכרון פזמון F Gm Dm C Rise Montego-bay F Gm Dm C Rise Montego-bay F Gm Dm C Rise Montego-bay F Gm Dm C Rise Montego-bay Gm F לקראת ההופעה בשעת ערביים מדממת C Dm את השמש מכסה לה בת הים המהממת Gm F הם יריעו, יריעו בסיבובי עגן C Dm אז אקח את הגיטרה, אלטף את הזקן Gm F ואשיר למונטל אביב C Dm אשיר למונטיגולן Gm F אשיר למונטיגו ביי C Dm ואשיר לך בת הים... פזמון

יונה לבנה

פזמון: B A G#m C#m יונה לבנה השליכה עלה של זית B A G#m C#m על אדמת ציון או על אדמת פלשתין B A G#m C#m של מי האדמה עליה אני עומד? B A G#m C#m לקולות המלחמה אני ממשיך להאזין G#m C#m בחרתם לנו קרקע B A דורות של שרשים G#m C#m במאבק אחד נצחי B A שגובה מחירים B A G#m C#m עכשיו אני עומד ליד שער סמלי B A G#m C#m על פסגת גבעה שמשקיפה על מצב נוכחי A C#m A C#m A C#m עם, אחד, A C#m שני עמים שורדים, B G#m A C#m צד אחד רק, כולם מבינים פיזמון G#m C#m מפעילים ילדים מאחורי הקלעים B A מפעילים ילדים גם בין הקליעים G#m C#m מפעילים אותנו למטרת הגנה B A אך שוכחים להחזיר את העלה ליונה C#m בין מפלגות ימין ושמאל G#m אזרח הופך נשלט B A כל כך הרבה דרכים ולא מוצאים את האחת G#m C#m כולנו מחפשים רק לאן להשתייך B A בינתיים מי כאן מנקה את מה שמתלכלך? G#m C#m ככדור הסיבוכים שמסתובב בלי לעצור B A תקופה שקטה היא מתח עד הבום הבא בתור G#m C#m כולנו מחפשים רק להראות הבנה C#m B A אך מה עם העלה שנלקח מן היונה.... פזמון וסיום

גאידמק

פתיחה: F#m Bm F#m Bm x2 Bm F#m מי מכסח מדשאות בקאדילק Bm F#m מיליון דולר לכל סוכריית טיק טק Bm F#m מי יגדיל את ארוחת הביק מק Bm F#m מי הש"ג בשער הנסדק? גאידמק פזמון: Bm F#m גאידמק גאידמק ארקאדי קאדי גאידמק Bm F#m גאידמק גאידמק ארקאדי קאדי גאידמק Bm F#m גאידמק גאידמק ארקאדי קאדי גאידמק Bm F#m גאידמק גאידמק ארקאדי קאדי גאידמק Bm F#m הוא הגיע עם הקש, הוא קנה כל מה שיש Bm F#m את בית"ר, את הפועל, עוד מעט ת'תיקווה שש Bm F#m אמרתי גאידמק אולי נוכל להסתדר Bm F#m נופיע אצלך שנה הבאה בסילבסטר פזמון Bm F#m פתאום הוא נעלם, איש לא הבין מה קרה Bm F#m יום שבת הים, הוא נמצא בחקירה Bm F#m גאידמק לא מתרגש ובשבילו זה לא נורא Bm F#m קראתי בעיתון הוא כבר קנה ת'משטרה פזמון Bm F#m מיליארד הוא המספר האישי שלו Bm F#m ביל גייטס יכול להיות התלמיד שלו Bm F#m או שלא, לא מדובר במרשמלו Bm F#m על הפוסטר של אל קאסו יש תמונה שלו פזמון Bm F#m נינט וכל הצוות של השיר שלנו Bm F#m קיבלו את המכתב שהפתיע את כולנו Bm F#m אז נלחצנו כי גאידמק זה שיר שלנו Bm F#m נותר רק לקוות שהוא לא יטבע אותנו Bm F#m אז שאלנו אם אפשר לשיר עליו שיר Bm F#m הוא אמר 'תיקוה שש'? בטח שאני מכיר Bm F#m תעשו לי קוקוריקו את השיר על אלוהים Bm F#m עזוב אותך שטויות השיר שלך הוא לפנים פזמון Bm F#m בעוד חמש שנים יהיה הוא הנשיא של המדינה Bm F#m ימחקו כל החובות ולא יהיה מס הכנסה Bm F#m את אבו-דיר מהחמאס הוא יפטר מעבודה Bm F#m לא לפני שיוריד לו מהזקן ת'חלודה פזמון Bm F#m פעם כתבו עליו מילה רעה באיזה מקומון Bm F#m גאידמק התרגז וקנה את העיתון Bm F#m איש טוב הוא גאידמק הוא דואג לכלל Bm F#m בזכותו זכו החיילים לראות ת'מונדיאל פזמון Bm F#m את עיר האוהלים בניצנים הוא בנה Bm F#m קוטג' מזרונים וסדינים הוא קנה Bm F#m בגאידמק-לנד תירשם בקבלה Bm &nbsp

xXx Shiraz xXx

New member
~אקורדים~

(חשבתי שזה ראוי להקפצה/נעיצה... אז הנה
)

לילה לבן

אם כבר שירז הקפיצה P: [כל השיר זה 2 האקורדים האלה] פתיח: A/A/Fm#/Fm# X2 A אור ראשון בחוץ את לי אור בפנים Fm# מאירה אותי בזכות אור פנייך המדהים A ושנינו בודדים כאן על מיטת מים קרים Fm# אך די חמים פה- נהיה שנים פה. Fm# A עדר כבשים עוד לא ספרנו מעלינו- לא נירדם כי החלום הוא שנינו Fm# A רק שנינו- יש אהבה בינינו. Fm# A בואי אלי לעוד לילה לבן Fm# A בואי אלי לעוד לילה לבן Fm# A בואי אלי לעוד לילה לבן Fm# A בואי אלי לעוד לילה לבן ואז אתמול הופך היום אני מבין ומתבלבל למרות החושך המוחלט עלייך מסתכל כך קל לי לדמיין אותנו קל לי לאחל. שהזמן יפסיק לצחוק עלינו- ונתכרבל. כי את יפה יותר כשידיך מחבקות אותי יפה יותר מרגע לעוד רגע. זה מפחיד אותי כל רגע יחד הוא אומנותי. אור הלבנה אינו לבן כמו הלילה אור הלבנה אינו לבן כמו הלילה אור הלבנה אינו לבן כמו הלילה אור הלבנה אינו לבן כמו הלילה ומכל הזמנית את הלילות זוכר. זוכר והמבט הפך מגע בוער בוער ואז הרגש של אמש. קם וגובר הווה עתיד להיות עבר בטוח וזוהר. אנחנו כל לילה הופכים ליום קצת מתבלבלים בין מציעות לבין חלום. אך את יודעת אני כאן גם. כשיהפוך הלילה ליום לבן אז בואי אלי לעוד לילה לבן...

אם אפגוש את אלוהים

כנ"ל... פתיחה: מימין לשמאל, X4 [C#] [Fm Fm Fm Fm] פזמון: C# Fm אם ביום מן הימים, אפגוש את אלוהים C# Fm את אללה, ג'ה ג'ה , GOD, DIEU או מלך המלכים C# Fm אבדוק אם לו פקידה אשר אוספת ת'פתקים C# Fm היש כל יחס למבקשים? C# Fm אם ביום מן הימים, אפגוש את אלוהים C# Fm בליווי מאבטחיו המלאכים C# Fm אבדוק אם כמו אצלנו גם שם בעננים C# Fm כבר אין מקומות בטוחים בית: C# Fm האם הרעם הוא קולך? או הירח אור ביתך? C# Fm האם אנחנו לבדינו ביקום כולו? C# Fm אולי אתה יודע היכן נוחתים אחרי המוות, C# Fm האם גן העדן הוא רכוש פרטי שלך או לא? C# Fm מניין כל ההשראה הזו שבידך? C# Fm האם חששת אי פעם שיחיו כאן בלעדיך? C# Fm היש כל טעם לתפילה? פזמון האם לך תשובות לכל בירור ושאלה? האם אתה כועס על כל אדם שחזר בשאלה? היש לך יכולת להגשים כל משאלה? ומה נשמע חזק יותר הלוואי או אינשאללה? בין כל החיים לבין כל המתים – אתה כאן או שם למעלה? בין כל המטיפים לבין כל החוטפים- כאן או שם למעלה? האם יש גברת אלוהים או אהבה שכך חלפה לה? מן אין אנו באים – מן הקוף או מלמעלה? שאלות שטותיות כמו "מה עשית אמש"? האם גם אתה נזהר מפני קרני השמש? או שגם לך יום מנוחה ביום שבת? האם כמוך עוד רבים או שאולי אחת? מי חזק בית כנסת, או מסגד או כנסייה? האם כבוד הרב המואזין או גברת נזירה? למי פונה אתה ביום של רגעים קשים? מיהו אלוהיך – אלוהים? פזמון

למעלה