אקולליה ושיח תקשורתי

arana1

New member
את בכלל לא מבינה את הטענה שלי

למרות שאני מסביר והסברתי אותה במפורש כבר המון פעמים
מה שממחיש עד כמה גם התקשורת שנחשבת לתקינה היא רוויית כשלים ועיוותים ואי הבנות
זה שאני מתנגד לגישה ושיטה מסויימת לא אומר שאני שולל כל התייחסות לאוטיסט
בדיוק להפך
אני שולל את השיטות האלה בדיוק בגלל שלטענתי ולתחושתי ולמנסיוני הן מהוות חוסר התייחסות לאוטיסט
את לא יכולה להורות לאדם תקשורת דרך חוסר תקשורת איתו
ולכן אני טורח להסביר,גם קונקרטית ובפירוט,איך ולמה דברים שונים שנחשבים לכשלים אצל אוטיסט משרתים בעצם את הצרכים התקשורתיים שלו

אני לא אומר לא להתערב בעולמו הפנימי של האוטיסט
בדיוק להפך
אני מתאמץ לחשוף אותו,כמו שאני מבין אותו,בדיוק כדי שאנשים יתערבו בו בצורה טובה יותר
הרי האוטיסט מאוד מעוניין במגע ובתקשורת,הוא מגיב לדברים האלה רע ,או בכלל לא,רק בגלל שזה נעשה בצורה ששוללת את התקשורת הפנימית הנכונה לו

יותר מזה
אני טוען שלאוטיסטים יש יכולת תקשורתית טובה ומעניינת מאוד שהיא טבעית להם
ואותה צריך לפתח
גם במחיר של הכלה של תבניות ודגשים ותפישות שלא כל כך טבעיות לאדם הנורמטיבי

הקביעה שתפישה של טיפול רק כהשלכה של ערכי וזהות ותפישות המטפל על האדם המטופל היא מזיקה ולא נכונה ולא אתית ולא יעילה לא מהווה לינ'ץ
היא מהווה אמירה שאמורה להיות ברורה לכל מי שמתיימר לטפל באנשים

מבחינתי,אדם לא חייב לתקשר עם כל האנשים בעולם,אפשר לתפקד נפלא,דרך יצירת תקשורת והבנה עם אנשים עם צרכים ויכולות תקשורתיות דומות לך
ואת הפירות של התקשורת הזאת אפשר לבטא בצורות רבות ושונות שחלק גדול מהן גם יכול להוות תרומה משמעותית לחברה ולסביבה

אראנה ושלומות

רק כדי לא להעליב או להתעלם אני רוצה להבהיר משהו- אני לא מתכוון להיכנס לדיון מתמיד על תפיסות העולם המנוגדות שלנו. הבנתי כבר שיש פערים גדולים מאוד בינינו- אני לא חושב שאוטיזם מגדיר את האדם ואני לא חושב שאוטיזם זה זהות\מהות של אדם. אני חושב שבילדים עם אוטיזם צריך לטפל. לא כי הם עשו משהו רע אלא כי הם זקוקים לעזרה.

oraS20 שאלה כיצד ניתן לטפל- כלומר היא חושבת שזו בעיה והיא רוצה לטפל בה. אני מסכים איתה וחושב שלא רק שזה זכותה- זו גם חובתה.

שלומות0

New member
אתה נכנס לכאן כאיש מקצוע

ומרשה לעצמך לכתוב מה חובתה??????
אין שום חובה לכלום , הורים הם שקובעים מה חובה ומה לא חובה!!!!!!!!!!!!!!!!
לא אתה תקבע, ולא שרותי רווחה יקבעו!!!!!!!
ההורים הם שקובעים הבלעדיים!!!!!!!!!!!

אם תצאי לרגע

מנקודת ההנחה שלי שהם זקוקים לעזרה תביני כנראה למה אני חושב מה שאני חושב. אולי במקום לכתוב כל כך הרבה סימני קריאה...

arana1

New member
ברור שהם זקוקים לעזרה

כל אדם זקוק לעזרה ותמיכה
וחריגים על אחת כמה וכמה
רק שזה לא אומר שדווקא הגישה הצורה שבה אתה מגדיר עזרה זו הצורה הנכונה והיעילה

7ofnine

New member

שלומות0

New member
אתה חושב שהם זקוקים לעזרה

ובזה שאתה חושב כך הפכת אותם למסכנים, אז לא הם לא מסכנים טוב להם בדיוק היכן שהם!
לעומת זאת להפנות אותם למפנה הABA יהפוך אותם למסכנים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

על סמך מה את קובעת

שטוב להם בדיוק איך שהם? ועל סמך מה את קובעת שABA יהפוך אותם למסכנים? הנסיון שלי אומר שההפך הגמור. התנאי הבסיסי ללמידה בABA זה שזה נעשה בצורה שמחה. תמדדי פעם את מספר הפעמים שילד מחייך במהלך שיעור ABA לעומת כל פרק זמן אחר.

arana1

New member
לא משנה

כי אני לא כותב את הדברים בשביל להיכנס איתך לדיון או לשכנע אותך,למרות שהייתי כמובן שמח ומוכן לנסות לקיים דיון כזה עם כל מי שרואה בעצמו מטפל או מאבחן או חוקר,אלא פשוט מצרף את קולי לפורום ציבורי כדי שאנשים שמסוגלים וצריכים או רוצים לשמוע גם קולות אחרים ידעו שיש כזה וישמעו אותו.

לא זכור לי שאי פעם טענתי שהעילה לטיפול באוטיזם זה שהם עשו מה שהוא רע
מה שאני טוען
זה שמה שנחשב לטיפול לא מהווה גישה נכונה או מתאימה או יעילה גם ובעיקר בגלל שהוא נובע מחוסר הבנה מהותית של הבעייה
אני בטוח שמה שנחשב לאוטיזם מהווה חלק מהזהות של הבן אדם
ואין לי ספק שבבוא הזמן אנשים שדוגלים בגישתך יעמדו או יועמדו על טעותם
ומנסה לעשות את המעט שאני יכול בשביל לקרב את הזמן הזה

abashel13

New member
ומה רע להגיד מנסיון שזאת לא בעיה

שאין מה לפתור ושזוהי זהות המבטאת את עצמה אחרת? יש מצב שניסית אי פעם לטפל בכיוון כזה?

אולי צריך לתווך לכל מיני מקשיבים אוטיסט... לתרגם להם ולא להשליך על האוטיסט את בעיות הקשב של הנ"ט... שמעוניין להקשיב רק לתבניות מוכרות

שמעוניין לקבל כל הזמן חיזוקים לתקינות המבנה שיצר לעצמו וכל מבנה אחר או תופעה הרומזת על מבנה אחר מיד מפחידה אותו ובמקום לומר את האמת "אני מפחד" הוא מסביר

את הפחד שלו ע"י ניחושים מה לא בסדר אצל האוטיסט... מהי בעיית האוטיסט וככה הוא יכול להמשיך לפחד עד שהאוטיסט ישקף לו את עצמו כתקין?

אני לא מטפל באוטיסטים... אני חי עם אחד כזה ואיני רואה שום בעיה בשונות שלו ממני... השונות שלי מאפשרת לי ליצור דרכי תקשורת שלא הייתי חולם עליהן בלעדיו

אפשר לקרוא להן רמה גבוהה יותר של תקשורת ובהחלט צריך קשב רחב גבוה ועמוק כדי לקיים תקשורת כזאת... ללמדך שהקשב הצר שקיימתי עד למפגש עם בני הוא לא התקן

לקשב תקין... תפקוד נפוץ - כן. קשב תקין - לא בהכרח...

רמת האסוציטיביות וריבוי הסינפסות הידועים מדעית תואמים לחלוטין את מה שאפשר לזהות בקשב פתוח וסבלני ואין שום צורך אקוטי להתאים את דרך הביטוי הצלילית האוטיסטית שאני מכיר לזאת הכללית.

abashel13

New member
לא הקשבת לאורה...

אורה שואלת ככה: הייתי שמחה לדעת מה גורם לו להתנהגות הזו? ואיך כדאי לטפל ?...

זה שאתה שומע את החלק שיש פה בעיה שעל מטפל לפתור זאת אופציה אחת צרה

ויש עוד כמה... אני לא מתעלם מכך שהקשבה ושמיעה כזאת היא נפוצה אבל גם זאת שאומרת

מנסה לדייק את מהי התקשורת המתאימה לאוטיסט היא בעלת משקל ולא רק איך יתאים האוטיסט לשאינו אוטיסט...

dina199

New member
OraS20 נמצאת שלושה חודשים

אחרי קבלת אבחנה.
אין ספק שכל אנשי מקצוע שהיא היתה בקשר איתם אחרי קבלת אבחנת אוטיזם הלחיצו אותה בצורך בטיפול אינטנסיבי (וזה קורה רק אחרי קבלת האבחנת אוטיזם ולא בזמן המתנה בתורים לאיבחונים ולא בקבלת אבחנה אחרת).
וכשנמצאים רק שלושה חודשים אחרי קבל אבחנה (ועוד בחופש הגדול) - לא צריך לעשות שום דבר אלא להתרגל למצב ולעכל את ה'בשורה'. (כי זה הלם ענק לקבל אבחנת אוטיזם - רמת 'שמיים נופלים')
הטיפולם מכל סוג עוד יהיו . אין סיכוי שהיא תפספס אותם

OraS20

New member
תודה דינה, רוצה לחדר

כפי שכתבתי, בני בן 8. הקשיים היו שם מלידה והוא מטופל גם ללא אבחנה כבר הרבה שנים. ללא טיפול, כנראה שלא היה נמצא במצב שהוא היום. האבחנה נתנה שם לקושי, אבל לא הפתיעה אותי. קשה לי לדעת שהקשיים שלו נרחבים, בעצם לכל החיים.... אבל הוא לא השתנה והוא אותו ילד מקסים ומיוחד שהיה גם לפני האבחון. האבחון עזר לי להתמקד בטיפולים ספציפיים , ממש בכל חלק שהוא זקוק לעזרה. למזלי בני יודע לומר בעצמו מה קשה ואיפה היה רוצה לקבל סיוע. אז אנחנו די בסדר. האקולליה או הדיבור השונה לפעמים פחות באים לידי ביטוי עם חברים. אז לא מעירים לו עדיין. זה בעיקר בבית, עם עצמו. עם חברים הוא לא תמיד יודע איך לצור קשר משמעותי או בכלל... זה התחום שאותו נחזק כי הוא ממש ביקש עזרה! הוא אומר שהוא רוצה להיות עם עוד חברים וכו׳
גם לי לפעמים בא לזרוק הכל ולהגיד- זה הילד, הוא מושלם כפי שהוא, למה לתקן... אבל אני יודעת שזה לא מה שנכון לו. הוא דורש את העזרה וזה מה שעוזר לו להשתלב בחברה בדרכו הייחודית.

abashel13

New member
להגיד זה הילד הוא מושלם כפי שהוא

אינו לזרוק הכל כי אם לזרוק את הפחדים שכפי שהוא זה פגם...

זה לא... זה המפתח להתפתחותו התקינה ולקבל את שונותו כלומר לקבל את יחודו

זה עיקר הטיפול... כל השאר טכני במובן זה שניתן ללמידה בהתאמה לבחירתו... אני למשל לא זרקתי כלום

ועיקר הטיפול הוא הטיפול של הילד בעצמו... הנחת העבודה שלי היא שהוא בבחירותיו יודע יותר מכל אחד אחר

מה עובד עבורו ומה לא...ולא כל דבר הנראה משונה לסביבה הוא בהכרח הדבר בו יש לטפל לא פעם יש לטפל בפחדי הסביבה

ובתקשורת של הסביבה עם הילד...

שלומות0

New member
גם הבן שלי זעק לעזרה

מאוד מאוד זעק לעזרה
ביקש עזרה, התחנן לעזרה
שלא נשלח אותו לבית ספר כי רע לו, ושכל המערכת דרשה שנביא אותו לעזרה מקצועית
הוא זעק לעזרה שהוא לא רוצה עזרה מאנשי מקצוע, והוא סנגר על עצמו הכי טוב שיש
שכל אותם אלו שחשבו שהוא זקוק לעזרת אנשי מקצוע האמינו ו שהוא לא צריך איש מקצוע!

אז זעקה לעזרה יכולה להיות הפוכה ממה שאנחנו ההורים מצד אחד חושבים ומה שמערכת מצד שני חושבת
ומנגד יש את הילד שלו יש את המשקל הכי חזק לקבוע מה טוב לו ומה רע לו, ונכון שעלינו להפעיל סמכות מצד אחד ומנגד גם להתחשב בזכויות שלו כילד שיש לו גם את הרצונות שלו..

abashel13

New member
פחות או יותר אותו מקרה

טענת המיליון דולר של בני שפעם שכשהיה קטן כל מיני אנשים שלא מבינים כלום במי שהוא ניסו להסביר לו מי הוא צריך להיות...

בלי קשר לאז גם היום הוא טוען שכאשר הוא מדבר על עצמו איתי זה רק נהיה לו מסובך ומקשה עליו לפתור קושי או לבחור בחירה

וחלק מקשייו היומיומיים נפתרים מעצמם מבלי שאני אפילו יודע שהיו... הילד עצמאי לגמרי והמבט העיקר שאני מקבל כבר זמן לא מועט

הוא מבט של נער האומר "תפסיק לחפור"...

arana1

New member
זה המקור ל"קושי שפתי-תקשורתי"

לפחות מהתנסותי לאנשים נורמטיבים אין תחושה ומושג לגבי המידה העצומה שבה השפה ודקדוקה משקפים וכופים הנחות מסוג מאוד מסויים ומאוד מוגבל על המציאות.
לאדם עם תפישת מציאות שונה אין שפה,עדיין,כל נסיון לבטא את עצמו משתק ומונע ממנו לשמוע את עצמו בדרך שתאפשר לו להתאזן להתפתחותו,
לכן טיפולים תקשורתיים לא נותנים כלים אלא מנתצים את הסיכוי ליצירתם

dina199

New member
זה הילד, הוא מושלם כפי שהוא, למה לתקן.

תשארי עם זה , אל תתנצלי על זה

הוא מושלם , זה העיקר.

לא חשובה האבחנה, לא חשובים הטיפולים , לא חשובים הקשיים (מבחינת הקשר למושלמות) - הוא תמיד יהיה מושלם . זה הבסיס. מה שמלמדים את הילד זה לא על מנת 'לתקן' אותו , זה על מנת שיהיו לו טכניקות להתגבר על הקשיים שלו ולשרוד בעולם של תקשורת נ"טית .
(חוץ מטיפול רגשי , אני קוראת לשאר הטיפולים - לימוד)

וכן ,אני מכירה את המצב.
הבן שלי אובחן בגיל 14 . ולא חושב כמה מוכנים , וכמה שמחים שיש סוף סוף 'שם מפורש' - זה עדיין הלם. ועדיין צריך זמן לעכל את ההלם. לכן לא יקרה שום דבר שהטיפולים יחכו קצת . האוטיזם לא הולך להיגמר בעוד שבוע או חודש או שנה.

זה שהבן שלך יודע להגיד מה הוא צריך לא אומר שהוא יודע כל מה שהוא שצריך או יודע להסביר בדיוק מה צריך. לפעמים גם צריך להתאמץ ולנחש, ויש הפתעות.

אם האקולליה קיימת בעיקר בבית, תעזבו אותו ותנו לו להתפרק (זה לא נקרא - לוותר על טיפולים) . בשביל זה הבית קיים - בשביל האפשרות לנוח ולהתפרק. זה אומר שבבית ספר ועם חברים הוא מאוד מתאמץ (הוא יודע מה ואיך צריך , אבל להפעיל טכניקה להתגבר על קושי זה מאמץ בלתי פוסק) לכן בבית יש לו צורך להשתחרר. לכן צריך לתת לו מקום וזמן בשביל דברים שמפריעים לכם. הוא צריך אותם ועכשיו אני בטוחה יותר שבחזרות האלה אין בדיחות ואין התגרות אלא יש הפעלה של איזה תהליך שלא מובן כלפי חוץ. אבל הצורך קיים והתהליך קיים.

שלומות0

New member
כל מילה זהב

ובמיוחד הקטע האחרון של הבית!
אני רק רוצה להוסיף שאם היא תגיע לאיש מקצוע לטפל בבעיה שאתו פתחה את השרשור הוא אל יגיד לה את זה!
אם זה מטפל התנהגותי הוא ילמד אותה ואת הילד מה זו סמכות הורית וכיצד להציב לילד גבולות ברורים על מנת שלא יתפרק בבית {על מנת שהמשפחה לא תתחרפן}.

למעלה