אקדמי חמישי

reckon

New member
מרוכבות, רדיוס התכסנות

זה פיתרון של שאלת נכון/לא נכון ממבחן.
אמרנו שהפונקציה אנליטית בעיגול היחידה, נכון? הנקודה הסינגולרית נמצאת על השפה ולא כלולה בתחום- אז אין שום בעיה. אבל יש לי בעיה עם המסקנה- אני מסכים עם זה שהמרחק בין הסינגולריות לנקודת המדידה הוא שורש 5 חלקי 2
אבל לשעתי זה לא רדיוס התכנסות כי הוא חורג התחום. כלומר הפונקציה מתכנסת באוזרים בהם היא גם לא אנליטית.
האם זה לא אומר שרדיוס התכנסות חייב להיות 2 בשביל להיכנס כולו לתחום?

1ca1

New member
השאלה לא מנוסחת כמו שצריך לדעתי

הרעיון הכללי במרוכבות - בהינתן שיש לך מספר נקודות סינגולריות במישור, ואתה מפתח טור טיילור סביב נקודה כלשהי, אז רדיוס ההתכנסות הוא עד הנקודה הסינגולרית הקרובה ביותר.

עכשיו מה שהם עשו זה לחשב את הפונקציה בדיסק היחידה ע"פ הטור טיילור.
עכשיו לכאורה עשו הרחבה מירומורפית לשאר המישור המרוכב, ע"י שימוש בנוסחא f(z)=1/(1-z)^2 (שזה החלק הבעייתי לכאורה כאן, שאתה כנראה התבלבלת מהניסוח), ואז דנים בעצם בפיתוח טור טיילור לפונקציה המירומורפית הכללית, בנקודה i/2.
ואז עושים את כל החישוב שדיברו עליו מעלה, ואין בעיה, הפונקציה f הולומורפית בכל נקודה השונה מ-z=1.

אז השאלה היא בעצם על היחס בין f שהוגדרה על דיסק היחידה ובין ההרחבה המירומורפית שלה.
הקטע שבמרוכבות ההרחבה הזו היא יחידה, אז הזיהוי ביניהם שנעשה באופן implicit כמו שהערת, הוא כנראה זיהוי בסדר.

אני הייתי מנסח שאלה כמו - נתונה הפונקציה f(z) עם טור הטיילור כך וכך סביב 0, חשבו את רדיוס ההתכנסות של הטור, ומצאו את רדיוס ההתכנסות של f סביב i/2.

[נ.ב. כדאי לומר הולומורפית במקום אנליטית, זה הרגל שכדאי לסגל לעצמך כשאתה צעיר
].

engti

New member
מישדיף1 שאלה פשוטה לאללה (התמרת לפלס).

כאשר אני מגיע לביטוי במהלך ההתמרה כדוגמא:

s/(s²+1) qqq

האם יש דרך מהירה ואלגנטית יותר מאשר להשתמש בקונבולוציה cost*sint ואז לעשות את האינטגרל הקונובולציה ולשחק עם הזהויות קצת.

engti

New member
והאם בביטוי הזה בכלל אפשר להשתמש בשברים

אלמנטרים?

1ca1

New member
זה טרנספורם ידוע

http://en.wikipedia.org/wiki/Laplace_transform#Table_of_selected_Laplace_transforms

זה פשוט cos(t) (כפול הביסייד, כי זה לפלאס חד-צדדי).

אפשר גם לפרק לשברים חלקיים מרוכבים, אומנם צריך להבין איך לפרש את זה, אבל זה יוצא נכון (לפונקציות נחמדות מספיק).
יש גם דרך לפרש את זה דרך טרנספורם פורייה...

engti

New member
הבנתי

מבחינתנו כרגע אין הרבה מה לעשות אלא לעבוד כמו שציינת.
רוב הדברים שכתבת לא נכללים אצלנו במד"ר1
. כנראה בטורי פורייה נלמד את זה.

תודה בכל אופן.

דן12343

New member
הדרכה:

נגדיר z f(z) = p(1/z)/q(1/z) z

ניתן להמשיך את f לפונקציה הולומורפית בעיגול היחידה ורציפה עד שפתו שאינה מתאפסת בו (למה?). לכן ניתן להפעיל עליה את עיקרון המקסימום וגם את עיקרון המינימום...

ldso

New member
לינארית - מציאת מימד מרחב המטריצות הסימטריות

ראיתי בכמה מקומות שכתוב שמימד המרחב של מטריצות אנטי סימטריות מסדר n הוא n(n-1)/2, ושל
מימד המטריצות הסימטריות הוא n(n+1)/2, אבל לא מצאתי איך הגיעו לזה.

מה הדרך להוכיח שאלו המימדים?

1ca1

New member
זה לא קשה

במרחב המטריצות האנטי-סימטריות אין לך אלכסון.

נחשב למשל את הסימטריות.
אפשרות ראשונה - 1 במקום כלשהו על האלכסון, 0 באחרים, ותקבל n.
עכשיו לגבי מחוץ לאלכסון, אם שמת 1 במקום כלשהו מעל האלכסון, תצטרך לשים 1 במקום המקביל לו מתחת לאלכסון (או מינוס אחת במקרה של מטריצות אנטי-סימטריות).
כמה מקומות כאלה יש לך ב"משולש" הזה? zz n(n-1)/2 zz
תוסיף את ה-n ממקודם ותקבל מה שרצית.

אני משאיר לך להראות שהקבוצה שתיארתי היא בת"ל ופורשת.

becker16

New member
דרך אפשרית

מטריצה סימטרית הרי נקבעת ע"י הסקלרים הנמצאים על האלכסון ומעליו.
כמה מקומות כאלו יש לנו? נסתכל על העמודות משמאל מימין.
יש לנו 1 , ואז 2,ואז 3, וכך הלאה עד n (כל העמודה האחרונה בעצם). כלומר סה"כ n(n+1)/2<===1+2+..+n.

ידוע כי מימד מרחב המטריצות הריבועיות מסדר n הוא n^2.
קל להראות כי הוא גם מהווה סכום ישר של מימד מרחב הסימטריות והאסימטריות. לכן מפה מקבלים את מימד מרחב האסימטריות n(n-1)/2

(כמובן שצריך להוכיח פורמלית חלק מהדברים אבל זה הרעיון..)

reckon

New member
מרוכבות, סיווג נק' סינגולריות

נגיד ומצאתי את כל הנקודות המדוברות. איך אני קובע "רשמית" (בלי לנחש) את סוג הנקודות?

בתרגיל ספציפי זה- לפי מה קובעים שהאפסים של הסינוס הם קטבים (זה הגיוני מאוד, אבל אני רוצה נימוק חד משמעי). לפי מה קובעים שבשליש זו סליקה?

ולגבי Z=0 אני לא בטוח שאני יכול לקבוע( משום מה הוא גם לא מופיע כנקודה בעייתית בפיתרון).

reckon

New member
מרוכבות, משפט השארית(2 חישובי קונספט)

מה גורם להבדל בין 2 המקרים?

reckon

New member
אני רואה את זה, אבל לא לגמרי מבין

משפט השארית (עם האינטגרל = 2 פאי i כפול RES ) פועל רק עם האינטגרל מקיף את הסינגולריות? ואחרת אפס? מדוע 0?

1ca1

New member
כי אין סינגולריות בתוך התחום...

נראה לי כדאי לך לקרוא את הספר לפני השאלות.

אני ממליץ על הספרים של ahlfors או stein...

איחלתי לתלמיד בהצלחה

natialon1

New member
סטטיסטיקה קלה

שלום רב, אשמח לקבל עזרה בתרגילים הנ"ל לקראת מבחן בסטטיסטיקה.
תודה רבה לצוות תפוז אתם אנשים נפלאים.

למעלה