אצת כלורלה

hadarcohen

New member
חדשה בפורום

מישהו יניסה את כלורלה. שמתי שזה עושה פלאים לגוף

ליאת 0212

New member
אצת כלורלה../images/Emo209.gif

האם זה נכון, שבמקום כל התוספים למיניהם מסוגים שונים אפשר לקחת את הכלורלה וזה "מכסה" את הכל? במידה וזה נכון, האם משנה גיל האדם שמשתמש בתוסף הזה באופן בלעדי (במקום כל שאר התוספים)? אמא שלי בת 52, ורוצה לדעת אם זה נכון.

ליאת, שלום

לא כל כך הבנתי את השאלה שלך, אנסה להסביר למה: קודם כל, חשוב לציין שהחברים בפורום רפואה משלימה עוסקים במגוון שיטות, ולעיתים יש חילוקי דעות רבים בינינו. יש נטורופתים שדוגלים בתוספי מזון, ובין היתר סבורים שלא ניתן כיום לקבל את כל הרכיבים החיוניים מהמזון. אחרים טוענים שבאמצעות תזונה נכונה ניתן להשיג את כל מה שהגוף והנפש זקוקים לו. (וגם פה יש סימני שאלה רבים לגבי מהי התזונה הכי נכונה, שכן יש שיטות תזונה מגוונות). בכל מקרה, רובנו סבורים שאם נבחר טיפול בתוספי מזון, יש לקחתם רק לאחר אבחון של איש מקצוע שמבין בעניין. לכן קשה מאוד לענות על השאלה ששאלת. אם לקחת תוסף מזון מסויים במקום כל שאר התוספים, כפי שכתבת, השאלה היא מהם שאר התוספים ולמה לוקחים אותם. במלים אחרות - יתכן שזה תוסף שטוב לאמך, ויתכן שלא. אולי אם תכתבי לנו פרטים נוספים, נוכל לעזור יותר.

ליאת 0212

New member
../images/Emo51.gif

אני לא יודעת מה בדיוק היא לוקחת, אבל ממה שהיא קראה/שמעה על זה אז מטפלים ברפואה סינית אמרו את מה שכתבתי בהודעתי הקודמת (שזה דבר טוב, עד כדי כך טוב שמבחינת התכונות הוא יכול לבוא במקום כל השאר...). מה שמכילה האצה הוא מידע אובייקטיבי, לא? אז למה אי אפשר לדעת אם זה נכון או לא שהוא יכול להחליף את השאר? (שואלת ברצינות, לא כדי לעצבן ולחפור
)

ברפואה הסינית...

יש אלפי צמחי מרפא, ולא יכול להיות שאצה אחת באה במקום כל השאר, מאחר וברפואה הסינית נוהגים לתת פורמולה של מספר צמחי מרפא. מה גם שברפואה הסינית מאמינים שהגוף יכול לרפא את עצמו, כלומר אם חסרים ויטמינים ומינרלים מסויימים, בודקים את התזונה ומוסיפים צמחים או נקודות דיקור שמסייעים לגוף לקלוט את מה שהוא לא קולט (למשל, אם יש חוסר דם והאדם אוכל כמו שצריך, יתכן מאוד שמערכת העיכול לא מעכלת כראוי את רכיבי המזון ולכן מנסים לגרום למערכת לחזור לתפקוד). במקרים של רעילות בגוף, יש נקודות דיקור וצמחי מרפא שמסייעים לכבד להתגבר על עומס הרעלים שהצטבר בגוף. מטפלים רבים ברפואה הסינית מוסיפים נוגדי חמצון, כך שאני מבינה את האהדה הכללית לאצה, מה גם שספירולינה היא אצה ידועה בסין. לגבי הכלורלה אני לא יודעת מה המקור שלה. אצות באופן כללי נחשבות למזון מזין. אני באופן אישי מעדיפה אותן בתוך מרק מיסו... מה שמכילה האצה הוא אובייקטיבי, אבל המצב של אמך הוא מאוד סובייקטיבי, הוא ספציפי לה, לגופה, לנפשה, לתזונה שלה, לתוצאות הבדיקות שלה, לסימפטומים מהם היא סובלת. אם תשאלי אותי, כדורי פלא לא קיימים. בכל כמה חודשים מגלים תוסף תזונה אחר שאמור להציל את בני האנוש מתחלואים. בהתחלה זה היה השום, אחר כך גילו את מיץ עשב החיטה. אומגה שלוש פרצה לשוק וקצרה תהילה, ועל הכל אומרים דברים כל כך יפים... לי באופן אישי מיץ עשב חיטה גורם להקיא, אני פשוט לא מסוגלת לעכל אותו. אבל אני לא מתווכחת עם רבים שאמרו שהוא עשה להם טוב והציל אותם. לכל אחד מתאים משהו אחר. אני מקווה שהצלחתי להסביר למה התכוונתי... אם לא, את מוזמנת להמשיך ולשאול.

harduf9

New member
הנני כאן (הראל סקעת ../images/Emo3.gif יהורם גאון)

אצת כלורלה אכן נחשבת לתוסף שלם. אך בהחלט אינה יכולה להחליף את כל הטיפול בתוספי תזונה. מרבית בני האדם יכולים לצרוך אותה ללא תופעות לוואי עם שיפור משמעותי בבריאות ובהרגשה הכללית. כמובן שכל בעלי הרגישות ליוד צריכים לנקוט אמעי זהירות כגון מינון נמוך עד להמנע. ורק במעקב רפואי: מטפל / רופא. אצת הכלורלה ואצות בכלל הן מזון עשיר מאוד, דומה לא דומה למולטי ויטמין. המינונים נמוכים בהרבה אבל הספיגה משופרת מפצה על המינון הנמוך. בנוסף כמו שמיכל כתבה אצות מכילות גם חלבונים וחומצות שומן חיוניות. אם אני זוכר נכון באופן יחסי יש יותר חלבון באצות מאשר בבשר. בקיצור טובה כתמיכה כללית, לא בכל מקרה, אך בוודאי לא תחליף לכל התוספים. בריאות שלמה גיא הרדוף

harduf9

New member
נ.ב.

אני נגד מולטי ויטמין (תפסת מרובה לא תפסת) אבל אצת כלורלה יכולה להיות תחליף טוב למולטיויטמין. בריאות שלמה גיא הרדוף

ברוכה הבאה

האם זהו שבוע האצות הבינ"ל? בכל אופן, קראתי שהאצה הזו מכילה מבחר ויטמינים, בעיקר נוגדי חמצון, וכן מינרלים ואחוז גבוה של חלבונים. אני לא חושבת שגוף שזקוק לטיפול יוכל להירפא רק מזה, אבל אולי זה באמת תוסף לא רע. באופן אישי אני מעדיפה תזונה נכונה ובריאה, אם כי אני מבינה את הצורך בתוספי מזון, בעיקר נוגדי חמצון. מקווה שחברינו הנטורופתים יוכלו להוסיף מהידע שלהם. גיא, תמימה? איפה אתם?

ליאת 0212

New member
הרגת אותי../images/Emo6.gif "שבוע האצות הבינ"ל"

ככה זה כשאומרים לאמא שנברר לה, והיא בסוף מבררת בעצמה
רעיון לא רע.. שבוע האצות הבינ"ל

למעלה