ברפואה הסינית...
יש אלפי צמחי מרפא, ולא יכול להיות שאצה אחת באה במקום כל השאר, מאחר וברפואה הסינית נוהגים לתת פורמולה של מספר צמחי מרפא. מה גם שברפואה הסינית מאמינים שהגוף יכול לרפא את עצמו, כלומר אם חסרים ויטמינים ומינרלים מסויימים, בודקים את התזונה ומוסיפים צמחים או נקודות דיקור שמסייעים לגוף לקלוט את מה שהוא לא קולט (למשל, אם יש חוסר דם והאדם אוכל כמו שצריך, יתכן מאוד שמערכת העיכול לא מעכלת כראוי את רכיבי המזון ולכן מנסים לגרום למערכת לחזור לתפקוד). במקרים של רעילות בגוף, יש נקודות דיקור וצמחי מרפא שמסייעים לכבד להתגבר על עומס הרעלים שהצטבר בגוף. מטפלים רבים ברפואה הסינית מוסיפים נוגדי חמצון, כך שאני מבינה את האהדה הכללית לאצה, מה גם שספירולינה היא אצה ידועה בסין. לגבי הכלורלה אני לא יודעת מה המקור שלה. אצות באופן כללי נחשבות למזון מזין. אני באופן אישי מעדיפה אותן בתוך מרק מיסו... מה שמכילה האצה הוא אובייקטיבי, אבל המצב של אמך הוא מאוד סובייקטיבי, הוא ספציפי לה, לגופה, לנפשה, לתזונה שלה, לתוצאות הבדיקות שלה, לסימפטומים מהם היא סובלת. אם תשאלי אותי, כדורי פלא לא קיימים. בכל כמה חודשים מגלים תוסף תזונה אחר שאמור להציל את בני האנוש מתחלואים. בהתחלה זה היה השום, אחר כך גילו את מיץ עשב החיטה. אומגה שלוש פרצה לשוק וקצרה תהילה, ועל הכל אומרים דברים כל כך יפים... לי באופן אישי מיץ עשב חיטה גורם להקיא, אני פשוט לא מסוגלת לעכל אותו. אבל אני לא מתווכחת עם רבים שאמרו שהוא עשה להם טוב והציל אותם. לכל אחד מתאים משהו אחר. אני מקווה שהצלחתי להסביר למה התכוונתי... אם לא, את מוזמנת להמשיך ולשאול.