אצפר שיח

DORIY1

New member
ליהודה

סליחה , הקיצור של " לבאחד " לא נראה לי . أسم علم

ובן גוריון לא היה ב"ג? או בי ג'י? וריה"ל אינו

ר' יהודה הלוי? והרמב"ם? והרמב"ן? וכולם اسم علم, הלא כן?

DORIY1

New member
ליהודה

זה נכון לגבי הדוגמאות שהבאת ועוד קיצורים רבים וטובים כגון רש"י ורמח"ל ושד"ל ...וכו' . אלא מאי ? צירוף האותיות " ל א " הדליק אצלי נורה אדומה מייד , וזאת בשל הקונוטציה השלילית שבקיצור במקרה ספיציפי זה . לכן הייתי מוותר עליו וכותב את השם במלואו . اسم علم לא היה הגורם המתאים . זה מזכיר לי כשלמדנו בקורס מחשבים לראשונה לפני כ- 20 שנה , הסביר לנו המרצה שהכרחי לחסוך בתווים , או בבתים , או באותיות , במגמה לחסוך בשטח וזאת ע"י יצירת ראשי תבות . כך הפעילו את השיטה גם במיחשוב הכנסת . ישבו חכמים על המדוכה וקבעו שמכל שם של חבר כנסת ניקח את שתי האותיות הראשונות של שם משפחתו ושתי האותיות הראשונות משמו הפרטי , בהנחה שזה נדיר מאוד שתיווצר כפילות בשם של שני חברי כנסת כתוצאה מהקיצור . וכך נקבע כי שמו של שמעון פרס יהיה " שמפר " ואילו שמו של יוסי שריד יהיה " יושר " אני מניח שזה היה רק לצורך תרגיל בתחילת הדרך .

DORIY1

New member
ללב אחד

איזה עבודה יפה עשה צדוק . תמסור לו ממני ד"ש למרחקים .

לבאחד

New member
RIVERS OF BABYLON - צבעים

ציינתי בתשובתי הקודמת כי מופיעים בעבודה יותר מ-100 צבעים. אני הבאתי רק 20. הצבע האפור מופיע ועוד איך. רמאדי = Dull ash-gray , the colour of ashes

ללבאחד- תודה על ההבהרה

לא שמתי לב למה שציינת קודם. 100 צבעים... מצביע על העושר של השפה

סועד

New member
לבאחד,מאד אהבתי את הצבעים שהבאת

האם קהוואיי ובוני הם אותם הצבעים הכוונה לצבע החום? תודה שוש. ומה פרוש דארסיני הלו זהו הקינמון?

לבאחד

New member
לסועד -צבעים

בני הוא צבע גרגירי הקפה ואילו ה- קהוואיי הוא קפה קלוי. נכון. דארסיני הוא קינמון

יש עוד

אזרק ניל אסווד ומצבור' אצפר לון אחמר דם אצפר כרכם חנטווי אבייד שקרי שמעי יוסיסי

DORIY1

New member
ליהודה

נכון זה בעברית " כחול כביסה " ובערבית קראו לו " צ'ווית " CHWEET

בקשר למחקרו של מצליח על הצבעים

מתקציר שמצאתי באינטרנט רשום שמדובר ב 6 צבעים ראשיים ו- 103 משניים. הצבעים הראשיים: אדום, צהוב, כחול, לבן, שחור וירוק. בעזרת הצבעים ניתן להביע רגשות, תגובות אמוציונליות והומור. .

למעלה